Pääkirjoitus 15.9.2023

Liiga käynnistyi

Suomen seuratuin ja suosituin kilpailusarja eli SM-liiga starttasi tällä viikolla. Startti ei ollut lahtelaisittain kovin onnistunut, sillä viime kauden finaalivastustajamme ja Suomen mestari Tappara oli edelleen kovempi kuin lahtelainen pelikaaniparvi.

Viime keväänä hurja lätkäkuume valtasi Lahden ja hävitty finaalisarja vain nostatti odotuksia tälle kaudelle, niin pelaajien, toimiston kuin kannattajienkin mielissä. Pelicans onkin tällä kaudella uudenlaisessa tilanteessa. Useasti pelikaanit on rankattu etukäteisarvioissa sijoille ynnä muut, mutta tälle kaudelle lahtelaisjengi on rankattu monissa arvioissa TOP 4 joukkueeksi. Myös Pelicans on asettanut tavoitteeksi mestaruuden, joka on lahtelaisella mittapuulla harvinainen odotusarvo. Toisaalta, nyt jos koskaan kannattaa takoa, kun rauta on kuumaa. Tästä kertoo viime vuoden voitollinen yli 700 000 voitto myös taloudellisella puolella. Ja kyllähän Pelicans on kauteen satsannutkin. Pelaajabudjettia on nostettu 350 000 euroa ja on puhuttu, ihan syystäkin, kaikkien aikojen lahtelaisjoukkueesta.

Paljon taitoa ja osaamista menetettiin mm. Bartosakin, Jasekin, Kangasniemen, Erosen ja Vilenin lähdettyä, mutta tilalle on saatu, jos mahdollista, vielä kovempia ja meritoituneempia pelaajia. Jos viime kaudella pelaajistossa oli paljon potentiaalia, niin nyt se on korvattu kokemuksella ja jo valmiiksi kovilla tekijöillä. Esimerkiksi nimet Lasch, Jordan, Olkinuora, Carlsson ovat sellaisia pelaajatyyppejä, ettei Lahdessa olisi vuosi sitten edes osattu uneksia heidän kurvailevan Isku Areenan jäällä muuta kuin vastustajan nutussa.

On hienoa, että vihdoinkin Lahdessa uskalletaan sanoa ääneen, että mestaruutta tavoitellaan, aikaisemmin ollaan oltu mukana lähinnä vain osallistumassa. Matka on kuitenkin pitkä ja liiga varsin laadukas ja tasainen sarja. Mitä vain voi tapahtua ja sehän on juuri urheilun suola. Pelejä ei voiteta kokoonpanoja vertailemalla, vaan ainoastaan pelaamalla pelit kaukalossa. Varmaa paikkaa mitalipeleihin ei ole millään joukkueella ja mitään taetta ei siihen ole, että Pelicansin peli lähtee rullaamaan yhtä hienosti kuin viime kaudella. Yksikään joukkue ei tällä kaudella tule aliarvioimaan Pelicansia, kuten saattoi vielä viime kaudella olla.

Lahtelaisten onneksi kovempiakin ennakkosuosikkeja sarjaan löytyy, joten mestaruuspaineet eivät pitäisi pitäisi liikaa painaa pelaajien harteilla. HIFK on pistänyt pöytään all-in ja stadilaisille ei kelpaa mikään muu kuin mestaruus. Heti perässä mestaruussuosikiksi jonottavat tamperelaiset kilpaveikot eli Tappara ja Ilves. Tällä kaudella uskon, että Ilves on vihdoinkin se vahvempi tamperelainen. Entä mitä tekee Kärpät? Voiko pohjoisen jättiläinen enää alisuorittaa? Entäpä sitten TPS, Lukko ja Jyp? Olisiko niistä yllättäjiksi?

Pelicans on kasannut joukkueen, jolla on kaikki mahdollisuudet olla kauden päätteeksi se joukkue, joka viimeisenä nostaa kädet ylös. Pidetään me lahtelaiset lätkäfanit huolta siitä, että käydään peleissä ja kannustetaan omaa turkoosia joukkuettamme. Niin hyvinä kuin huonoinakin hetkinä.

Päätoimittaja
Petri Salomaa
petri.salomaa@omalahio.fi

JÄTÄ KOMMENTTI

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Pääkirjoitukset

KOLUMNISTIT

Ilen Hajatelmat

Melastelua

Papin Palsta

Sporttinurkka

Ville Skinnari

ARTIKKELIT

Aluevaltuutettu Seppo Korhonen: Aluevaltuutettuja ei kiinnosta pienen ihmisen hätä
ITE-taiteilija Kari Ruotsalainen: Lahtelainen taiteilija olisi kätkenyt selkeän sanoman ympäristötaideteokseen
Puheenjohtaja Anneli Peltokukka Nikkilä on julkisen liikenteen osalta paitsiossa Lahdessa
Reijo Mäki-Korvela: Kisapuiston stadionhankkeessa johtajuuden puute
Osallistuvan budjetoinnin kautta saadaan frisbeegolfrata Etelä-Lahteen
Kirkkoherra Heikki Pelkonen: Launeen seurakunnalle ystävyysseurakunta Virosta
Lähikuvassa Lahden uusi liikuntajohtaja Aleksi Nyström
Puheenjohtaja Vesa Lempinen: Aurinkovoimalainvestointi tehtiin ennen kaikkea imagomielessä
Kaupunginjohtaja Pekka Timonen: Olen ollut Lahteen hyvin tyytyväinen
Kitaristi Mika Jokinen: Tämä on ollut Pääesiintyjien paras kesä tähän mennessä
Muusikko Vesa Haaja: Kesällä pitää ottaa iisisti ja uida mahdollisimman paljon
Marja-Leena Vierumäki: Uiminen ja kukkienhoito kuulu kesään
Puheenjohtaja Tapio Irri Lasten leikkialueet tulee olla turvallisia ja lähellä kotia
Veijo Vierumäki: Miestenpiiri keräsi 100 laatikollista apua Ukrainaan
Heikki Laine: Kesään kuuluu aina mökkeilyä ja pesäpalloa
Kirjastovirkailija Noora Tanska: Dekkarit ovat kestosuosikkeja kirjastoissa
Kirjailija Kalle Veirto: En tykkää olla ilman paitaa, vaikka olen lihaksikas
Hallituksen jäsen Juha-Pekka Forsman: Laune on paras paikka Lahdessa
Kirkkoherra Heikki Pelkonen: Launeen seurakunta jatkaa vuokralaisena Liipolassa
Perhepäivähoitaja Marika Rosti: Perhepäivähoito on lapselle paras vaihtoehto
ARKISTO