Kansanliike Kankaanniemen puolesta

Kyllä sinä nyt Toimi ”Vonkaaja” Kankaanniemi menit ja jätit meidät punaista lihaa syövät heteromiehet todella kuseen. Jokainen tervejärkinen suomalainen mies joutuu nyt taas kerran feministikommunistien armottoman ja mielivaltaisen hyökkäyksen kohteeksi juuri kun Kanervan Iken kohu alkoi jo häipyä suomalaisten mielistä. Nyt jokainen itseään rakastava media alkaa kertoa tai keksii perkeleellisiä tarinoita valtaa pitävien miesten pyllylle taputtelusta ja kaikki paska kaivetaan esiin. Lesbot feministinaiset nousevat televisioon ja viestimiin saarnaamaan meille yhtä oikeaa ja kieroutunutta tapaansa harjoittaa seksuaalisuutamme ja neuvovat suuntaamaan ne SETA:n oppien mukaisiksi normeiksi, kuten entinen naispresidenttimme Tarja Halonen.

Clinton ja Lewinsky, Berlusconi ja Cicciolina, Ike ja ”Tuksu” siinä meillä esimerkkejä miehistä, joiden seksuaalivietti ylitti hyvän maun rajat, puhumattakaan maailmanpankin mahtimiehiä ja muita. Seksi on koitunut monen mahtimiehen kohtaloksi, mutta miksi suomalaisen kansanvallan vihollinen NUMERO 1, Urho Kaleva ”Kukkonen” sai jäädä koskemattomaksi kuin Naantalin luostarin abbedissa?

Urhohan paneskeli kaikkea mikä liikkui Ja myöhemmin häntä muistelivat suurella lämmöllä kaikki hänen kanssaan huorin tehneet naimisissa olevat naiset ja muut huomiota halunneet kansakunnan kaapin päällä istuneet ”normaalit” naiset. Kas siinäpä kysymys! Tämä on nyt sotaa, jossa seksimessuja
järjestävät feministinaiset hyökkäävät viattoman poikakultamme Toimin päälle kuin yleinen syyttäjä.

O tempora 0 mores eli oi aikoja oi tapoja! Tomihan on terve ,kristillisen kasvatuksen saanut panomies siinä kuin lapsia hyödyntävät vanhoillislestadiolaiset ja muutkin kirkon miehet. Nyt, tämä viattomia pikku viestejä lähettänyt viiksekäs ”henkinen profeettani” ja eduskuntaesimerkkini joutuu kohtuuttoman liberaalien, biseksuaalien, homofiilien ja kaiken maailman saatanan lesbojen herjauskohteeksi. Miksi? Toimi leimataan nyt pervoksi ja hänet halutaan lynkata ja polttaa roviolla.

Toimi myönsi kiltisti virheensä, mutta se ei riitä näille suomalaisille” besser wisser” naishienohelmoille. Veri on kaivettava esiin ja se on langetettava kaikkien miespuolisten päälle kuin Jumalan rangaistus ja tavallisia miehiä on ruoskittava ja opettava heille oikea paikka maailmankaikkeudessa ja ennen muuta kodissa, eduskunnasta nyt puhumattakaan.

Jäin todella miettimään tosissani liittymistä islamiin, jossa mielestäni naisten asema on turvattu todella mallikelpoisesti ja oikeudenmukaisesti. Onneksi tässä uskonnossa ei silvota kenkään naisen sukupuolielimiä eikä mustan burkan alle näy miesten pahat aikeet.
Minä en jää katsomaan vierestä, kun suosikkipoliitikkoni joutuu täysin turvattomaksi hävyttömien ja
vihanhimoisten naisten kiusaamaksi. Perustan Toimin puolesta kansalaisoikeusliikkeen nimeltä ”Toimen miehet”. Sinua ei Toimi jätetä yksin. Kaikilla terveillä miehillä on uskomattomia fantasioita seksistä, lesbokommunisteilla eniten.

