FC Lahden Mika Halttunen: Kisapuisto on äärimmäisen tärkeä koko jalkapalloperheelle


Kisapuistosta on tullut Lahdelle sellainen päänvaiva, joka ei pitänyt olla edes mahdollista. Tähän vuosia jumittuneeseen tilanteeseen ja sen syihin ei liene syytä enää palata. Riittää, kun todetaan, että Lahdessa tätä asiaa ei ole viety millään tasolla ammattimaisesti eteenpäin. Valitettavasti Kisapuistohanketta ei Lahdessa osannut kukaan johtaa ja hiiret häärivät pöydillä, kun kissa oli kateissa!

Kaupungin tilakeskus on nyt saadun tiedon mukaan vihdoin viimeistelemässä pääkatsomon uutta hankesuunnitelmaansa. Jonkinlaisia ratkaisuja on odotettavissa viimein marraskuussa.
Kevään tarjouskilpailu raukesi, kun kaksi ennakkoon rakentajiksi valittua yritystä eivät pysyneet budjettiraameissaan. Kantona kaskessa on ollut myös FC Lahden osuus kustannuksista pitkäaikaisena vuokralaisena Kisapuistossa. Nyt kuitenkin FC Lahti on jättänyt kaupungille oman ehdotuksensa vuokrasopimuksesta sen keskeisten ehtojen osalta.

Kysymyksiä silti jää: Jäävätkö uudet päätykatsomot toteutumatta, toteutuuko UEFA 3 -taso ja se tärkein, löytävätkö lahtelaiset jalkapallofanit enää takaisin Kisapuiston entiseen jalkapallopyhättöön?

Paras mies vastaamaan näihin ajankohtaisiin Kisapuistoasioihin ja FC Lahden huoliin ja murheisiin on varmasti FC Lahden hallituksen puheenjohtaja Mika Halttunen, jonka panos seuran toiminnassa ja sen tulevaisuudessa on tuiki tärkeää

Lahden tilakeskus väittää, että olette vetkutelleet Kisapuiston vuokrasopimuksen kanssa jopa tahallisesti. Miten kommentoit tätä? Voitko valottaa hiukan nyt jättämäänne vuokrasopimusta ja sen taustoja?

– Emme ole vitkutelleet. Neuvottelimme pitkään mallista, jolla olisimme tuoneet investointiin yksityistä rahaa taustallamme olevilta tahoilta. Tämä malli hylättiin keväällä, eikä syytä tähän meille sen enempää kommentoitu. Nyt olemme neuvotelleet vuokramallista, johon olemme esittäneet oman laskelmamme. Kaupunki haluaa pitkää vuokrasopimusta, me haluamme tietysti koko jalkapalloperheelle olosuhteet, joilla kestävää menestystä pystytään rakentamaan, kilpailukykyisesti.

FC Lahti on räpistellyt jo pari vuotta putoamisuhan alaisena. Me innokkaat fanit olemme sydän kurussa saaneet pelätä tippumista seuraavalle sarjatasolle. Mitä seurajohto aikoo tehdä asialle? Kaikki tietävät, että valmentajan osuus on ratkaiseva, mutta miten itse muuttaisit joukkueen asennetta ja yleistä jalkapalloilmapiiriä Lahdessa?

– Kyllä joukkueen rakentaminen ja sen oikean asenteen varmistaminen on valmennustiimin tehtävä. Seurajohto pyrkii luomaan olosuhteet, missä menestys mahdollistetaan, käytettävissä olevien resurssien puitteissa.
– Minusta ilmapiiri on jalkapalloperheessä tänään hyvä, eteenpäin katsova ja yhteistyöhaluinen. Tästä konkreettinen esimerkki on tällä kaudella aloittaneen FC Lahden naisjoukkueen lisäksi suuri kehityshanke, joka on kesällä saatu liikkeelle. Tähän on sitoutuneet ”kaikki”: FC Reipas, Lahden Reipas, Kuusysi, FC Lahti ry ja FC Lahti Oy. Työ on hyvässä vauhdissa, perästä kuuluu!
– Haluan myös erityisesti kiittää positiivisesta kehityksestä ja kannustuksesta FCLK:ta (FC Lahden Kannattajat). Aloitimme yhteistyömme määrätietoisen kehittämisen toissa kauden suhteittemme aallonpohjan jälkeen. Olemme mielestäni päässeet hyvin eteenpäin. Tavoitteemme on kuitenkin ihan sama ja yhteinen: lahtelaisen jalkapallon menestys.

