Lahden tapahtumapalvelut uusiksi – KOKO Lahti muuttuu Eventum Lahti Oy:ksi


KOKO Lahden ikävien hankaluuksien jälkeen Lahdessa ei jääty maahan makaamaan ja valittelemaan tapahtunutta, vaan pistettiin töpinäksi sen tähden, etteivät jo varatut tilaisuudet Sibeliustalossa olisi vaarantuneet ja jo ennakkoon tapahtumat olisi täytynyt peruuttaa.

Uudessa tilanteessa Lahti päätti pistää hommat täysin uusiksi perustamalla Lahteen täysin uuden yhtiön Eventum Lahti Oy:n. Sen vetäjäksi ja toimitusjohtajaksi palkattiin Kimmo Kivisilta, jonka saimme vastaamaan lehtemme kysymyksiin uudesta yhtiöstä ja sen tavoitteista.

Kerro hivenen työurastasi ja koulutuksestasi?
– Olen viihdebisneksen ammattilainen ja syntyperäinen lahtelainen. Työurani alkoi Rytmiradio Lahdesta, jossa toimin juontajana. Rytmiradiosta siirryin Radiomafiaan, jossa juonsin mm. Herätysjuhla-nimistä aamulähetystä. Samaan aikaan radiotöiden yhteydessä opiskelin kauppatieteitä Ruotsissa, Lundin yliopistossa, ja suoritin lopulta kauppatieteiden maisterin tutkinnon (MBA) Englannin vanhimmassa kauppatieteiden oppilaitoksessa, Henley Business Schoolissa, joka on tänä päivänä osa Reddingin yliopistoa.
– Radiomafian ja opintojen jälkeen siirryin äänilevybisnekseen ja toimin 17 vuotta amerikkalaisten Warner Musicin ja Universal Musicin markkinointijohtajana rakentaen lukemattomien ulkomaisten ja kotimaisten artistien uria Suomessa ja Baltiassa. Olen toiminut mm. Kaija Koon, Lauri Tähkän, Anna Erikssonin, Sunrise Avenuen, Tiktakin, Taikapeilin ym. taustalla. Levy-yhtiö uran jälkeen toimin Telian Suomen markkinointijohtajana kolme vuotta, kunnes siirryin 2013 Hartwall Arenan toimitusjohtajaksi ja 2023 KOKO Lahti Oy:n toimitusjohtajaksi.

Kaikki tiedämme, että Sibeliustalo on tulevan Eventumin ja Lahden kruununjalokivi, mutta mitä muuta uuteen yhtiöön kuuluu?
– Tulemme itse järjestämään messuhalleilla messuja, konsertteja ja muita tapahtumia sekä myös vuokraamaan tiloja tapahtumajärjestäjille. Vuokraamme tai järjestämme itse myös tapahtumia Lahden vanhassa konserttitalossa.

Minkä summan Lahden kaupunki on myöntänyt Eventumin alkupääomaksi?
– Lahden kaupunki on pääomittanut Eventum Lahti Oy.tä 3,8 miljoonalla eurolla.

Millaisia muutoksia joudutte organisaatiossanne tekemään?
– Kaikkia toimintojamme tullaan tarkastelemaan huolellisesti uuden yhtiön myötä (prosesseja, sisäänostoja, sopimuksia, markkinointia ym). Tarkoitus on uudistaa, tehostaa ja kasvaa!

Mitä mieltä olet, kykeneekö tuleva uusi yhtiö pärjäämään vapailla kilpailumarkkinoilla ilman kaupungin taloudellista tukea?
– Eventum Lahti Oy tulee pärjäämään hyvin tulevaisuudessa. Yhtiössä työskentelee tapahtuma-alan ammattilaisia, joiden kanssa olemme jo tämän puolen vuoden aikana löytäneet ison määrän parannettavia prosesseja, sopimuksia ja toimintamalleja. Tulevaisuudessa nämä tulevat kasvattamaan kannattavuuttamme. Menestymisemme mahdollistaa tietysti parhaiten tapahtumiemme kävijät, joita oli viime vuonna yli 300 000. Oma pakka kuntoon, eikä lähdetä seikkailemaan talojen ulkopuolelle.

Montako tilaisuutta Eventum Oy tänä vuonna järjestää?
– Uudistunut yhtiö tulee järjestämän noin 500 – 550 tapahtumaa vuonna 2024.