Juhani Melanen

 

Herätys FC Lahti!

Yhdeksän peliä, kaksi voittoa, yhteensä 10 pistettä…..Siinä FC Lahden saldo alkukaudesta ennen torstain KTP-peliä. Ei hyvää päivää, sanon minä ja luultavasti kaikki muutkin Lahden fanit.

Kuhnurit ovat jatkaneet siitä mihin pre-seasonilla jäivät. Itse ajattelin ennen kautta, että kundit kenties säästelevät itseään ja varovat vammoja harjoituspeleissä, mutta mitä vielä. Sama 1-1 tasapeli-trendi on jatkunut myös näissä oikeissa peleissä. Pienen hetken luulin, että nyt peli lähtee kulkemaan, kun Lahti kaatoi KuPS:n vieraissa 3-0. No ei lähtenyt, vaan raksamiesten Ilves pudotti Lahden Tampereella takaisin tylysti maanpinnalle.

Korkeakunnaksen mukaan talvella harjoiteltiin paljon hitaita hyökkäyksiä. No sen kyllä huomaa, sillä nyt ei mitään muuta enää osatakaan. Palloa pelataan todella paljon alaspäin tai poikittain, jolloin suurin osa syötöistä ei vie peliä eteenpäin vastustajan alueelle. Jotenkin tulee flashback Kautosen pimputteluajasta…

Lahdelta puuttuu tällä hetkellä totaalisesti nopea laitapeli, jossa se Juha Malisen aikana oli todella vahva. Kovasti on ikävä huippukuntoista Shalaa ja Vaasaan menetettyä Hertsiä, jotka omalla nopeudellaan loivat toistuvasti tilanteita laitojen kautta. Pieni häivähdys tästä oli tosin nähtävissä Ilves-pelissä Shalan osalta. Nyt pusketaan keskustan kautta, jonka vastustaja yleensä onnistuneesti sumputtaa tai sitten roiskitaan laidalta toivotaan-toivotaan-keskityksiä häviten pääpallot vastustajan toppareille. Shalaa tulisi myös mielestäni peluuttaa enemmän, sillä kun mies vain saisi itsensä kuntoon, alkaisi laidalla myös tapahtumaan.

Pakko on myös nostaa esiin vielä viime vuonna täyttä betonia ollut puolustus. Tällä kaudella on nähty ihmeen munaton puolustus. Hasardeja tulee toistuvasti ja vastustaja kiittää. Kapteeni Hauhia on ollut oma itsensä, mutta mm. Lahti-legenda Pasanen vaeltelee varjojen mailla ollen puolustuksen epävarmin osa.

Keskikentältä puuttuu johtaja, kun Lagerblom on jatkuvasti saikulla ja muista ei nähtävästi hommaan ole. Hyökkäyksessä ollaan sitten vastaavasti todella tehottomia. Rovaniemeäkin vastaan maalipaikkoja oli liki kymmenen, silti vain yksi tehty maali. Rafael on totaalisesti tuuliajolla, eikä pääse edes maalipaikoille ja Ääritalo ja Ristola tuhlailevat omat paikkansa. Alves on hidas, mutta mies sentään tekee silloin tällöin maaleja.


Rafaelin alkukausi on ollut muun joukkueen tavoin varsin vaisu

Välillä vaikuttaa, ettei kundeja oikein pelaaminen nappaa. Palloa ei tulla vastaan ja syötöt menevät harakoille. Tietynlainen huolellisuus pallon kanssa ja taistelu tuntuu puuttuvan Lahdelta tällä hetkellä täysin. Jääkiekossa puhutaan usein ”kädettömistä” pelaajista, kun homma ei oikein luonnistu. Kuhnureita voisi tällä hetkellä kutsua kai sitten ”jalattomiksi ”futareiksi. Minne ne taidot ovat oikein kadonneet?