Mainitse kolme keinoa, joilla FC Lahti saadaan taas nousukiitoon?

– Lahtelaisseurojen parempi ja tiiviimpi yhteistyö, pelaajapolun kehittäminen edelleen sekä peli- ja harjoitteluolosuhteiden parantaminen.
– Kisapuisto siis kuntoon ja uusia jalkapallonurmikenttiä eri puolelle kaupunkia. Talviolosuhteetkin parempaan kuntoon. On hyvä huomata, että kaikki yllämainittu on jo työn alla. Kisapuisto on luonnollisesti äärimmäisen tärkeä koko jalkapalloperheelle.

Onko FC Lahdella liikaa yhden vuoden vuokramiehiä? FC Lahdelle juniorityö on tärkeää, mutta löytyykö sieltä enää vahvistuksia edustusjoukkueeseen?

– Meillähän on ollut tällä kaudella enemmän omia nuoria, lupaavia pelaajia joukkueessamme kuin moneen vuoteen. Tämä työ jatkuu ja ensi kaudella he ovat taas kokeneempia. Lisäksi Veikkausliigan paras pelaaja Bubakar Djalo jatkaa meillä ensi kaudella.

Millä agendalla Lahteen saadaan lisää katsojia? Sama 1500 hengen porukka ei riitä edes kattamaan kuluja?

– Menestys tuo menestystä. Pallo on meillä. Ei tekosyitä.

Juhani Melanen


Kunhan Kisapuiston jalkapallostadionin rakentaminen saadaan lähitulevaisuudessa käyntiin, pitäisi lopputuloksen näyttää pääkatsomon osalta tältä.

JÄTÄ KOMMENTTI

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ajankohtaista

KOLUMNISTIT

Melastelua

Papin Palsta

Rainen Sananen

Ville Skinnari

ARTIKKELIT

Johanna Ekman: Kaikki Suomen edun mukaiset asiat ovat minulle ykkösprioriteetti
Emmi Lintonen: Uskon, että EU-politiikalla pystyy vaikuttamaan ihmisten parempaan ja kestävämpään arkeen
Palveluesihenkilö Mika Kantele: Roinaralli kerää pois kotitalouksien metalliromut, sähkölaitteet ja vaaralliset jätteet
Kirjailija Kalle Veirto: Urheiluesseekokoelma on katsaus lahtelaiseen urheiluun ja sen menneisyyteen
Asemakaava-arkkitehti Markus Lehmuskoski Logistisen sijainnin vuoksi kaupunki on keskittänyt voimavaroja Pippo-Kujalan alueelle
In Memoriam: Juhani Melanen 1948 – 2024
Tappara-baarin omistaja Petteri Lintunen: Suomen ainoassa Tappara-baarissa liputetaan vain Pelicansin puolesta
Vaikuttava dokumentti Ukrainan puolustajista valloittaa maailmaa
Puksu-junalla Laune tutuksi
Petri Saraste kirjoitti kirjan isänsä sotavankeudesta – Sotilaan kuuluu kuolla, eikä antautua
Lahden kaupunginjohtaja Niko Kyynäräinen ei esitä Lahti Energian myymistä
Liikenneinsinööri Matti Heikkinen: Katujärjestelyjen osalta liikenteen turvallisuus paranee Renkomäen monitoimitalon läheisyydessä
Elokuvaohjaaja Tia Kouvo: Mummola ei ole perinteinen jouluelokuva
Onko kapitalismi syrjäyttänyt markkinatalouden suurten pääomasijoittajien takia?
Ohjaaja Petri Liski: Kärsimystie-näytelmä on vaikuttava historian oppitunti
Nuoret lähtevät helposti uusiin ilmiöihin mukaan – Sähkötupakka koukuttaa lapsia ja nuoria
Hanna Nikolska: On todella tärkeää, että suomalaiset lähettävät apua Ukrainaan
Palvelupäällikkö Toni Kranttila: Biojätteen lajittelulla on mahdollista säästää keräyskuluissa
Kansanedustaja Ville Skinnari 50 vuotta
Muusikko Marko Haavisto: Baddingin biisit ovat yhä edelleen selkärankani ytimessä
ARKISTO