Onko tavallisen etelälahtelaisen, Iskulla yli 40 vuotta toimineen, lääkärin Ilkka Kainiemen oikeusturva uhattuna, koska hänen asiallisia valituksiaan ei ole otettu käsittelyyn, vaikka hän on toimittanut täysin asialliset asiakirjat laillisesti sekä Oikeusministeriöön, että Presidentin kansliaan? Mikä tässä asiassa oikein kiikastaa?
Kainiemi on toimittanut asian tiedoksi myös kansanedustajille, mutta sieltäkään taholta ei asiaan ole puututtu? Asia on siis kaikkien tiedossa, mutta mitään ei tehdä, koska omaa pää saattaa olla ”pölkyllä”! Jotain outoahan Suomessa on nyt todella tapahtunut, sillä ylimpiä oikeustoimia hoitavista viranomaisista on tehty kanteluita erittäin paljon verrattuna viime vuosiin.
Eräs heistä on koko Suomen valtakunnan korkein syyttäjä Matti Nissinen. Jos maamme korkein syyttäjäviranomainen ei osaa jäävätä itseään sellaisissa asioissa, joissa käsitellään hänen omien sukulaistensa liiketoimia oman virastonsa hankinta-asioissa, ei hän tunne Suomen lakia. Tämä meidän Matti-poikamme osti veljensä yritykseltä johtajakoulutusta useilla tuhansilla euroilla, kun samaan aikaan hänen kälynsä palkattiin samaan syyttäjäministeriöön yli sadan pätevimmän hakijan joukosta.
Nissinen on nyt syystäkin palkattomalla virkavapaalla ja odottaa, mitä toimenpiteitä häntä vastaan tullaan esittämään. Jos Nissisen tapausta ei nosteta oikeuteen, vaan painetaan ”villaisella” eli ei korppi korpin silmää noki, on kyseessä taas eräs nepotismitapaus, jota voidaan verrata erittäin perusteellisesti pääministeri Sipilän suhmurointiin Terrafamen asioissa.
Lääkäri Ilkka Kainiemi oli lähettänyt kantelunsa asiallisesti oikeusministeriöön, mutta ministeriön kansliassa työskennellyt naisviranomainen ei ollut kirjannut kantelua vastaanotetuksi. Tästä on alkanut Kainiemen oikeudellinen kujanjuoksu, jolle ei näy tulevan ratkaisua.
Korkeimmassakin oikeudessa ei toimita lain edellyttämällä tavalla ja hyvien eettisten ohjeiden mukaan, sillä korkeimman oikeuden presidentti Pauliine Koskelo ei ryhtynyt mihinkään oikeudellisiin toimenpiteisiin tapauksessa, jossa hänen alaisensa, korkeimmanoikeuden naisjäsen Liisa Mansikkamäki jätti taksimaksunsa maksamatta useamman promillen humalassa ja joutui poliisiputkan pahnoille.
Kaikki nämä tapaukset herättävät kansalaisissa epäluottamusta maamme oikeuslaitosta kohtaan ja maamme saattaa pudota korruptiolistalla alaspäin. Tuleeko lääkäri Kainiemen tapauksesta Suomen oikeusjärjestelmän Dreyafus-juttu?
Juhani Melanen