Korkeakunnas puhuu jo henkisistä lukoista maalinteossa. Jollain nekin lukot pitäisi auki saada, muuten kaudesta tulee todella vaikea. Yhdeksässä pelissä kymmenen maalia on liian vähän.

Jotain tarttes tehrä, mutta mitä? Pelaajat eivät varmasti ole noin surkeita, mitä suoritukset kentällä ja tulokset antaisivat olettaa. Onko sitten liian suuret odotukset kauden alla kipsanneet kuhnurit? Kauden allahan on yleisesti puhuttu mitalista, tosin sen saavuttamiseksi aletaan olemaan jo aika kovalla takamatkalla.

Kovaa kritiikkkiä ainakin kovimmilta Lahti-faneilta saa tällä hetkellä myös valmentaja Korkeakunnas, osin ihan ansiostakin. Onpa Lahdessa alettu jo unelmoimaan Antti Muurisesta tai Pasi Rautiaisesta Lahden peräsimessä. Tottahan se on, ettei näin voi jatkua enää kovin pitkään ilman, että seuran johdon on pakko reagoida.

Tänä vuonna ei lahtelaisia palloilujännäreitä nähtävästi hemmotella menestyksellä. Ensin pitkä talvi Lämsä-kiekkoa Isku-Areenalla ilman mitään tulosta ja nyt kesä pimputellaan läpi Korkeakunnas-futiksella ilman tulosta.

No, ei kärkeen ole vasta kuin 14 pistettä ja Lahdella on vielä kaksi peliä vähemmän pelattuna kuin Klubilla. Toisaalta jumbosijaan on vain 9 pistettä….Nyt niitä voittoja kuhnurit!

Pete Salomaa

 

Jumala on!

Adventista alkanut kirkkovuosi on ehtinyt viedä meidät joulun, pääsiäisen ja helluntain kautta Kolminaisuuden päivään. Nyt summataan kaikki edeltänyt ja puhutaan salatusta Jumalasta. Joku sanoo, ettei Jumalasta edes voi puhua, kun hän on niin suuri, ääretön ja kaukana. Mutta on meillä lupa puhua Jumalasta. Raamattu ja Jeesus opettavat meitä. Jumala on tullut Jeesuksessa ihmiseksi, meitä lähelle. Ihmisen sisimmässä on kaipuuta ja kysymistä Jumalan puoleen ja siihen kaipaukseen on myös vastaus.

Vanhan testamentin Mooses kohtasi Jumalan ja kysyi, mikä on sinun nimesi (2. Moos. 3:13-15). Silloin Jumala vastasi arvoituksellisesti, että hänen nimensä on ”Minä olen”. Juuri tuota heprean Jumala-sana ”Jahve” merkitsee. Jumala siis itse vastaa ihmisten kaikkein perustavimpaan kysymykseen: onko Jumalaa olemassa? Hän julistaa jo nimellään, että kyllä minä olen. Suomen sana Jumala ei meille tätä viestiä välitä, mutta Raamatun alkukielessä sanan merkitys tulee ilmi.

On jotenkin hienoa, että Jumala jo nimellään vastaa meille. Samalla, kun me ihmiset äänekkäästi julkisuudessa tai hiljaa oman mielen epäilyn hetkinä mietimme, mahtaako Jumalaa ollakaan, hän sanoo, että Olen!

Pyhän kolminaisuuden päivänä kirkossa puhutaan Isästä ja Pojasta ja Pyhästä Hengestä – Jumalan moninaisesta työstä meidän ihmisten hyväksi. Mutta vielä puheita tärkeämpää on se, että me saamme rukoilla tätä salattua, mutta silti aivan lähelle tulevaa Jumalaa. Me kiitämme häntä, tunnustamme uskomme häneen yhdessä toisten kanssa. Jumalan siunauksen varassa lähdemme arkeen ja kesään. Jumala on ja hän rakastaa!

