Mitä olet aina halunnut kysyä enkeliltä?

Eräässä someryhmässä esitettiin kysymys, että jos pääsisit perhemessussa lasten kanssa haastattelemaan enkeliä, niin mitä häneltä kysyisit? Saadut kysymykset olivat hyvin vaihtelevia: Onko kiva lentää ja nukutko pilvenhattaralla? Siellä taivaassa niin onko Jumalalla oikeasti parta? Pääsettekö te enkelit seinien läpi? Miksi ette aina ota koppeja? Entä millaisia erilaisia enkeleitä on? Onko kaikki seesteisiä ja rauhallisia? Miten vahva enkeli olet?

Melkoisia kysymyksiä, joihin olisi mielenkiintoista saada kuulla vastauksia meistä aikuisistakin! Aikuisena pohtii ehkä vähän erilaisia asioita. Itse jäin pohtimaan esimerkiksi sellaista kysymystä kuin että onhan se oma läheinen siellä taivaassa teidän luonanne hyvässä turvassa tai miksi yksi teistä lankesi? Mitä sinä haluaisit kysyä enkeliltä?

Raamattu kertoo enkeleistä, että he ovat Jumalan luomia henkiolentoja, jotka toteuttavat Jumalan tahtoa. Enkelit ovat palvelevia henkiä, jotka suojelevat ja opastavat meitä. He ovat Jumalan sanansaattajia ja väkeviä viestintuojia, joiden kirkkaus on peräisin Jumalasta. Tulevan sunnuntain evankeliumissa (Matt. 18:10) muistutetaan siitä, että pienten lasten enkelit ovat taivaallisessa enkelihierarkiassa kaikkein lähimpänä Jumalaa. Siksi he saavat katsella Jumalan kasvoja joka hetki.

Raamatussa kerrotaan sellaisistakin enkelikokemuksista, jotka ovat hieman pelottavia. Enkelit eivät siten pelkisty kiiltokuviksi vaan heissä on voimaa, jota tarvitaan taistelussa pimeyden joukkoja vastaan. Mutta erityisesti lohduttajia ja vahvistajia enkelit ovat. Getsemanessa Jeesustakin lohdutti enkeli. Ja usein Raamatun kertomuksissa enkelit aloittavat kohtaamisen tärkeällä viestillä: ”Älä pelkää!” Se viesti on tänään meillekin tärkeä: Jumalan enkelien johdatuksessa ei tarvitse kenenkään meistä pelätä!

Tulevana sunnuntaina vietetään Mikkelinpäivää, josta on tullut kaikkien enkelien päivä. Voimallinen Mikael-arkkienkeli on antanut pyhälle nimensä. Tervetuloa silloin mukaan Launeen kirkkoon viettämään perhemessua! Silloin erityisesti kaikuu Jumalan lupaus siitä, että jokaisen meistä edellä enkeli kulkee, suojaa matkaamme ja vie kerran Taivaan kotiin!

Rukous: Jumala, kiitos, että lähetät tiellemme enkeleitä, jotka johdattavat meitä. Auta meitä muistamaan, että enkelit tulevat joskus luoksemme ihmisen hahmossa. Opeta meitä kunnioittamaan kaikkia ihmisiä ja osoittamaan rakkautta. Aamen.


Pastori
Kati Saukkonen

JÄTÄ KOMMENTTI

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kolumnistin muut kolumnit

KOLUMNISTIT

Ilen Hajatelmat

Melastelua

Mika Kari

Papin Palsta

Sporttinurkka

Ville Skinnari

ARTIKKELIT

Liikuntapalvelupäällikkö Markku Ahokas: Etelä-Lahteen avautuu uusia ulkoilu- ja hiihtoreittejä ensi vuonna
Asukasyhdistyksen puheenjohtaja Timo Leppänen: Kehätien Nikulan liittymä oli meille hyvä asia, mutta liikennemelu on yllättänyt osassa Metsä-Hennalaa
Siiri Rantanen ja vauhdin hurma
Liipolan asukastupa siirtyy Lähiöseuralta Launeen seurakunnalle
Launeelainen Erkki Yliheikkilä: Kaapelirikko kehätien työmaalla aiheutti ylijännitteen ja rikkoi kiertoilmalämmityslaitteen
Iiris – Mettäsväen kaveri ja kertoja
VT 12 Lahden eteläinen kehätie avataan liikenteelle 8.12.
Miestenpiiri rakensi lastenkirkon
Anttilanmäelle kunniamaininta Vuoden Kylä -kilpailussa
Projektipäällikkö Janne Wikström: Kehätien tunneleiden käyttöönottoesitystä valmistellaan parhaillaan
Monipuolinen kuvanveistäjä Mauno Hartman
Launeen seurakunnan aktiivinen ja elinvoimainen Miestenpiiri toimii taas koronan jälkeen
Näyttelijä Ville Haapasalo: Ajatus hatsapurien torimyynnistä syntyi Puumalan mökillä halkoja hakatessa
Sara Etola: Yhdysvaltain presidentinvaalit olivat yllättävän tasaiset
Katupäällikkö Mika Lastikka: Anttilanmäen kohdalla louhitaan kalliota älypyörätien vuoksi
Alijuhakkalan Asukasyhdistys 70 vuotta: Muistojeni Alijuhakkala
Kiinteistöpäällikkö Ossi Leppisaari: Salinkallion koulusta ei ole tehty purkupäätöstä
Alijuhakkalan Asukasyhdistys 70 vuotta ja Alijuhakkala vieläkin vanhempi.
Kansalaisaktivisti Petri Alastalo: Päättäjien tulisi ajaa lahtelaisten etua oman edun sijaan
Karpo oli aikansa ylivoimainen some-vaikuttaja ja kansan syvien rivien viimeinen hätähuuto
ARKISTO