Mitä olet aina halunnut kysyä enkeliltä?

Eräässä someryhmässä esitettiin kysymys, että jos pääsisit perhemessussa lasten kanssa haastattelemaan enkeliä, niin mitä häneltä kysyisit? Saadut kysymykset olivat hyvin vaihtelevia: Onko kiva lentää ja nukutko pilvenhattaralla? Siellä taivaassa niin onko Jumalalla oikeasti parta? Pääsettekö te enkelit seinien läpi? Miksi ette aina ota koppeja? Entä millaisia erilaisia enkeleitä on? Onko kaikki seesteisiä ja rauhallisia? Miten vahva enkeli olet?

Melkoisia kysymyksiä, joihin olisi mielenkiintoista saada kuulla vastauksia meistä aikuisistakin! Aikuisena pohtii ehkä vähän erilaisia asioita. Itse jäin pohtimaan esimerkiksi sellaista kysymystä kuin että onhan se oma läheinen siellä taivaassa teidän luonanne hyvässä turvassa tai miksi yksi teistä lankesi? Mitä sinä haluaisit kysyä enkeliltä?

Raamattu kertoo enkeleistä, että he ovat Jumalan luomia henkiolentoja, jotka toteuttavat Jumalan tahtoa. Enkelit ovat palvelevia henkiä, jotka suojelevat ja opastavat meitä. He ovat Jumalan sanansaattajia ja väkeviä viestintuojia, joiden kirkkaus on peräisin Jumalasta. Tulevan sunnuntain evankeliumissa (Matt. 18:10) muistutetaan siitä, että pienten lasten enkelit ovat taivaallisessa enkelihierarkiassa kaikkein lähimpänä Jumalaa. Siksi he saavat katsella Jumalan kasvoja joka hetki.

Raamatussa kerrotaan sellaisistakin enkelikokemuksista, jotka ovat hieman pelottavia. Enkelit eivät siten pelkisty kiiltokuviksi vaan heissä on voimaa, jota tarvitaan taistelussa pimeyden joukkoja vastaan. Mutta erityisesti lohduttajia ja vahvistajia enkelit ovat. Getsemanessa Jeesustakin lohdutti enkeli. Ja usein Raamatun kertomuksissa enkelit aloittavat kohtaamisen tärkeällä viestillä: ”Älä pelkää!” Se viesti on tänään meillekin tärkeä: Jumalan enkelien johdatuksessa ei tarvitse kenenkään meistä pelätä!

Tulevana sunnuntaina vietetään Mikkelinpäivää, josta on tullut kaikkien enkelien päivä. Voimallinen Mikael-arkkienkeli on antanut pyhälle nimensä. Tervetuloa silloin mukaan Launeen kirkkoon viettämään perhemessua! Silloin erityisesti kaikuu Jumalan lupaus siitä, että jokaisen meistä edellä enkeli kulkee, suojaa matkaamme ja vie kerran Taivaan kotiin!

Rukous: Jumala, kiitos, että lähetät tiellemme enkeleitä, jotka johdattavat meitä. Auta meitä muistamaan, että enkelit tulevat joskus luoksemme ihmisen hahmossa. Opeta meitä kunnioittamaan kaikkia ihmisiä ja osoittamaan rakkautta. Aamen.


Pastori
Kati Saukkonen

JÄTÄ KOMMENTTI

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kolumnistin muut kolumnit

KOLUMNISTIT

Melastelua

Papin Palsta

Rainen Sananen

Ville Skinnari

ARTIKKELIT

Emmi Lintonen: Uskon, että EU-politiikalla pystyy vaikuttamaan ihmisten parempaan ja kestävämpään arkeen
Palveluesihenkilö Mika Kantele: Roinaralli kerää pois kotitalouksien metalliromut, sähkölaitteet ja vaaralliset jätteet
Kirjailija Kalle Veirto: Urheiluesseekokoelma on katsaus lahtelaiseen urheiluun ja sen menneisyyteen
Asemakaava-arkkitehti Markus Lehmuskoski Logistisen sijainnin vuoksi kaupunki on keskittänyt voimavaroja Pippo-Kujalan alueelle
In Memoriam: Juhani Melanen 1948 – 2024
Tappara-baarin omistaja Petteri Lintunen: Suomen ainoassa Tappara-baarissa liputetaan vain Pelicansin puolesta
Vaikuttava dokumentti Ukrainan puolustajista valloittaa maailmaa
Puksu-junalla Laune tutuksi
Petri Saraste kirjoitti kirjan isänsä sotavankeudesta – Sotilaan kuuluu kuolla, eikä antautua
Lahden kaupunginjohtaja Niko Kyynäräinen ei esitä Lahti Energian myymistä
Liikenneinsinööri Matti Heikkinen: Katujärjestelyjen osalta liikenteen turvallisuus paranee Renkomäen monitoimitalon läheisyydessä
Elokuvaohjaaja Tia Kouvo: Mummola ei ole perinteinen jouluelokuva
Onko kapitalismi syrjäyttänyt markkinatalouden suurten pääomasijoittajien takia?
Ohjaaja Petri Liski: Kärsimystie-näytelmä on vaikuttava historian oppitunti
Nuoret lähtevät helposti uusiin ilmiöihin mukaan – Sähkötupakka koukuttaa lapsia ja nuoria
Hanna Nikolska: On todella tärkeää, että suomalaiset lähettävät apua Ukrainaan
Palvelupäällikkö Toni Kranttila: Biojätteen lajittelulla on mahdollista säästää keräyskuluissa
Kansanedustaja Ville Skinnari 50 vuotta
Muusikko Marko Haavisto: Baddingin biisit ovat yhä edelleen selkärankani ytimessä
Kunnossapitopäällikkö Pasi Leppäaho: Aikainen talvi on ollut haasteellinen katujen kunnossapidolle
ARKISTO