Riitta Särkiö

Näkemiin vanha hyvinvointi yhteiskuntamme

Ja tervetuloa uusi toisenlainen ”Big Society”, jonka alkujuuret ovat Thatcherin uudistuksissa 1980-luvulta. Nyt tätä suurta yhteiskuntaa vieritetään Suomeen. Jokainen tarkkanäköinen huomaa, että perinteinen valtiokeskeinen malli Suomessa on murenemassa. Tilalle on tulossa
”Konsulttidemokratia” tai suoraan Britanniasta kopioitu kansalaisten oma vastuu ja kumppanuus hallinnon kanssa. Siinä olisi tarkoituksena se, että kansalaisyhteiskunta ottaa vastuun aiemmin valtiolle kuuluneita tehtäviä.

Katainen jyrisi jo vähän aikaa sitten, että rahat eivät riitä Suomessa täysvaltaiseen hyvinvointiyhteiskuntaan. ” Hyvinvointiyhteiskunnan käyttövoima ei ole veroeuro, vaan toisista välittäminen”, Katainen latasi. Suomeksi tämä tarkoittaa sitä, että ” Suuri yhteiskunta” haastaa entisen sosiaalidemokraattisen hyvinvointimallin valtiokeskeisyyden. Alkaa vuosisadan taistelu elävistä sieluista Suomenniemellä.

Jos me siirrymme Suomessa suin päin sellaiseen malliin, jossa kansalaiset alkavat itse ottaa vastuuta omasta elämästään taloudellisesti ja sosiaalisesti, saatamme löytää itsemme ojan sijaan allikosta. Jos tämä uudistus tapahtuisi laajasti ja samaan aikaan koko suomalaisessa  yhteiskunnassa se saattaisi romahduttaa verotuksen legitimiteetin. Suomeksi! Jos kansalaiset alkavat laajasti ottaa vastuuta omasta elämästään, mihin silloin ihan oikeasti tarvitaan
kansalaistensa elämään niin laajasti puuttuvaa valtioita? Riittäisikö siihen se Suuri Yhteiskunta”?

Elinkeinoelämä ajaa näitä uudistuksia kuin käärmettä putkeen. EVA:n raportit kertovat tästä junttauksesta omaa kieltään. Jo nimet paljastavat kaikki vai mitä sanotte nimistä. ”Holhouksen alaiset”, ” Seitsemän näkymää ylisääntelyn Suomeen ”, Palvelut auki ja ”Viisi vaatimusta kuntauudistuksille”. Kyllä niissä puhuu vankka isännän ääni, josta paistaa selvä valtionvastaisuus negaation kautta. Siksi että ne eivät ole omia, vaan muualta kopioituja; lähinnä Britanniasta.

Siellä muuten kirves heiluu oikein kunnolla. 700.000 valtion virkamiestä irtisanotaan ja uudelleenkoulutetaan toteuttamaan uutta kansalaistoimintaa. He ovat tämän uuden ”Uljaan yhteiskunnan” uusia fasilitaattoreita ja yhteiskunnallisia palveluyrittäjiä, joiden tehtävänä on sopeuttaa yhteiskunta aitoon demokratiaan, jossa vastuu itsestä korostuu. Mutta kyllä meilläkin osataan. Valtionvarainministeriön SADE-ohjelmalla luodaan uusi  sähköinen asiointijärjestelmä. Ei, kun kaikki mukaan kinkereille luomaan vuorovaikutteisia verkkopalveluita ja budjetointityöpajoja.

Jussi Melanen

 

Pyhä Henki antaa ilon!

Olin viime viikolla katsomassa nuorten harrastajien tanssiesitystä Sibeliustalolla. Illan aikana esiintyi useita tanssiryhmiä, ja lavalla oli menoa ja meininkiä. Kaikki pienet ja vähän isommatkin tanssijat olivat täysillä mukana – ja esityksissä oli valtavasti iloa, riemua ja elämää. Lähdin kotiin hymy korvissa ja ilo jäi sydämeen pitkäksi aikaa.

