Pääkirjoitus 17.11.2023

Pelicansilla petrattavaa

Muistatteko vielä kuinka viime liigakaudella Pelicans liiti korkealla ja komeasti? Media ja asiantuntijat nostivat toistuvasti esiin sen, kuinka upeasti Lahdessa menee. Peli kulki, yleisö nautti ja koko organisaatio porskutti Liigan mallioppilaana eteenpäin. Joukkue liiteli yllätyksellisesti aina finaaleihin asti, joista tappion jälkeen jäi ymmärrettävästi iso nälkä. Ensi vuonna otetaan mestaruus! Joukkueeseen satsattiin tälle kaudelle enemmän kuin koskaan ja puheet mestaruudesta tulivat varmasti kaikille selväksi. Kun joukkueeseen saatiin vielä supervahvistuksia ja varsinkin lahtelaisten ikisuosikki Ryan Lasch, ei lahtelaisfanien innolla ollut rajaa. ”Nu tar vi dom!”, kuten ruotsalaisetkin aina hokevat ennen MM-kisoja.

Vaan eivät ole kaudet veljiä keskenään. Tällä kaudella on nähty varsin valju joukkue jäällä eikä pisteitäkään ole ropissut odotettua tahtia.Valmentajalle on vaadittu potkuja, kriisipalaveri on pidetty ja pikkuhiljaa on pelaajiakin jo alettu vaihtamaan. Satsaukset ovat isot, joten pelissä on muutakin kuin urheilullinen menestys, sillä menestys kentällä tuo myös taloudellista voittoa ja sama toisinpäin. Onneksi kautta on pelattu vasta kolmannes, joten kelkka on vielä mahdollista kääntää ja voittaa lahtelaisyleisö takaisin lehtereille. Nythän yleisökeskiarvo huitelee 3000:n tietämillä, kun budjetoitu yleisömäärä on 3500 katsojaa per ottelu. Mutta se pelillinen ryhtiliike tulee aloittaa heti perjantaina.

Jos ei ole kentällä hommat menneet ihan putkeen, niin eipä ole organisaatiokaan paljon apuja antanut. Viime vuoden finaaleista monet muistavat varmasti Iida Vainio -casen, jossa yritettiin hämmentää vastustajan maalivahtia varsin harmaalla alueella. Jääkiekon ja etiikan ystäviä on hämmentänyt myös Tsekki-pakki Jordanin palkkaus, sillä mieshän pelaili vielä pitkään KHL:ssä Venäjän jo sotiesssa Ukrainassa. Joidenkin mielestä Pelicans on mennyt tässäkin asiassa ns. harmaalle alueelle. Lisää vettä myllyyn ryöppysi tällä viikolla. Ensin iltapäivälehdet kertoivat Pelicansin maksamattomista laskuista ja samana iltana Pelicans sekoili CHL-pelissään karmaisevasti jään kanssa ja hyvin todennäköisesti jatkopaikka CHL:ssä karahti siihen. Olen seurannut Lahdessa jääkiekko yli 50 vuotta, enkä ole koskaan aikaisemmin nähnyt vastaavanlaista sekoilua kuin tiistai-iltana Isku Areenalla. Puhutaan kuitenkin isosta ammattiorganisaatiosta, jonka liikevaihto on miljoonia euroja, jolloin voisi olettaa, että kaikki puuhastelu loistaisi poissaolollaan ja hommat tehtäisiin aina viimeisen päälle ammattimaisesti. Tosin pakko myöntää, että varsin viihdyttävää seurattavaa tiistai-ilta kuitenkin tarjosi, vaikkei jääkiekkoa nähtykään kuin kymmenisen minuuttia.

FC Lahden lanseeraama termi ”Elämysten vuoristorata” on onnistuneesti siirretty nyt myös siis jääkiekon puolelle ja syystäkin lahtelaisten jääkiekkojännäreiden usko on koetuksella. Onhan lahtelaisen jääkiekon historiassa enemmän niitä mahalaskuja kuin isoja onnistumisia, joten aina on sellainen pieni pelko takamuksessa, että miten tässä käy. Itsekin lahtelaisen kiekon suurena ystävänä uskon ja toivon, että alakulo Pelicansin kohdalla on tällä kaudella nyt nähty ja tästä eteenpäin nähdään pääosin niitä positiivisia asioita. Perjantaina siis taas hallille!

Päätoimittaja
Petri Salomaa
petri.salomaa@omalahio.fi

JÄTÄ KOMMENTTI

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Pääkirjoitukset

KOLUMNISTIT

Melastelua

Papin Palsta

Rainen Sananen

Ville Skinnari

ARTIKKELIT

Emmi Lintonen: Uskon, että EU-politiikalla pystyy vaikuttamaan ihmisten parempaan ja kestävämpään arkeen
Palveluesihenkilö Mika Kantele: Roinaralli kerää pois kotitalouksien metalliromut, sähkölaitteet ja vaaralliset jätteet
Kirjailija Kalle Veirto: Urheiluesseekokoelma on katsaus lahtelaiseen urheiluun ja sen menneisyyteen
Asemakaava-arkkitehti Markus Lehmuskoski Logistisen sijainnin vuoksi kaupunki on keskittänyt voimavaroja Pippo-Kujalan alueelle
In Memoriam: Juhani Melanen 1948 – 2024
Tappara-baarin omistaja Petteri Lintunen: Suomen ainoassa Tappara-baarissa liputetaan vain Pelicansin puolesta
Vaikuttava dokumentti Ukrainan puolustajista valloittaa maailmaa
Puksu-junalla Laune tutuksi
Petri Saraste kirjoitti kirjan isänsä sotavankeudesta – Sotilaan kuuluu kuolla, eikä antautua
Lahden kaupunginjohtaja Niko Kyynäräinen ei esitä Lahti Energian myymistä
Liikenneinsinööri Matti Heikkinen: Katujärjestelyjen osalta liikenteen turvallisuus paranee Renkomäen monitoimitalon läheisyydessä
Elokuvaohjaaja Tia Kouvo: Mummola ei ole perinteinen jouluelokuva
Onko kapitalismi syrjäyttänyt markkinatalouden suurten pääomasijoittajien takia?
Ohjaaja Petri Liski: Kärsimystie-näytelmä on vaikuttava historian oppitunti
Nuoret lähtevät helposti uusiin ilmiöihin mukaan – Sähkötupakka koukuttaa lapsia ja nuoria
Hanna Nikolska: On todella tärkeää, että suomalaiset lähettävät apua Ukrainaan
Palvelupäällikkö Toni Kranttila: Biojätteen lajittelulla on mahdollista säästää keräyskuluissa
Kansanedustaja Ville Skinnari 50 vuotta
Muusikko Marko Haavisto: Baddingin biisit ovat yhä edelleen selkärankani ytimessä
Kunnossapitopäällikkö Pasi Leppäaho: Aikainen talvi on ollut haasteellinen katujen kunnossapidolle
ARKISTO