Valtataistelu Kiina vs. muu maailma sähköautoissa kiihtyy

Kauramoottoreista polttomoottoreihin, polttomoottoreista sähköajoneuvoihin. Näin se menee! Akkuvirtaisten ajoneuvojen osuus kasvaa nopeasti Kiinan johdolla. Kukaan ei tunnu miettivän sitä, kuinka taloudellista ja ympäristöystävällistä tämä kakki on? Muutama tiedemies on sanonut, että sähköakkujen valmistaminen ei todellakaan ole mikään ympäristöteko.

Saasteettomia vaihtoehtoja on: vety ja monet muut. Mutta Kiina painaa sähköautoissa kaasua ja EU nöyristelee tässä pelissä marionettina. Tässä sähköautopelissä panokset ovat kovia ja lupaukset vielä kovempia. Tulemme kokemaan siirtymän, joka mullistaa tulevaisuutemme. Autosta on tulossa pyörillä liikkuva itseohjautuva tietokone. Sähköisen tulevaisuuden taistelua tullaan käymään verissä päin. Tesla on alan johtava brändijohtajansa Elon Muskin visioiden takia, mutta säilyttääkö hän johtoasemansa, jää nähtäväksi!

Muskin unelma on valmistaa vuodessa 20 miljoonaa sähköautoa, mutta vuonna 2019 niitä valmistui vain 170.000. Kyseessä on uhkapelin tuomaa jännitystä. Alkavatko Texasin ja Berliinin ”gigatehtaat” tuottaa sähköautoja sillä nopeudella kuin Kiinan uusi Shanghain huipputehdas, on vielä hämärän peitossa. Kuitenkin Muskin on päästävä tästä ”tuotantohelvetistä” nopeasti yli, muuten Kiina tulee jyräämään muun maailman.

Kiire on myös muilla perinteisillä autonvalmistajilla hypätä kisaan mukaan ja oppia koodaamaan uusia autojaan, sillä uusissa autoissa on integroitu sähköjärjestelmä. Tesla pyrkii koko ajan kehittämään autojaan älypuhelimen kaltaisilla automaattisilla ohjelmistopäivityksillä. Uusilla autonvalmistajilla on suuria haasteita päästä kärryille uusissa akku- ja ohjelmistoteknologioista. Tässä tilanteessa ”vanhojen” ainoa mahdollisuus menestyä on yhteistyö- ja hankkeet.

Tässä armottomassa kisassa kärkkyvät Teslan liepeillä Kiinan LI, Nio, VM Motor ja Xpeng sekä amerikkalaiset Fisker. Lucid ja skandaalien piinaama Nikola. Innostuneet sijoittajat ovat pumpanneet niihin rahaa hirvittäviä määriä. Kaikki ovat yhteisellä hillopurkilla ja hyötymässä sähköautobuumista. Mutta on eri asia pystyvätkö uudet yrittäjät vakuuttamaan sijoittajat siitä, että niillä on sellaista teknologiaa, jolla pystytään synnyttämään pitkän aikavälin kilpailuetua? Ongelmia on hirveästi!

Huoltoverkot ovat osin rakentamatta puhumattakaan siitä että muotoilu ja valmistustekniikka olisi vaadittavan massatuotannon edellyttämällä tasolla. Jäljelle jää edelleen se kysymys, eikö vety olisi ympäristöystävällisin vaihtoehto vai onko niin, sähköautoihin on sijoitettu niin paljon rahaa, että paluuta vanhaan ei enää yksinkertaisesti ole?

Juhani Melanen

JÄTÄ KOMMENTTI

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kolumnistin muut kolumnit

KOLUMNISTIT

Melastelua

Papin Palsta

Rainen Sananen

Ville Skinnari

ARTIKKELIT

Emmi Lintonen: Uskon, että EU-politiikalla pystyy vaikuttamaan ihmisten parempaan ja kestävämpään arkeen
Palveluesihenkilö Mika Kantele: Roinaralli kerää pois kotitalouksien metalliromut, sähkölaitteet ja vaaralliset jätteet
Kirjailija Kalle Veirto: Urheiluesseekokoelma on katsaus lahtelaiseen urheiluun ja sen menneisyyteen
Asemakaava-arkkitehti Markus Lehmuskoski Logistisen sijainnin vuoksi kaupunki on keskittänyt voimavaroja Pippo-Kujalan alueelle
In Memoriam: Juhani Melanen 1948 – 2024
Tappara-baarin omistaja Petteri Lintunen: Suomen ainoassa Tappara-baarissa liputetaan vain Pelicansin puolesta
Vaikuttava dokumentti Ukrainan puolustajista valloittaa maailmaa
Puksu-junalla Laune tutuksi
Petri Saraste kirjoitti kirjan isänsä sotavankeudesta – Sotilaan kuuluu kuolla, eikä antautua
Lahden kaupunginjohtaja Niko Kyynäräinen ei esitä Lahti Energian myymistä
Liikenneinsinööri Matti Heikkinen: Katujärjestelyjen osalta liikenteen turvallisuus paranee Renkomäen monitoimitalon läheisyydessä
Elokuvaohjaaja Tia Kouvo: Mummola ei ole perinteinen jouluelokuva
Onko kapitalismi syrjäyttänyt markkinatalouden suurten pääomasijoittajien takia?
Ohjaaja Petri Liski: Kärsimystie-näytelmä on vaikuttava historian oppitunti
Nuoret lähtevät helposti uusiin ilmiöihin mukaan – Sähkötupakka koukuttaa lapsia ja nuoria
Hanna Nikolska: On todella tärkeää, että suomalaiset lähettävät apua Ukrainaan
Palvelupäällikkö Toni Kranttila: Biojätteen lajittelulla on mahdollista säästää keräyskuluissa
Kansanedustaja Ville Skinnari 50 vuotta
Muusikko Marko Haavisto: Baddingin biisit ovat yhä edelleen selkärankani ytimessä
Kunnossapitopäällikkö Pasi Leppäaho: Aikainen talvi on ollut haasteellinen katujen kunnossapidolle
ARKISTO