Helluntai, joka usein sattuu kevään tai alkukesän vehreimpään aikaan, on Pyhän Hengen päivä. Ei ole ihan helppo ymmärtää sitä, mikä tuo Pyhä Henki oikein on. Jumala on kaiken Luoja, Isä, Kaikkivaltias. Jeesus on Jumalan Poika, maailman Pelastaja ja Vapahtaja. Mutta mikä tai kuka oikein on Pyhä Henki?

Jeesus puhui moneen otteeseen opetuslapsilleen ja seuraajilleen Pyhästä Hengestä. Pyhä Henki on Puolustaja, Virvoittaja, Lohduttaja. Pyhä Henki on se, joka vaikuttaa ihmisten keskellä, tuo ilon, antaa virvoituksen ja synnyttää uskon. Ja kaikkea sitä hyvää, mikä meissä on, kutsutaan Pyhän Hengen hedelmiksi.

Uskon, että Pyhä Henki on juuri se, joka oli läsnä myös Sibeliustalolla lasten ja nuorten tanssiesityksissä. Tanssiminen, rohkeus esiintyä ja ilmaista itseään on myös yksi Pyhän Hengen hedelmä. Pyhä Henki oli keskellämme, antoi iloa ja virvoitti väsynyttä mieltä.

Kelttiläisen rukouksen sanoin saamme pyytää Pyhän Hengen läsnäoloa itsellemme ja toinen toisillemme:

”Kun olen surullinen,
sinun ilosi tarttuu minuun.
Tule, Pyhä Henki,
kätke minut rakkauteen.

Kun olen yksin,
sinun läsnäolosi varjelee minua.
Tule, Pyhä Henki,
kätke minut rakkauteen.”

Pauliina Hatakka
Launeen seurakunta

Pääsemmekö koskaan pakkoruotsista?

Suomalaisen yhteiskunnan oudoimpia kummajaisia on pakkoruotsi, mikä käytännössä tarkoittaa,että esimerkiksi korkeimpia virkoja Suomen valtion tai kunnallisen työnantajan palvelukseen ei ole asiaa ellei maturiteettikoetta ruotsista ole suoritettu.

Tiedän henkilökohtaisesti muutaman henkilön, jonka koko elämä olisi saattanut muuttua, ellei ylioppilaskirjoituksissa vielä 1960-luvulla olisi ollut pakko kirjoittaa ruotsin kieltä. Erityisesti me pojat vihasimme ruotsia. Sitä oli kuitenkin pakko päntätä, samoin kuin kerätä 150 kasvia herbaarioihin. Enää ei tarvitse kerätä kasveja, mutta ruotsia on edelleen tankattava kaksi tuntia viikossa. Se on helvetin väärin ja epäoikeudenmukaista. Missään maailman maassa ei  5 % väestömäärälle ole turvattu sellaisia etuoikeuksia kuin Suomessa. Suomen ”hannu hanhet” ja ”bätre folk” ovat saaneet nauttia tästä jo pari sataa vuotta. Heille on turvattu helpompi pääsy yliopistoihin ja uskomattomat kiintiöt kaikissa mahdollisissa valtion hallintoon liittyvissä asioissa.

Nyt on muutoksen aika! ”Persuilla” on nyt elämänsä mahdollisuus saada hallitusohjelmaan sellainen pykälä ja lain muutos, jolla pakkoruotsi Suomen koulussa lopetetaan ja kielilainsäädäntöä muutetaan suomen kieltä edistäväksi. Tämän mahdollistaa se, että Ruotsalainen kansanpuolue ei
enää ole hallituksessa hääräämässä ja vaikeuttamassa muutosta. Kyllä se siellä 34 vuotta jo ehti kielimuutosta vastustaakin.

