Polyamoria on nyt uusi länsimaiden megatrendi

Sinä ajassa elävä ikäihminen! Nyt on viimeinen mahdollisuus hylätä vanhat parisuhdenormit, sillä kaikkihan tietävät, että perinteinen parisuhde on yhtä tylsä kuin lauantai-iltapäivänä nautittu haalea tee kampaviinerin kera mummun kanssa sävelradiota kuunnellessa. Seuraa sinäkin ”kalkkis” nyt uutta mediaa, blogeja ja noudata ajassa influenssareiden neuvoa ja heittäydy täysillä irstailun nykyvallankumoukseen mukaan. Mediassa vapaan rakkauden sanoma leviää nopeammin kuin syyhy peruskoulussa. Tätä mantraa hoetaan nyt kaikkialla kuin vapaan rakkauden sanomaa meidän aikanamme 1960- ja 1970 luvun hippikommuuneissa. ” Make love! Not War! Näin se meni!

Rehellisesti sanottuna olihan minullakin seurustelukaverina Porissa vähän aikaa oikea taiteilija-hippilikka, mutta kyllä se oli silti ihan oikea parisuhde ilman syrjähyppyjä.
Olen ollut iltapäivälehtien suuri fani ja muutenkin seuraan media kuin piru raamattua, mutta nyt alkaa mittani pikku hiljaa olla täynnä tätä polyamorian ilosanomaa, sillä jopa monissa TV-ohjelmissa esitellään ihmisiä, jotka jauhavat tätä moniparisuhteen ihanuutta kuin Jeesuksen toista tulemista. Tarinoitahan maailmassa riittää. Naistenlehdet esittelevät perheitä, jotka kulkevat onnellisina kuin puusta pudonneet pöllöt käsi kädessä antamassa neuvoja, kuinka hoidat polysuhdettasi. Seksineuvojia on Suomessa enemmän kun kätilöitä, joita ei kohta lapsettomassa Suomessa enää tosin tarvitakaan!

Jopa meidän ikioma Ylemme tarjoaa Ylen kioskissa neuvoja ja heiluttaa normalisointilippua Pasilan tornissa. Olenko perseestä -podcastissa kysytään avoimesti Miksi olen polyamorinen? – Koska voin, kuuluu lakoninen vastaus. Mies väittää erässä Ylen Kioski -ohjelmassa kasvaneensa ihmisenä ja saaneensa hienoa seksiä ja kyselee. ”Sopisiko polyamoria sinullekin. Kulttuuriykkönen kyselee tosissaan ja pohtii: ”Onko perinteinen parisuhde tiensä päässä?”. Ylellä pyörivässä sarjassa (Nai kun siltä tuntuu) S:llä on useita seksikumppaneita, joille hän voi ilmoittaa milloin haluaa seksiä. Tottahan tällä kaikella vouhotuksella on tarkoituksensa: saada nuoret sukeltamaan polyamorian ihmeelliseen maailman ilman estoja: periaatteella syrjähypyt ovat ihania!

Tätä taustaa vasten onkin sitten mielenkiintoista tarkastella irstautta ja vapaata rakkautta suvaitsemattomien yhteiskuntien toimintaa seuraamalla. Afganistanissa ja Iranissa tämä länsisimainen ylettömyys polyamoria on onneksi pantu kuriin. Mullahit ovat lopettaneet naisilta taas yliopistot ja pistäneet heidät pukeutumaan taas burkhaan. Vanha kunnon saria- laki on taas kunniassaan ja uskonnolliset poliisit valvovat, että lakia myös noudatetaan. Olan vilautus riittää viiden vuoden vankeuteen ja kunnon miehet saavat taas oikeuden
tappaa jo epäillystä aviorikoksesta ja kostaa perheensä häpeän kunniamurhilla. Kyllä tätä maailmanmenoa nyt alkaa taas kummastelemaan tällainen yli 70-kymppinen setämies. Mitäs siellä raamatussa taas rippikoulussa opetettiin. Nainen on tehty miehen kylkiluusta? Entäpä se: ”Nainen vaietkoon seurakunnassa.” Moraalifilosofit opettivat: ” Kun menet naisen luokse älä unohda ruoskaa?!

