Pääkirjoitus 8.10.2021

Joko nyt Kisapuisto?

Moni lahtelainen jalkapallon ystävä hieraisi varmasti silmiään lukiessaan tällä viikolla uutisen, jossa kerrottiin, että Kisapuiston stadionsuunnitelmat ovat etenemässä vihdoin ja viimein haluttuun lopputulokseen. Toisaalta ainakin itselläni heräsi heti epäily siitä, että kyllä se suunnitelman eteneminen toteutukseen asti taas varmasti johonkin kaatuu. Eikä ihme, sillä onhan Kisapuiston stadionista ja sen päivittämisestä nykyaikaan taitettu Lahdessa peistä jo varmasti 50 vuotta ja matkan varrella on nähty monenlaista suunnitelmaa.

No, joka tapauksessa nyt vihdoinkin asiat etenevät, sillä Lahden kaupunginhallitus hyväksyi Kisapuiston uuden hankesuunnitelman tämän viikon maanantaina. Sen pohjalta alueen laajamittainen uudistaminen toteutetaan osissa. Kisapuiston uuden kokonaissuunnitelman tavoitteena on tarjota korkeatasoinen ympäristö, jossa on hyvät edellytykset kilpaurheilulle, harrastusliikunnalle ja vapaa-ajan toiminnalle. Pesäpallokentän ja tekojääradan jatkovalmistelu käynnistyy välittömästi, mutta päätös jalkapallostadionin toteutusmallista on tarkoitus tehdä myöhemmin tänä vuonna.

Merkittävää tässä suunnitelmassa on se, että FC Lahti yhteistyökumppaneineen ovat investoimassa stadionhankkeeseen. Tuskinpa suunnitelma olisi edes etenemässä ilman FC Lahden panosta? Tavoitteena on mahdollistaa noin 5000 katsojan jalkapallostadion/tapahtuma-areena, joka täyttäisi UEFA:n kategoria 3:n vaatimukset. Lehtien palstoilla Kisapuiston uudistamista vastustavat tahot ovat todenneet hankkeen olevan rahan tuhlausta ja ovat ihmetelleet miksi kaupunki rakentaa stadionin FC Lahdelle. Sinänsä outoa, että FC Lahden investointia vaaditaan, mutta muilta Kisapuiston remontista hyötyviltä seuroilta ei osallistumista hankkeeseen odoteta millään muotoa. Tosin pesäpalloa Suomen kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavalla Lahden Mailaveikoilla ei varmasti olisi ollut varaa lähteä millään tavalla projektiin investoimaan. Eihän jäähalliakaan aikanaan rakennettu Kiekko-Reippaan rahoilla, vaikka se pääasiallinen käyttäjä olikin? Tekojääradasta iloa saavat sitten varmasti kaikki kaupungin jääurheilijat ja myös me tavalliset pulliaiset, jotka nauttivat luistelusta ja ulkoilusta. Onkin ollut liki häpeällistä, ettei Lahdessa ole tähän mennessä ollut isoa tekojäärataa.

Jos kaikki menee putkeen, pesäpallokentän ja tekojääradan rakennustyömaalla isketään lapio maahan jo ensi vuonna. Jalkapallostadionin uusi pääkatsomo olisi valmis vuonna 2024. Nyt vain kädet kyynärpäitä myöten ristiin, että saamme vihdoin ja viimein nähdä uudistetun ja nykyaikaisen Kisapuiston.

Päätoimittaja
Petri Salomaa
petri.salomaa@omalahio.fi

JÄTÄ KOMMENTTI

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Pääkirjoitukset

KOLUMNISTIT

Ilen Hajatelmat

Melastelua

Papin Palsta

Sporttinurkka

Ville Skinnari

ARTIKKELIT

Hallituksen jäsen Juha-Pekka Forsman: Laune on paras paikka Lahdessa
Kirkkoherra Heikki Pelkonen: Launeen seurakunta jatkaa vuokralaisena Liipolassa
Perhepäivähoitaja Marika Rosti: Perhepäivähoito on lapselle paras vaihtoehto
Kirsikankukkajuhlasta on tarkoitus tehdä perinne
Opiskelija Nea Pellinen Juliste ei ole todellakaan heti valmis
FC Lahti uusien haasteiden edessä
Vanhempi konstaapeli Teppo Rainio: Poliisi haluaa läsnäolollaan vaikuttaa, että mopomiitit ovat rauhallisia
Liikunnanopettaja Pertti Vartiainen: Kisapuisto on ainutlaatuinen liikuntakeidas keskellä kaupunkia
Lähikuvassa: ”Demokratian terrieri” valtuutettu Pertti Arvaja
Jorma Ratian valtuustokysymyksen taustat
Kansanedustaja Mira Nieminen: Olen haaveillut kansanedustajan työstä pitkään
Matti Kataja ei lämpene Lahti Energian myynnille
Tutkintomestarit haluavat olla varmistamassa ammattiopetuksen laatua
Pääministeri Sanna Marin Lahdessa: Nyt teillä on mahdollisuus antaa tilinpäätös hallitukselle
Salpausselän kisat 100 vuotta: Yli tuhat vapaaehtoista mahdollistavat Salpausselän kisat
Pelicansin urheilutoimenjohtaja Janne Laukkanen: Nälkää on vielä jäljellä!
Nuoret yrittäjät perustivat yrityksen ja laajentavat toimintaansa Lahden alueelle
Eduskuntavaaliehdokas Tuija Saloranta: Ansiotulojen verotusta on vähitellen kevennettävä, jotta kulutusta saadaan kasvuun
Jorma Ratia: Tämä on puhtaasti noitavainoa muistuttava henkilökohtainen ajojahti
Marko Haavisto: Toivottavasti yhteiskeikasta muodostuu meille jokavuotinen perinne
ARKISTO