Syksy alkoi, katse jo kohti kevättä

Viime viikolla Jyväskylän MM-rallien yhteydessä järjestetyssä seminaarissa käynnistyi myös politiikan syksy. Osallistuin ajankohtaiskeskusteluun yhdessä Kokoomuksen puheenjohtajan Petteri Orpon, Suomen Pankin pääjohtaja Olli Rehnin ja Elinkeinoelämän Keskusliiton Jyri Häkämiehen kanssa. Vaikka eletään vasta elokuuta, niin katseet ovat jo huhtikuun eduskuntavaaleissa. Joidenkin mielestä Petteri Orpo ja Kokoomus nähdään jo seuraavana pääministeripuolueena. Tämä asetelma sopii meille. Meillä on kevääseen asti aikaa nostaa kannatustamme ja nousta edelleen Suomen suurimmaksi puolueeksi.

Parin viikon loma teki hyvää puolueen puheenjohtajalle, pääministeri Sanna Marinille ja myös minulle. Lepo oli kyllä tarpeen, koska edessä on kova vuosi. Etelä-Lahden Demarit asettivat minut ehdokkaaksi kevään 2023 eduskuntavaaleihin. Vaaleissa menestyminen vaatii aina suuren määrän energiaa ja jalkatyötä. Silti tärkeintä on, että on mukana täysillä ja tunteella, pystyy vaikuttamaan asioihin ja ajamaan niitä asioita, jotka ovat ihmisille kaikkein tärkeimpiä. Arvostan myös sitä palautetta, mitä kesän aikana olen lahtelaisilta saanut eri tilaisuuksissa. Korjattavaa on paljon, mutta moni asia on myös parantunut. Hallitus on koronasta ja sodan aiheuttamasta hintojen noususta huolimatta pystynyt nostamaan Suomen työllisyyden ennätyksellisen korkealle. Työelämässä on nyt enemmän suomalaisia kuin koskaan. Tämä ei tarkoita, että kaikki olisi hyvin. Suurin haaste on juuri nyt sosiaali- ja terveysalalla hoitoon pääsy. Ongelma on lahtelaisille valitettavasti tuttu, koska – jos ja kun – peruspalveluihin ei ole päässyt, jolloin kuormittuu Akuutti24 automaattisesti. Tämä asia on ensisijaisesti Hyvinvointiyhtymän ja siten kuntaomistajien vastuulla. Samalla toki hallituksenkin toimia tarvitaan, se on selvä – ja niitä on tulossa. Ratkaisuja haemme budjettiriihessä, mutta jo nyt voin sanoa, että EU:n koronaelvytyspaketista tulee konkreettista tukea hoitojonojen purkamiseen ja palveluiden saatavuuden parantamiseen.

Keskiviikkona saimme pysäyttävän suru-uutisen. Vesa-Matti Loirin poismeno koskettaa syvältä. Lapin kesän on vaiennut. Vesku oli nähnyt unen, että hänen viimeinen keikkansa tehtäisiin Japaniin. Tämän matkan yhteiset valmistelut keskeytti korona. Valitettavasti. Silti Vesku elää ikuisesti, ei vain viihdealan ammattilaisena, vaan suomalaisten suurena tunteiden tulkkina, musiikista, urheilusta aina Uuno Turhapuroon saakka. Eli muistetaan Veskun kaikki parhaat palat ja neuvot, oikeat repliikit ja äänenpainot sekä tietenkin biljardissa se kolme vallia keskelle, mikä meni Uuno Armeijan leivissä ensimmäisellä yrittämällä vielä sisään.

Lahdessa kesän suru-uutinen oli Ari-Pekka Latun poismeno. Esimerkillinen huippu-urheilija, perheenisä, valmentaja, persoona, joka oli aina läsnä ja välitti. Junioriurheilussa ja valmennuksessa saimme tehdä monta vuotta yhdessä. AP:n muisto elää myös Lahdessa ja näkyy vielä Lahden Ahkeran toiminnassa ja muutenkin.

Ville Skinnari

JÄTÄ KOMMENTTI

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  Kolumnistin muut kolumnit:

  KOLUMNISTIT

  Ilen Hajatelmat

  Melastelua

  Papin Palsta

  Sporttinurkka

  Ville Skinnari

  ARTIKKELIT

  Seniorijakajat:Jakelutyö pitää vetreänä – Liike on lääke!
  Ex-kaupunginvaltuutettu Seppo Korhonen: Demareiden ja kokoomuslaisten pyrkimys rajoittaa valtuustokysymysten tekemistä kaventaa päätöksenteon demokraattisuutta Lahdessa
  Lahden Urkuviikkojen 50-vuotishistoriikki on toimittaja Merja Åkerlindin huima taidonnäyte
  Tuija Saloranta: Liike Nyt haluaa tuoda päätöksentekoon vaikuttavuutta, jotta lahtelaisten ääni kuuluu paremmin
  Valokuvaaja Juha Tanhua: Lanu-puistossa kannattaa vierailla eri vuorokauden aikoina
  Marko Haavisto hyödynsi korona-ajan säveltämällä uutta musiikkia
  Näyttelijä Petri Liski: Nummisuutarit oli pakko ohjata, kun en ole itse siinä koskaan päässyt näyttelemään
  Salinkalliolla nautittiin yhteislauluista pitkän koronatauon jälkeen
  Omakotiyhdistyksen ja miestenpiirin yhteistyönä rakennettiin ilmoitustaulu Launeelle
  Harry Harkimo: Lahtelaiseen politiikkaan kaivataan raikasta tekemisen meininkiä
  Tuulensuoja on paikka, jossa on mahdollisuus saada ote elämästä uudelleen
  Rykmentinpuistorock Tuusulassa 17.-18.6.
  Launeen seurakunta palkitsi vapaaehtoistyöntekijöitä Pro Diakonia-mitalilla
  Omalähiön torigallup markkinapäivänä: Mistä lisää elämää Lahen keskustaan?
  Siiri Äitee Rantanen ja naisten kilpahiihdon historiaa
  Aurinko helli kevätkarnevaaleja
  Lahden lyseo juhli tyylillä 100-vuotista taivaltaan Sibeliustalolla
  Diakoniatyöntekijä Anni Haikarainen: Vapaaehtoistyöntekijöitä juhlitaan Helatorstain messussa
  Rakkaus lumilautailuun voitti Tomin fyysiset vammat
  Etelälahtelainen Henrik Saari: Kirsikkapuiden kukintaa on ilo seurata iltalenkillä
  ARKISTO