Näyttelijä Ville Haapasalo: Ajatus hatsapurien torimyynnistä syntyi Puumalan mökillä halkoja hakatessa

kuva: – Lahdessa oli mukava nähdä paljon vanhoja tuttuja, jotka kävivät hakemassa leipää Launeen Citymarketin myyntipisteeltä.


Georgialaiset juustoleivät eli hatsapurit ovat näyttelijä Ville Haapasalon Helsingissä olevan georgialaisen ravintolan myydyin tuote.

– Ajattelin, että hatsapureja on mahdollista myydä torilla, kun ne ravintolassakin menevät kaupaksi.
Huhtikuun alkuun mennessä Haapasalon kalenteri oli tyhjentynyt koronavuoksi kokonaan ja mies mietti mökillään Puumalassa loppuvuoden kuvioitaan.
– Puumalan tori on suosittu paikka kesällä ja ajattelin, että paistan siellä leipää.
Haapasalo kutsui muutaman leipurin tapaamiseen ja siitä hatsapurien torimyynti lähti liikkeelle.
– Kahden työpäivän jälkeen ammattimiehet sanoivat minulle, että näitä juustoleipiä voisi paistaa hieman helpommin.
Muutimme leipurien ideoiden vuoksi hieman hatspurien paistotapaa.
– Puumalan torilla myytiin kesän aikana 25000 hatsapuria. Se on iso määrää georgialaisia juustoleipiä, Haapasalo myhäilee tyytyväisenä.
”Hullu olen, jos lopetan”
 
– Ajattelin kesän lopulla, että olen hullu, jos en jatka juustoleipien myyntiä, koska niillä oli kova kysyntä.
Tällä hetkellä Haapasalon hatsapureja myydään neljässä eri paistopisteessä Etelä-Suomen alueella.
– Toivottavasti paistopisteitä on jo ensi kesänä 40 eri puolilla Suomea.
Haapasalolla on takana taitelijaelämää jo yli 25 vuotta ja hän on ehtinyt näytellä yli 80 elokuvassa.
– Tämä leipominen ja valmiiden tuotteiden myyminen on terapeuttista hommaa keski-ikäiselle miehelle.
Haapasalo kertoo, että hän ei tiennyt leipomisesta keväällä yhtään mitään.
– Puolen vuoden aikana tästäkin työstä on oppinut paljon.
Puolet raakapainosta on juustoa
Hatsapuri on georgialainen juustoleipä, jonka raakapainosta on puolet sulgunijuustoa.
– Juustoleivät esipaistetaan leipomolla ja ne viimeistellään valmiiksi aina paistopisteellä
Perinteisessä georgialaisessa leivässä juusto kaulitaan sen sisään. Juustoleipä tehdään happamaan ja rasvaiseen maitopohjaiseen taikinaan.
– Myymme hatsapureja Etelä-Suomessa loppuvuoden ja talveksi aiomme lähteää Pohjois-Suomen hiihtokeskuksiin.
Haapasalo myöntää, että hatsapurien osalta kasvusuunnitelmat ovat isoja.
– Ehkä meillä on jo 40 paistopistettä ensi kesänä. Itse olen aina myymässä juustoleipää paistopisteillä, kun muilta kiireiltäni ehdin.
Petri Görman

JÄTÄ KOMMENTTI

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ajankohtaista

KOLUMNISTIT

Melastelua

Papin Palsta

Rainen Sananen

Ville Skinnari

ARTIKKELIT

Johanna Ekman: Mielenterveyspalveluihin tulee päästä nopeammin ja matalammalla kynnyksellä
Pääesiintyjiltä riimejä ja riitasointuja
Tauno Ylä-Soininmäki: Launeen kirjastoa ja Saksalan uimahallia ei saa lopettaa
Kirsi Lehtimäki: Nopeita matalankynnyksen palveluita tarvitaan nuorille lisää hyvinvointialueella
Kirkkoherra Heikki Pelkonen: Seurakuntien työtä arvostetaan ja sen työlle on yhä olemassa sosiaalinen tilaus
Tomi Sairomaa: Lapset ovat meidän tulevaisuutemme ja heihin pitää panostaa
Kari Kallio: Hoitopaikoissa tulee kerätä palautteet hoidon onnistumisesta
Marja Salomaa 1937–2025
Seppo Korhonen: Työttömät ovat sysätty kuntien vastuulle antamatta riittäviä resursseja työllistämistehtävien hoitamiseen
Kolmospolttaja Heikki Laine pokkasi elämänurapalkinnon
Satu Jaatinen: On tärkeää, että hyvinvointialueet ymmärtävät riskit, jotka liittyvät ulkoistuksiin
Lassi Leivo: Pendelöintipysäköintioikeus tukisi joukkoliikenteen käyttö
Juha-Pekka Forsman: Aluevaltuustot eivät tarvitse enää lisää ohjausta valtion taholta
Olavi ”Olli” Kopo: Ympäristökaupungin maine kärsii, jos asfaltoitu rullahiihtorata rakennetaan Salpausselälle
Laulaja Maria Byman: Musiikissa tunne on työkalu, eikä yleisölle saa itkeä ahdistustaan
Kirkkoherra Heikki Pelkonen: Kaipuu rauhaan ja rakkauteen ovat läsnä ihmisissä jouluna
Erilaisista addiktioista kärsivien läheiset saavat keskusteluapua Al-Anon -ryhmästä
Jukka Ihalainen: On tärkeää olla toiselle enkeli arjessa
Puheenjohtaja Reijo Salonen: Kaupunkilaiset pääsevät vaikuttamaan kumppanuuspöytien kautta
Kirjailija Sirpa Kähkönen: Finlandia-palkinnon myötä olen saanut paljon uusia lukijoita
ARKISTO