Pääkirjoitus 17.11.2023

Pelicansilla petrattavaa

Muistatteko vielä kuinka viime liigakaudella Pelicans liiti korkealla ja komeasti? Media ja asiantuntijat nostivat toistuvasti esiin sen, kuinka upeasti Lahdessa menee. Peli kulki, yleisö nautti ja koko organisaatio porskutti Liigan mallioppilaana eteenpäin. Joukkue liiteli yllätyksellisesti aina finaaleihin asti, joista tappion jälkeen jäi ymmärrettävästi iso nälkä. Ensi vuonna otetaan mestaruus! Joukkueeseen satsattiin tälle kaudelle enemmän kuin koskaan ja puheet mestaruudesta tulivat varmasti kaikille selväksi. Kun joukkueeseen saatiin vielä supervahvistuksia ja varsinkin lahtelaisten ikisuosikki Ryan Lasch, ei lahtelaisfanien innolla ollut rajaa. ”Nu tar vi dom!”, kuten ruotsalaisetkin aina hokevat ennen MM-kisoja.

Vaan eivät ole kaudet veljiä keskenään. Tällä kaudella on nähty varsin valju joukkue jäällä eikä pisteitäkään ole ropissut odotettua tahtia.Valmentajalle on vaadittu potkuja, kriisipalaveri on pidetty ja pikkuhiljaa on pelaajiakin jo alettu vaihtamaan. Satsaukset ovat isot, joten pelissä on muutakin kuin urheilullinen menestys, sillä menestys kentällä tuo myös taloudellista voittoa ja sama toisinpäin. Onneksi kautta on pelattu vasta kolmannes, joten kelkka on vielä mahdollista kääntää ja voittaa lahtelaisyleisö takaisin lehtereille. Nythän yleisökeskiarvo huitelee 3000:n tietämillä, kun budjetoitu yleisömäärä on 3500 katsojaa per ottelu. Mutta se pelillinen ryhtiliike tulee aloittaa heti perjantaina.

Jos ei ole kentällä hommat menneet ihan putkeen, niin eipä ole organisaatiokaan paljon apuja antanut. Viime vuoden finaaleista monet muistavat varmasti Iida Vainio -casen, jossa yritettiin hämmentää vastustajan maalivahtia varsin harmaalla alueella. Jääkiekon ja etiikan ystäviä on hämmentänyt myös Tsekki-pakki Jordanin palkkaus, sillä mieshän pelaili vielä pitkään KHL:ssä Venäjän jo sotiesssa Ukrainassa. Joidenkin mielestä Pelicans on mennyt tässäkin asiassa ns. harmaalle alueelle. Lisää vettä myllyyn ryöppysi tällä viikolla. Ensin iltapäivälehdet kertoivat Pelicansin maksamattomista laskuista ja samana iltana Pelicans sekoili CHL-pelissään karmaisevasti jään kanssa ja hyvin todennäköisesti jatkopaikka CHL:ssä karahti siihen. Olen seurannut Lahdessa jääkiekko yli 50 vuotta, enkä ole koskaan aikaisemmin nähnyt vastaavanlaista sekoilua kuin tiistai-iltana Isku Areenalla. Puhutaan kuitenkin isosta ammattiorganisaatiosta, jonka liikevaihto on miljoonia euroja, jolloin voisi olettaa, että kaikki puuhastelu loistaisi poissaolollaan ja hommat tehtäisiin aina viimeisen päälle ammattimaisesti. Tosin pakko myöntää, että varsin viihdyttävää seurattavaa tiistai-ilta kuitenkin tarjosi, vaikkei jääkiekkoa nähtykään kuin kymmenisen minuuttia.

FC Lahden lanseeraama termi ”Elämysten vuoristorata” on onnistuneesti siirretty nyt myös siis jääkiekon puolelle ja syystäkin lahtelaisten jääkiekkojännäreiden usko on koetuksella. Onhan lahtelaisen jääkiekon historiassa enemmän niitä mahalaskuja kuin isoja onnistumisia, joten aina on sellainen pieni pelko takamuksessa, että miten tässä käy. Itsekin lahtelaisen kiekon suurena ystävänä uskon ja toivon, että alakulo Pelicansin kohdalla on tällä kaudella nyt nähty ja tästä eteenpäin nähdään pääosin niitä positiivisia asioita. Perjantaina siis taas hallille!

Päätoimittaja
Petri Salomaa
petri.salomaa@omalahio.fi

JÄTÄ KOMMENTTI

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Pääkirjoitukset

KOLUMNISTIT

Ilen Hajatelmat

Melastelua

Papin Palsta

Sporttinurkka

Ville Skinnari

ARTIKKELIT

Jaakko Ripatti: Kirkkoherran työ Launeella oli minulle parasta aikaa työelämässä
Puheenjohtaja Anneli Peltokukka: Tämä päivä on jo huomenna historiaa
Kaarikadun päiväkodin rakentaminen alkaa muutaman kuukauden päästä
Launeen keskusteluillassa summattiin alueen hyvät ja huonot puolet
Kirjastopalvelujohtaja Salla Palmi-Felin: Launeen kirjastolle etsitään korvaavia tiloja Hennalasta
vt. kaupunginjohtaja Mika Mäkinen: Lahden tunnettuutta pitää vahvistaa ja mielikuvaa rakentaa yhä vetovoimaisemmaksi
Nikkilän kartanosta Lahden kaupunginosaksi -kirja julkaistaan marraskuun lopussa
Liipolan ”likka” Jonna Hakala Hawaiji Ironman -kilpailun ikäluokkansa paras
Launeelainen Juha-Pekka Forsman: Postilaatikkoihin kohdistuva ilkivalta on loputtava!
Niin maailma muuttuu Eskoseni! – Reunasen Nummisuutarit haastaa katsojat uudella tulkinnallaan
Muusikko Lipa Liukkonen: Nyt haetaan uutta vauhtia soolouralle
Sivistyslautakunta mukaan järjestyssäännöillä voi puuttua kännyköiden käyttöön
Miksi Kisapuiston suunnitelmissa on veronmaksajille halvin ja ainoa UEFA 3 -tason suunnitelma jätetty huomioimatta?
FC Lahden Mika Halttunen: Kisapuisto on äärimmäisen tärkeä koko jalkapalloperheelle
Lahden uudeksi kaupunginjohtajaksi valittiin Niko Kyynäräinen
Toimitusjohtaja Heikki Kaunisto: Valokuitu on kaikista luotettavin ja tehokkain tapa siirtää tietoa
Kirjastovirkailija Päivi Partanen: Jokaisella on erilainen lukukokemus samasta kirjasta
Valokuvaaja Antti Sepponen: Lahden dokumentointi valokuvin on lähellä sydäntäni
Aluevaltuutettu Seppo Korhonen: Aluevaltuutettuja ei kiinnosta pienen ihmisen hätä
ITE-taiteilija Kari Ruotsalainen: Lahtelainen taiteilija olisi kätkenyt selkeän sanoman ympäristötaideteokseen
ARKISTO