Näyttelijä Ville Haapasalo: Ajatus hatsapurien torimyynnistä syntyi Puumalan mökillä halkoja hakatessa

kuva: – Lahdessa oli mukava nähdä paljon vanhoja tuttuja, jotka kävivät hakemassa leipää Launeen Citymarketin myyntipisteeltä.


Georgialaiset juustoleivät eli hatsapurit ovat näyttelijä Ville Haapasalon Helsingissä olevan georgialaisen ravintolan myydyin tuote.

– Ajattelin, että hatsapureja on mahdollista myydä torilla, kun ne ravintolassakin menevät kaupaksi.
Huhtikuun alkuun mennessä Haapasalon kalenteri oli tyhjentynyt koronavuoksi kokonaan ja mies mietti mökillään Puumalassa loppuvuoden kuvioitaan.
– Puumalan tori on suosittu paikka kesällä ja ajattelin, että paistan siellä leipää.
Haapasalo kutsui muutaman leipurin tapaamiseen ja siitä hatsapurien torimyynti lähti liikkeelle.
– Kahden työpäivän jälkeen ammattimiehet sanoivat minulle, että näitä juustoleipiä voisi paistaa hieman helpommin.
Muutimme leipurien ideoiden vuoksi hieman hatspurien paistotapaa.
– Puumalan torilla myytiin kesän aikana 25000 hatsapuria. Se on iso määrää georgialaisia juustoleipiä, Haapasalo myhäilee tyytyväisenä.
”Hullu olen, jos lopetan”
 
– Ajattelin kesän lopulla, että olen hullu, jos en jatka juustoleipien myyntiä, koska niillä oli kova kysyntä.
Tällä hetkellä Haapasalon hatsapureja myydään neljässä eri paistopisteessä Etelä-Suomen alueella.
– Toivottavasti paistopisteitä on jo ensi kesänä 40 eri puolilla Suomea.
Haapasalolla on takana taitelijaelämää jo yli 25 vuotta ja hän on ehtinyt näytellä yli 80 elokuvassa.
– Tämä leipominen ja valmiiden tuotteiden myyminen on terapeuttista hommaa keski-ikäiselle miehelle.
Haapasalo kertoo, että hän ei tiennyt leipomisesta keväällä yhtään mitään.
– Puolen vuoden aikana tästäkin työstä on oppinut paljon.
Puolet raakapainosta on juustoa
Hatsapuri on georgialainen juustoleipä, jonka raakapainosta on puolet sulgunijuustoa.
– Juustoleivät esipaistetaan leipomolla ja ne viimeistellään valmiiksi aina paistopisteellä
Perinteisessä georgialaisessa leivässä juusto kaulitaan sen sisään. Juustoleipä tehdään happamaan ja rasvaiseen maitopohjaiseen taikinaan.
– Myymme hatsapureja Etelä-Suomessa loppuvuoden ja talveksi aiomme lähteää Pohjois-Suomen hiihtokeskuksiin.
Haapasalo myöntää, että hatsapurien osalta kasvusuunnitelmat ovat isoja.
– Ehkä meillä on jo 40 paistopistettä ensi kesänä. Itse olen aina myymässä juustoleipää paistopisteillä, kun muilta kiireiltäni ehdin.
Petri Görman

JÄTÄ KOMMENTTI

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ajankohtaista

KOLUMNISTIT

Ilen Hajatelmat

Melastelua

Papin Palsta

Sporttinurkka

Ville Skinnari

ARTIKKELIT

Osallisuuskoordinaattori Sanna Virta: Kaupunkilaiset kaipaavat uusia suoran vaikuttamisen tapoja
Eduskuntavaaliehdokas Emmi Lintonen: Suomi täytyy nostaa takaisin koulutuksen kärkimaaksi
Eduskuntavaaliehdokas Harri Pikkarainen: Nyt pitää tehdä kaikki, jotta sote-palveluissa riittää työvoimaa
Keijo Skipparin dokumenttielokuva taiteilija Olavi Lanusta kertoo ainutlaatuisen tarinan
Eduskuntavaaliehdokas Mira Nieminen: Suomessa tulee panostaa ihmisten arjen turvallisuuden vahvistamiseen
Vastaava kirjastonhoitaja Terhi Lehti: Esteettisesti kaunis kirjasto houkuttelee varmasti lisää asiakkaita
Huhtikuun eduskuntavaalit kiinnostavat lahtelaisia
Kirkkoherra Heikki Pelkonen: En etsi valtaa loistoa joululaulu on myös aito rukous
Mika Heinonen: Päihteidenkäyttö ei saa olla läsnä siellä, missä lapset ovat päiväkodissa ja koulussa
Arkkitehti Päivi Airas: Lahdessa on pitkät perinteet julkisen taiteen tilaajana
Projektipäällikkö Anniina Torppavirta: Nuorisotyöttömyyden tilanteen kohentamiseksi tehdään jatkuvasti työtä
Valmentaja Petri Laine: RC Pajulahti tavoittelee kaukalopallomestaruutta
Lahden OAY:n puheenjohtaja Jukka Kalliolehto: Näpit irti sivistyspuolen rahoista!
Dokumenttiohjaaja Keijo Skippari: Olavi Lanu on Suomen merkittävin ympäristötaiteilija
Hannele Talja: Kullankukkulanmäki pitää olla luonnontilassa myös tulevaisuudessa
Ex-kaupunginvaltuutettu Seppo Korhonen: Ruletin peluu veroeuroilla tulee lopettaa
Lahden kaupunginjohtaja Pekka Timonen: Kaupungin tulee paneutua voimakkaasti tulojen kasvattamiseen
Kirkkoherra Heikki Pelkonen: Launeen seurakunnan alueella päätetään isoista asioista
Kirjailija Kalle Veirto: Hyvä, että nuorille tehdään elokuvia ja kirjoja
Kunnossapitohortonomi Seija Nurkkala: Rotat eivät tule pihoille, jos siellä ei ole ravintoa
ARKISTO