Lukijoilleni lienee paikallaan hivenen muistuttaa, miten tämä kummallinen pakkoruotsi oikein pääsi livahtamaan suomalaiseen lainsäädäntöön. Pääpukari oli lehmäkauppojen junttamies Johannes Virolaisen johdolla tekemä sopimus RKP:N kanssa. Todellisuudessa lehmäkauppa, joka tehtiin Keskustapuolueen ja RKP:n välillä, ei koskenut pelkästään RKP:n osallistumista hallitustyöhön, vaan sitä, että RKP tukee vuoden 1968 presidentin vaaleissa Urho Kekkosta.

Varmuudella tiedetään, että Kouluhallituksen vahvamies R-H Oittinen vastusti pakkoruotsia, mutta olisiko hän saanut lain estettyä? Tokkopa! Pakkoruotsi on hiertänyt sen jälkeen koko ajan Suomen koululaitosta. Onko perussuomalaisilla nyt munaa tehdä tälle pakkoruotsille jotain, jää nähtäväksi? Mikäli on niin, teko on varsin merkityksellinen!

Juhani Melanen

 

Mikä oli rukouksen osuus Jeesuksen elämässä?

Kun luemme Raamattua, niin huomaamme, että rukouksella oli keskeinen asema Jeesuksen elämässä, joka näkyy kaikissa neljässä evankeliumissa. Kun hän eli maan päällä, hän hoiti sisäistä yhteyttään Isään sekä antoi Jumalan ohjata itseään ja uudistaa voimaansa.

Jeesukselle oli erittäin tärkeää, ettei hän tekisi mitään oman tahtonsa perusteella, vaan etsi rukouksessa aina Jumalan tahtoa! Jeesus oli kaikessa riippuvainen Taivaallisesta Isästään ja rukous oli hänen toimintansa tärkein voimanlähde. Hän vetäytyi usein yksinäisyyteen rukoilemaan jopa kokonaisen yön ajaksi.

Jeesuksen elämässä näemme joitakin toimivan rukouselämän periaatteita:
Jeesus rukoili: kovien koettelemusten aikana (Tämä kertoo siitä, että Jumalaan saa ja pitää turvata vaikeina aikoina, koska niin Jeesuskin toimi), Jeesus rukoili myös kiitollisuudesta ja ilosta Jumalaa kohtaan. Itse olen huomannut, että kun alan kiittämään Jumalaa rukouksissani, niin se vapauttaa vihasta, katkeruudesta ja tuo kiitollisuuden tunnetta.
Jeesus myös rukoili ihmisten ja olosuhteiden puolesta, jonka seurauksina ihmisiä parani sairauksista ja myrskyt tyyntyivät. Eli Jeesus oli myös suuri ja merkittävä esirukoilija.

Esirukouksessa tuomme Jumalan eteen asioita, jotka painavat meidän mieltä. Esirukouksessa emme ole yksin, vaan me rukoilemme Jeesuksen kanssa jonkun henkilön, olosuhteen tai tarpeen puolesta. Raamatussa kehotetaan rukoilemaan ystävien, perheenjäsenten, kirkkojen ykseyden, valtion päättäjien, ja jopa vihamiesten puolesta!

Mielestäni tärkeimmät tekijät Jeesuksen rukouselämässä olivat säännöllisyys ja yksin hiljaisuudessa rukoileminen. Rukouksesta on hyvä tehdä jokapäiväinen tapa. On tärkeää, että luot itsellesi mahdollisuuden viettää vapaata aikaa Jumalan kanssa. Valitse ajankohta, joka sopii aikatauluusi ja jonka voit viettää rauhassa. Haluan kehottaa kaikkia hiljentymään rukoukseen kaiken kiireen keskellä, sillä Rukous ohjaa, siunaa ja varjelee uskovaisen elämää.

