Ruoanlaittaja, joka on liharuoan ystävä, löytää maatilatalouden tuotteet Lahden kaakkoisen rajan lähituntumasta Orimattilan Virenojalta heti kohta Pennalan jälkeen.
Maatila -liha Meronen Oy vietti suoramyyntiyrityksensä 17 – vuotispäivää viime lauantaina runsaslukuisen vierasjoukon kera.
Possujen kasvatus tapahtuu Virenojan kylän toisella laidalla. Muut lihatuotteiden raaka-aineet tulevat Etelä-Suomesta. Erikoisuutena makkaran kanssa ja ruoanlaitossa käytettävän sinapin valmistaa ahvenanmaalainen yritys. Hyllystä löytyvän tyrnimarjamehun ainekset kasvavat Pohjanlahden rannikolla. Myös Murrelle löytyy makkaramurkina oman lihajalostamon valmistamana
Viime lauantaina vieraat vaeltelivat Metsolantien päähän jalan, autoilla ja muutama reippailija potkukelkalla. Vieraista pieninpiä Meroset ilahduttivat hevosvankkur- ja moottorikelkka-ajelulla. Hälytysajoneuvot, ambulanssi ja paloauto esiteltiin yleisölle. Mielenkiintoiseksi tutustumisen ajoneuvoihin teki ambulanssin lähtö kiireelliseen sairaankuljetukseen kesken esittelyn.
Maatilamyymälä on auki torstaista lauantaihin. Kun myymälässä on tarjolla myös tilajuustoa, kananmunia ja tuoretta leipää, ei lähiseudunkaan väen tarvitse välttämättä ajaa Lahteen tai Orimattilan keskustaan ruokaostoksille läheskään joka päivä.
– Marja-Liisa Niuranen –