Olisivatko nämä viisaat miehet olleet edes jonkin verran oikeassa? Naiselle luovutettua valtaa ei saa mies koskaan enää takaisin? Mihin me tarvitsemme 5000 eri uskontoa, kun niissä kaikissa on niin erilainen nais- ja ihmiskäsitys, jotka sotivat toisiaan vastaan ja aiheuttavat sotia. Vähemmistöt dominoivat enemmistöjä ja syyttävät enemmistöjä rasistisesta vihapuheista välittömästi, jos joku uskaltaakin asettaa kyseenalaiseksi vähemmistöjen kohtuuttomat oikeudet. Sateenkaaren päätä ei tunnu kukaan Härmässäkään löytävän, mutta yhteiskunnan varoilla voi sukupuolta vaihtaa monta kertaa ja ne ovat osan julkista terveydenhoitoa. Kustannukset ovat kymmeniä tuhansia euroja! Identiteettisi voit myös tutkia valtion varoilla, mutta vanhusten vaipanvaihtoon ei hoitokodeissa kantasuomalaisia enää riitä!

Jokainen lukijani ymmärtää yllä olevan sarkasmini ja ironiani, mutta kannattaahan näitä outoja ilmiöitä toki seurata. Polygamia eli yksiavioisuus suosii niin eläinkunnassa kuin ihmiskunnassakin paremmin lajin olemassaoloa. Tieteellisen tutkimuksen mukaan vakaat liito ovat selvässä yhteydessä terveyteen, pitkäikäisyyteen, ja onnellisuuteen. Tämä hyödyttää enemmän naisia ja lapsia. Yksiavioisilla on eläinkunnassa suuremmat aivot. Mutta median ja kirkon mukaan ihminen ei kuulu eläinkuntaan? Tosiasiahan tietty on, että poly-, pedo-, homo- ja muut ovat samassa suhteessa vähemmistöjä kuin Einsteinin suhteellisuusteorian emojen avulla ymmärtävät ihmiset Härmässä!

Jussi Melanen

JÄTÄ KOMMENTTI

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Kolumnistin muut kolumnit:

  KOLUMNISTIT

  Melastelua

  Papin Palsta

  Rainen Sananen

  Ville Skinnari

  ARTIKKELIT

  Kauppias Mikko Puhakka: En usko, että alkoholilain uudistus tuo mukanaan lisähaittoja
  Kari Kitunen: Oli iso askel siirtyä näytelmätekstistä proosaan
  Harri Pikkarainen: Ympäristönsuojelu ja ilmastopolitiikka pitää olla mukana kaikessa päätöksenteossa
  Pekka Komu: On vauhditettava alueiden tukemista, jotta voimme panostaa vahvemmin vihreän siirtymän toteuttamiseen
  Johanna Ekman: Kaikki Suomen edun mukaiset asiat ovat minulle ykkösprioriteetti
  Emmi Lintonen: Uskon, että EU-politiikalla pystyy vaikuttamaan ihmisten parempaan ja kestävämpään arkeen
  Palveluesihenkilö Mika Kantele: Roinaralli kerää pois kotitalouksien metalliromut, sähkölaitteet ja vaaralliset jätteet
  Kirjailija Kalle Veirto: Urheiluesseekokoelma on katsaus lahtelaiseen urheiluun ja sen menneisyyteen
  Asemakaava-arkkitehti Markus Lehmuskoski Logistisen sijainnin vuoksi kaupunki on keskittänyt voimavaroja Pippo-Kujalan alueelle
  In Memoriam: Juhani Melanen 1948 – 2024
  Tappara-baarin omistaja Petteri Lintunen: Suomen ainoassa Tappara-baarissa liputetaan vain Pelicansin puolesta
  Vaikuttava dokumentti Ukrainan puolustajista valloittaa maailmaa
  Puksu-junalla Laune tutuksi
  Petri Saraste kirjoitti kirjan isänsä sotavankeudesta – Sotilaan kuuluu kuolla, eikä antautua
  Lahden kaupunginjohtaja Niko Kyynäräinen ei esitä Lahti Energian myymistä
  Liikenneinsinööri Matti Heikkinen: Katujärjestelyjen osalta liikenteen turvallisuus paranee Renkomäen monitoimitalon läheisyydessä
  Elokuvaohjaaja Tia Kouvo: Mummola ei ole perinteinen jouluelokuva
  Onko kapitalismi syrjäyttänyt markkinatalouden suurten pääomasijoittajien takia?
  Ohjaaja Petri Liski: Kärsimystie-näytelmä on vaikuttava historian oppitunti
  Nuoret lähtevät helposti uusiin ilmiöihin mukaan – Sähkötupakka koukuttaa lapsia ja nuoria
  ARKISTO