Jeesus opetti tämän päivän evankeliumi tekstissä: ”Niinpä sanon teille: Pyytäkää, niin teille annetaan. Etsikää, niin te löydätte. Kolkuttakaa, niin teille avataan. Sillä pyytävä saa, etsijä LÖYTÄÄ ja jokaiselle, joka kolkuttaa, avataan”

Jumala on rikas antaja. Herran on hopeat ja kullat. Hän tietää jokaisen meidän tarpeemme, ajatuksemme ja kaikki meidän unelmamme. Kun Jeesus rukoili, hän odotti Jumalan toimivan.

Hän tunsi Jumalan tahdon ja tiesi, että tämä vastaisi hänen rukoukseensa. Mekin saamme odottaa, että Jumala toimii kun rukoilemme uskossa, lainkaan epäilemättä, sillä uskosta vanhurskas saa elää.

Aleksi Varjola

 

KOLUMNIT -arkisto

tammikuu 2023

joulukuu 2022

marraskuu 2022

lokakuu 2022

syyskuu 2022

elokuu 2022

heinäkuu 2022

kesäkuu 2022

toukokuu 2022

huhtikuu 2022

maaliskuu 2022

helmikuu 2022

tammikuu 2022

joulukuu 2021

marraskuu 2021

lokakuu 2021

syyskuu 2021

elokuu 2021

heinäkuu 2021

kesäkuu 2021

toukokuu 2021

huhtikuu 2021

maaliskuu 2021

helmikuu 2021

tammikuu 2021

joulukuu 2020

marraskuu 2020

lokakuu 2020

syyskuu 2020

elokuu 2020

heinäkuu 2020

kesäkuu 2020

toukokuu 2020

huhtikuu 2020

maaliskuu 2020

helmikuu 2020

tammikuu 2020

joulukuu 2019

marraskuu 2019

lokakuu 2019

syyskuu 2019

elokuu 2019

kesäkuu 2019

toukokuu 2019

huhtikuu 2019

maaliskuu 2019

helmikuu 2019

tammikuu 2019

joulukuu 2018

marraskuu 2018

lokakuu 2018

syyskuu 2018

elokuu 2018

kesäkuu 2018

toukokuu 2018

huhtikuu 2018

maaliskuu 2018

helmikuu 2018

tammikuu 2018

joulukuu 2017

marraskuu 2017

lokakuu 2017

syyskuu 2017

elokuu 2017

kesäkuu 2017

toukokuu 2017

huhtikuu 2017

maaliskuu 2017

helmikuu 2017

tammikuu 2017

joulukuu 2016

marraskuu 2016

lokakuu 2016

syyskuu 2016

elokuu 2016

heinäkuu 2016

kesäkuu 2016

toukokuu 2016

huhtikuu 2016

maaliskuu 2016

helmikuu 2016

tammikuu 2016

joulukuu 2015

marraskuu 2015

lokakuu 2015

syyskuu 2015

elokuu 2015

heinäkuu 2015

kesäkuu 2015

toukokuu 2015

huhtikuu 2015

maaliskuu 2015

helmikuu 2015

tammikuu 2015

joulukuu 2014

marraskuu 2014

lokakuu 2014

syyskuu 2014

elokuu 2014

kesäkuu 2014

toukokuu 2014

huhtikuu 2014

maaliskuu 2014

helmikuu 2014

tammikuu 2014

joulukuu 2013

marraskuu 2013

lokakuu 2013

syyskuu 2013

elokuu 2013

kesäkuu 2013

toukokuu 2013

huhtikuu 2013

maaliskuu 2013

helmikuu 2013

tammikuu 2013

joulukuu 2012

marraskuu 2012

lokakuu 2012

syyskuu 2012

elokuu 2012

kesäkuu 2012

toukokuu 2012

huhtikuu 2012

maaliskuu 2012

helmikuu 2012

tammikuu 2012

joulukuu 2011

marraskuu 2011

lokakuu 2011

syyskuu 2011

elokuu 2011

heinäkuu 2011

kesäkuu 2011

toukokuu 2011

huhtikuu 2011

maaliskuu 2011

helmikuu 2011

tammikuu 2011