Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

naisen tekemiä virheitä kasvattajana. piiloon ei enää voi laittaa.koska määrä on niin valtava.eilenkin oli pakko julkaista.niitä tuloksia mitä nainen on saanut aikaan.opettaja päiväkoti sossu on naisten alaa.tuloksia voi katsella nyt. 19.06.2017 08:23
sale töpeksi sipilän kanssa,oli yhteinen juoni. 17.06.2017 19:57
100 vuotiaan suomen juhlissa unohtuu tarkoituksella.puna-armeijan ja palmen porukan osuus.miten nämä auttoi suomi poloista pysymään jaloillaan. 12.06.2017 08:16
Mitäköhän läheisen kaupan myynnissä olevat elektroniikka- ja muut tuotteet tykkäävät paalutuksen tärinäatä??? 10.06.2017 14:31
Suomi 24:ään ei pääse.Ilmoittaa bad gateway.Missähän vika? 06.06.2017 12:00

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit


Kippari-Kalle valmiina seikkailuun

Steiner-koulun käytävillä vilistää paljon niin isoja kuin pieniäkin intiaaneja ja tuolta nurkan takaa ilmestyy itse sarjakuvasankari Kippari-Kalle mielitiettynsä Olga-neidin kanssa. Jossain luokassa hoilataan täysillä intiaanilaulua ja meno on muutenkin kuin markkinoilla. Mistä oikein on kyse?

Ei, kyseessä ei ole normipäivä Steiner-koulussa, vaan käynnissä on Kippari-Kallen seikkailuristeilyn kenraaliharjoitus. Koulun 6.luokkalaiset vanhempineen ovat koko kevään pistäneet kaiken osaamisensa likoon, jotta 17.5. tapahtuva seikkailu olisi kaikin puolin onnistunut

- Itse asiassa projekti potkaistiin käyntiin jo vuosi sitten keväällä, kun päätimme nykyisen 6.luokan kanssa lähteä tekemään tätä projektia yhdessä. Kaikki työvaiheet on toteutettu niillä resurseilla mitä luokasta on löytynyt ja täytyy ylpeänä sanoa, että aika moneen tämän luokan vanhemmat ja lapset kyllä taipuvat. Aikaisempina keväinä steinerkoululaiset ovat järjestäneet viisi kertaa vastaavanlaisen seikkailuristeilyn ja ne ovat kaikki ollet menestyksiä. On ollut merirosvo- ja intiaaniristeilyjä ja tänä vuonna sitten pääosassa on pinaatinsyönnistään ja lihaksistaan tunnettu Kippari-Kalle. Työtunteja ei kannata laskea, sillä työtä on ollut kaikilla paljon kertoo seikkkailun Olga, Una Floor.

ryhmä
Näin iloisissa merkeissä sujuivat seikkailun kenraaliharjoitukset

- Työtä on tosiaankin riittänyt. Kaikki alkoi seikkailulaiva Vellamon varaamisella ja sen jälkeen on pitänyt hoitaa mm. puvustus, käsikirjoitus, sponsoreiden kerääminen, lipunmyynti, ruokailun järjestäminen 400 hengelle, useat eri luvat sekä tietenkin lain vaatimat ensiapujärjestelyt ynnä muut kymmenet huomiota vaativat pikkuseikat. Onneksi nyt ollaan jo voiton puolella ja kaikki näyttää hyvältä naurahtaa seikkailukonkari Katja Menzel-Lahtinen, jolle Kippari-Kallen seikkailu Enonsaareen on jo neljäs vastaavanlainen projekti.

Kupletin juoni on seuraava: Seikkailulaiva m/s Vellamo starttaa lauantaina 17.5.Lahden matkustaja satamasta mukanaan Kippari-Kalle ja Olga-neiti, jotka matkaavat Enonsaareen auttamaan intiaaneja, joiden toteemipaalu on kaatunut. Saattaa olla, että myös Kippari-Kallen arkkivihollinen Brutus livahtaa mukaan laivaan. Apuun tarvitaan tietenkin myös paljon lapsia ja heidän vanhempiaan. Enonsaaressa lapset jaetaan eri ryhmiin etsimään toteemipaalun osia ja opettelemaan intiaanien eri taitoja. Seikkailun lopuksi vielä ruokaillaan yhdessä. Risteilyjä on kaiken kaikkiaan kaksi saman päivän aikana.

- Kippari-Kalle valittiin seikkailun päätähdeksi sopivuutensa vuoksi. Onhan kyseessä aito merimies ja legendaarinen sarjakuvasankari. Lisäksi Kippari-Kallen seikkailuissa on silloin tällöin mukana intiaaneja, joten saimme luontevasti mukaan myös Enonsaaren intiaaniheimon. Seikkailu sopii varmastikin parhaiten 3-11 vuotiaille lapsille. Meillä ei ole säävarausta, sillä olemme tilanneet pelkästään aurinkoista säätä seikkailun ajaksi hymyilee Floor.

Lipunmyynti käy nyt kuumana, sillä aikaisemmat seikkailut on myyty loppuun jo ennakkoon.

-Lippuja voi ostaa sähköpostitse osoitteesta kippari-kalle@luukku.fi tai käymällä Ekokahvila Mea Mannassa, (Hollolankatu 1) sekä tietenkin Steinerkoulun kansliasta. Totta kai lippuja saa vielä satamastakin, jos niitä vain on jäljellä vielä lähtöpäivänä markkinoi Menzel-Lahtinen.

Pete Salomaa

Kippari
Olga-neiti (Una Floor) ja Kippari-Kalle (Ari Niemi) valmiina seikkailuun!

 


Ajankohtaista -arkisto