Sopiiko tapahtumapalvelut Lahden kaupungin ydintoimintaan?
– Tapahtumat ovat minkä tahansa kaupungin ydintoimintaa, joka lisää veronmaksajien viihtyvyyttä pitäen heidät kaupungissa ja houkuttelee uusia veronmaksajia. Näin varmasti myös Lahdessa. Uskon ja toivon, että myös jokainen lahtelainen poliitikko on tästä samaa mieltä. Esimerkiksi Tampereella tämä on kaupungin dna:ssa ja tuloksia voimme kaikki seurata tällä hetkellä.

Millaisia tilaisuuksia Eventumin kannattaa tavoitella tänne Lahteen?
– Pidetään Sibeliustalo yhtä kiireisenä kuin se on tälläkin hetkellä ja positioidaan Lahti takaisin isompien hallikeikkojen kartalle. Haetaan siis Messukeskukseen mm. isoja konsertteja, joiden kapasiteetti vaatii enemmän kuin Sibeliustalolla on tarjota.

Millaiseen yhteistyöhön Eventum pyrkii lahtelaisten hotellien ja elinkeinoelämän kanssa?
– Pyrimme toimimaan yhteistyössä elinkeinoelämän kanssa ja toivottavasti saamme Lahteen lisää hotellikapasiteettia. Majoitusmahdollisuuksien lisääntyminen auttaa kasvattamaan liiketoimintaamme messujen ja isojen tapahtumien järjestämisessä.

Montako ihmistä Eventum Lahti Oy työllistää ja joko uusi talousarvio on valmistunut?
– Eventum Lahti Oy:hyn siirtyy lähtökohtaisesti KOKO Lahti Oy:n henkilökunta vanhoina työntekijöinä. Yhtiön budjetti on työn alla.

Juhani Melanen

JÄTÄ KOMMENTTI

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ajankohtaista

KOLUMNISTIT

Melastelua

Papin Palsta

Rainen Sananen

Ville Skinnari

ARTIKKELIT

Muusikko Kaarle Viikate: Jokaisessa vuodenajassa on omat hyvät asiansa, mutta minä olen ehdottomasti kesäihminen
Kaupunginjohtaja Niko Kyynäräinen: Lahtelaiset selvästi positiivisempia ja rennompia kesällä
Marja-Leena Vierumäki: Lauluilta Salinkalliolla -tapahtumassa virittäydyttiin juhannus- ja kesälomafiiliksiin
Kauppias Mikko Puhakka: En usko, että alkoholilain uudistus tuo mukanaan lisähaittoja
Kari Kitunen: Oli iso askel siirtyä näytelmätekstistä proosaan
Harri Pikkarainen: Ympäristönsuojelu ja ilmastopolitiikka pitää olla mukana kaikessa päätöksenteossa
Pekka Komu: On vauhditettava alueiden tukemista, jotta voimme panostaa vahvemmin vihreän siirtymän toteuttamiseen
Johanna Ekman: Kaikki Suomen edun mukaiset asiat ovat minulle ykkösprioriteetti
Emmi Lintonen: Uskon, että EU-politiikalla pystyy vaikuttamaan ihmisten parempaan ja kestävämpään arkeen
Palveluesihenkilö Mika Kantele: Roinaralli kerää pois kotitalouksien metalliromut, sähkölaitteet ja vaaralliset jätteet
Kirjailija Kalle Veirto: Urheiluesseekokoelma on katsaus lahtelaiseen urheiluun ja sen menneisyyteen
Asemakaava-arkkitehti Markus Lehmuskoski Logistisen sijainnin vuoksi kaupunki on keskittänyt voimavaroja Pippo-Kujalan alueelle
In Memoriam: Juhani Melanen 1948 – 2024
Tappara-baarin omistaja Petteri Lintunen: Suomen ainoassa Tappara-baarissa liputetaan vain Pelicansin puolesta
Vaikuttava dokumentti Ukrainan puolustajista valloittaa maailmaa
Puksu-junalla Laune tutuksi
Petri Saraste kirjoitti kirjan isänsä sotavankeudesta – Sotilaan kuuluu kuolla, eikä antautua
Lahden kaupunginjohtaja Niko Kyynäräinen ei esitä Lahti Energian myymistä
Liikenneinsinööri Matti Heikkinen: Katujärjestelyjen osalta liikenteen turvallisuus paranee Renkomäen monitoimitalon läheisyydessä
Elokuvaohjaaja Tia Kouvo: Mummola ei ole perinteinen jouluelokuva
ARKISTO