Näyttelijä Ville Haapasalo: Ajatus hatsapurien torimyynnistä syntyi Puumalan mökillä halkoja hakatessa

kuva: – Lahdessa oli mukava nähdä paljon vanhoja tuttuja, jotka kävivät hakemassa leipää Launeen Citymarketin myyntipisteeltä.


Georgialaiset juustoleivät eli hatsapurit ovat näyttelijä Ville Haapasalon Helsingissä olevan georgialaisen ravintolan myydyin tuote.

– Ajattelin, että hatsapureja on mahdollista myydä torilla, kun ne ravintolassakin menevät kaupaksi.
Huhtikuun alkuun mennessä Haapasalon kalenteri oli tyhjentynyt koronavuoksi kokonaan ja mies mietti mökillään Puumalassa loppuvuoden kuvioitaan.
– Puumalan tori on suosittu paikka kesällä ja ajattelin, että paistan siellä leipää.
Haapasalo kutsui muutaman leipurin tapaamiseen ja siitä hatsapurien torimyynti lähti liikkeelle.
– Kahden työpäivän jälkeen ammattimiehet sanoivat minulle, että näitä juustoleipiä voisi paistaa hieman helpommin.
Muutimme leipurien ideoiden vuoksi hieman hatspurien paistotapaa.
– Puumalan torilla myytiin kesän aikana 25000 hatsapuria. Se on iso määrää georgialaisia juustoleipiä, Haapasalo myhäilee tyytyväisenä.
”Hullu olen, jos lopetan”
 
– Ajattelin kesän lopulla, että olen hullu, jos en jatka juustoleipien myyntiä, koska niillä oli kova kysyntä.
Tällä hetkellä Haapasalon hatsapureja myydään neljässä eri paistopisteessä Etelä-Suomen alueella.
– Toivottavasti paistopisteitä on jo ensi kesänä 40 eri puolilla Suomea.
Haapasalolla on takana taitelijaelämää jo yli 25 vuotta ja hän on ehtinyt näytellä yli 80 elokuvassa.
– Tämä leipominen ja valmiiden tuotteiden myyminen on terapeuttista hommaa keski-ikäiselle miehelle.
Haapasalo kertoo, että hän ei tiennyt leipomisesta keväällä yhtään mitään.
– Puolen vuoden aikana tästäkin työstä on oppinut paljon.
Puolet raakapainosta on juustoa
Hatsapuri on georgialainen juustoleipä, jonka raakapainosta on puolet sulgunijuustoa.
– Juustoleivät esipaistetaan leipomolla ja ne viimeistellään valmiiksi aina paistopisteellä
Perinteisessä georgialaisessa leivässä juusto kaulitaan sen sisään. Juustoleipä tehdään happamaan ja rasvaiseen maitopohjaiseen taikinaan.
– Myymme hatsapureja Etelä-Suomessa loppuvuoden ja talveksi aiomme lähteää Pohjois-Suomen hiihtokeskuksiin.
Haapasalo myöntää, että hatsapurien osalta kasvusuunnitelmat ovat isoja.
– Ehkä meillä on jo 40 paistopistettä ensi kesänä. Itse olen aina myymässä juustoleipää paistopisteillä, kun muilta kiireiltäni ehdin.
Petri Görman

JÄTÄ KOMMENTTI

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ajankohtaista

KOLUMNISTIT

Ilen Hajatelmat

Melastelua

Papin Palsta

Sporttinurkka

Ville Skinnari

ARTIKKELIT

Hallituksen jäsen Juha-Pekka Forsman: Laune on paras paikka Lahdessa
Kirkkoherra Heikki Pelkonen: Launeen seurakunta jatkaa vuokralaisena Liipolassa
Perhepäivähoitaja Marika Rosti: Perhepäivähoito on lapselle paras vaihtoehto
Kirsikankukkajuhlasta on tarkoitus tehdä perinne
Opiskelija Nea Pellinen Juliste ei ole todellakaan heti valmis
FC Lahti uusien haasteiden edessä
Vanhempi konstaapeli Teppo Rainio: Poliisi haluaa läsnäolollaan vaikuttaa, että mopomiitit ovat rauhallisia
Liikunnanopettaja Pertti Vartiainen: Kisapuisto on ainutlaatuinen liikuntakeidas keskellä kaupunkia
Lähikuvassa: ”Demokratian terrieri” valtuutettu Pertti Arvaja
Jorma Ratian valtuustokysymyksen taustat
Kansanedustaja Mira Nieminen: Olen haaveillut kansanedustajan työstä pitkään
Matti Kataja ei lämpene Lahti Energian myynnille
Tutkintomestarit haluavat olla varmistamassa ammattiopetuksen laatua
Pääministeri Sanna Marin Lahdessa: Nyt teillä on mahdollisuus antaa tilinpäätös hallitukselle
Salpausselän kisat 100 vuotta: Yli tuhat vapaaehtoista mahdollistavat Salpausselän kisat
Pelicansin urheilutoimenjohtaja Janne Laukkanen: Nälkää on vielä jäljellä!
Nuoret yrittäjät perustivat yrityksen ja laajentavat toimintaansa Lahden alueelle
Eduskuntavaaliehdokas Tuija Saloranta: Ansiotulojen verotusta on vähitellen kevennettävä, jotta kulutusta saadaan kasvuun
Jorma Ratia: Tämä on puhtaasti noitavainoa muistuttava henkilökohtainen ajojahti
Marko Haavisto: Toivottavasti yhteiskeikasta muodostuu meille jokavuotinen perinne
ARKISTO