Pääkirjoitus 19.11.2021

Salaliittoja jokaiseen makuun

Jotkut meistä, onneksi aika harvat, ovat kieltäytyneet koronarokotuksista vedoten salaliittoon, jonka epäillään olevan koko koronaepidemian takana. Tietenkin näitä erilaisia salaliittoteorioita on kymmeniä erilaisia, joten nopeasti googlaamalla keräsin suurinta suosiota keränneet salaliittoteoriat. Nämä ovat siis syitä, joiden vuoksi jotkut kieltäytyvät rokotuksista:

Salaliittoteoria 1: Amerikkalaiset kehittivät viruksen ja levittivät sen Kiinaan tarkoituksenaan häiritä Kiinan taloutta. Pahaksi onneksi virus levisikin koko maailmaan.

Salaliittoteoria 2: 5G-verkon ja koronan yhteys eli rokotteiden mukana asennetaan meihin joku siru, jolla meitä seurataan ja pahimmillaan ohjaillaan. Monet eivät ehkä ole huomanneet, että tällainen siru meillä on jo monilla mukana ja ihan vapaaehtoisesti. Sitä kutsutaan älypuhelimeksi.

Salaliittoteoria 3: Lääkeyhtiöt kehittivät koronan saadakseen myytyä miljardeja rokotteita eli lääkeyhtiöiden rahanahneus on kaiken takana. Luodaan siis ensin ongelma ja sitten siihen ratkaisu.

Salaliittoteoria 4: Koronan avulla luodaan uusi maailmanjärjestys ns. Great reset. Tässä juonessa on mukana vain maailman ehdoton eliitti eli todellisesta salaseurasta on kyse. Mistään ihan pienestä salaseurasta ei kuitenkaan voi olla kyse, sillä siinä on oltava mukana kaikkien maailman maiden hallitukset. Ei taida ihan Bill Gates yksinään riittää? Tai edes kaikki maailman juutalaiset?

Salaliittoteoria 5: Väestönvaihto-teoria. Maassamme suoritetaan väestönvaihto tappamalla suomalaiset rokotteella ja tilalle tulee tietenkin maahanmuuttajia Afrikasta ja Lähi-Idästä. Kuinkas muuten? Tehdäänkö kaikissa muissakin maissa kyseinen väestönvaihto ja mihin suomalaiset sitten siirtyisivät? Siis ne, jotka säilyvät hengissä.

Tässä siis vain hipaisu pintaan maailmalla vellovista salaliittoteorioista. Merkilliset ajat synnyttävät merkillisiä ajatuksia, vai mitä? Eiköhän tuosta listasta löydy joku kiva ja sopiva teoria sinullekin, jos haluat kiistää kaikki kiistattomat tieteelliset ja lääketieteelliset faktat, etkä usko rokotusten voimaan. Eihän sillä kai mitään väliä ole, että nimenomaan rokotuksilla on maailmasta hävitetty useita ikäviä tauteja?

Voit siis jatkaa omia teorioitasi tukevien youtube-videoiden katselua ja melskata omista oikeuksistasi ja huutaa koronapassia natsipassiksi. Siihen sinulla on oikeus. Muista kuitenkin, että ihmisinä meillä on velvollisuus huolehtia myös kanssaihmistemme hyvinvoinnista ja terveydestä. Ihmiset ovat aina kovin valmiita vaatimaan ja huutamaan omia oikeuksiaan, mutta ne ihmisvelvollisuudet tuppaavat jäävän uskomattoman helposti unohduksiin.

Päätoimittaja
Petri Salomaa
petri.salomaa@omalahio.fi

JÄTÄ KOMMENTTI

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Pääkirjoitukset

KOLUMNISTIT

Melastelua

Papin Palsta

Rainen Sananen

Ville Skinnari

ARTIKKELIT

Puksu-junalla Laune tutuksi
Petri Saraste kirjoitti kirjan isänsä sotavankeudesta – Sotilaan kuuluu kuolla, eikä antautua
Lahden kaupunginjohtaja Niko Kyynäräinen ei esitä Lahti Energian myymistä
Liikenneinsinööri Matti Heikkinen: Katujärjestelyjen osalta liikenteen turvallisuus paranee Renkomäen monitoimitalon läheisyydessä
Elokuvaohjaaja Tia Kouvo: Mummola ei ole perinteinen jouluelokuva
Onko kapitalismi syrjäyttänyt markkinatalouden suurten pääomasijoittajien takia?
Ohjaaja Petri Liski: Kärsimystie-näytelmä on vaikuttava historian oppitunti
Nuoret lähtevät helposti uusiin ilmiöihin mukaan – Sähkötupakka koukuttaa lapsia ja nuoria
Hanna Nikolska: On todella tärkeää, että suomalaiset lähettävät apua Ukrainaan
Palvelupäällikkö Toni Kranttila: Biojätteen lajittelulla on mahdollista säästää keräyskuluissa
Kansanedustaja Ville Skinnari 50 vuotta
Muusikko Marko Haavisto: Baddingin biisit ovat yhä edelleen selkärankani ytimessä
Kunnossapitopäällikkö Pasi Leppäaho: Aikainen talvi on ollut haasteellinen katujen kunnossapidolle
Lahden tapahtumapalvelut uusiksi – KOKO Lahti muuttuu Eventum Lahti Oy:ksi
Eero Seesvaara: Lahti Energian tuloksenkantokyky ei ole uhattuna lähitulevaisuudessakaan
Stubb vei äänet Liipolassa – Kaksinkamppailu oli muutoin tasaista Etelä-Lahdessa
Jorma Ratia: Perussyy Lahti Energian myynnin tarkastelulle on Lahden talouden tasapainottaminen
Kansanedustaja Mika Kari: Lahti Energian myyntiin tulisi hakea myös valtuuston näkemys
Launeelaiset tekivät juoksuhautakynttilöitä rintamalle Ukrainaan
Erityisavustaja Tuomas Sorsa: Raiteet tulevat tutuiksi sekä työmatkalla että työtehtävissä
ARKISTO