Valtalehti diskriminoi eläkeläisiä Päijät-Hämeessä

” Etelä- Suomen Sanomien mielestä 1, 7 miljardin euron eläkevarojen hoitokulujen valuminen
ulkomaille ei ole uutinen?”

Vanha Ossi Kivekäs pyörisi haudassaan, jos näkisi, miten hänen elämäntyönsä lehtikustantajana valuu hukkaan entisen Maalaisliiton, ja nykyisen muka puolueettoman, Kepun, omistamassa lehdessä. Tämä vain siksi, että toimittajat eivät osaa erottaa ja poimia eläkeläisiä koskevaa miljardiluokan puhallusta Finanssivalvonnan raportista?

Jos tästä eläkeläisille erittäin tärkeästä asiasta sitten yrität asiallisesti kirjoittaa lehden mielipidetoimittajalle, hän tyrmää kirjoituksen yhdessä päätoimittajan kanssa vedoten asioiden tärkeysjärjestykseen, mielipidetoimittajan kiireisiin tai siihen naurettavan asiaan, että olet ollut liikaa esillä. Kuitenkin joka medialle pitäisi tärkeintä on uutisen tärkeys, suurusluokka ja kohdeyhmä. Keskisuomalainen Etelä- Suomen Sanomat ei tätä hyvää lehtimiestapaa noudata!

Todettakoon, että koko Lahden kaupungin budjetti on kokoluokaltaan kolme kertaa pienempi kuin Suomen eläkeläisiltä kupattu hoitomenojen kulut eli 1,7 miljardia ( 1700 miljoona) euroa! Seuraan kuutta eri mediaa ympäri vuorokauden kaikilla älylaitteilla, koska eläkeläisenä minulla on tähän aikaa ja useat eläkeläisjärjestöt ovat pyytäneet minua kirjoittamaan heille tärkeistä asioista mahdollisimman paljon eri Päijät- Hämeen medioissa. Tein vertailun Etelä- Suomen Sanomien ja kuuden muun joka päivä ilmestyvän sanomalehden välillä siitä, kuinka paljon kyseiset mediat ovat kirjoittaneet eläkeläisten asioista viime vuonna, Tulos ei minua ihmetyttänyt! Eniten eläkeläisten asioita käsitteli Aamulehti ja vähiten Etelä- Suomen Sanomat. Tämä on erittäin härskiä mediapeliä ja todistaa, että Suomen 1,4 miljoonan eläkeläisen asiat eivät lehteä kiinnosta ja mikä huolestuttavinta, monet vielä vanhaa paperilehteä lukevat päijäthämäläiset, eivät saa tietoja heille tärkeistä eläkeläisasioista vain siksi ,että lehden vanha maalaisliittolainen linja jatkuu periaatteella: eläkeläiset ovat pelkkä menoerä.

Tärkeintä Etelä-Suomen Sanomien toimittajille ovat maataloustuet, lasten vaipat, näennäiset keittöpsykologiat, päivittäiset pelkotilat, raskauden aikaiset tunnetilat, Emmin myöhästynyt puberteeetti, popparien muoti ja Mirkun univaje. Etelä- Suomen Sanomien keskisuomalainen kepulinja paljastui meille syntyperäisille lahtelaisille silloin, kun totesimme, että uudeksi vastaavaksi päätoimittajaksi valittiin Kainuun Sanomien ylioppilas Markus Pirttijoki. Jos lehti olisi ajatellut lahtelaisia lukijoitaan ja levikkiään yhtään, niin ”Lahesta” olisi tähän tehtävään kannattanut nimittää Uuden Lahden päätoimittaja Tommi Berg. Todella tyhmää ja ajattelematonta toimintaa, joka aivan varmasti kolahtaa omaan nilkkaan!

Tyytyväisenä olenkin havainnut, että monet eläkeläiset ovat luopuneet koko Etelä- Suomen Sanomien tilauksista siksi, että he kokevat, ettei heidän asioitaan käsitellä lehdessä asiallisesti ja puolueettomasti. Onneksi me tavalliset lahtelaiset saamme lukea asioistamme tasokkaista ilmaisjakelulehdistä! Tärkeintä on puolueeton media, joka katselee myös eläkeläisten asioita ilman mustia aurinkolaseja!

Juhani Melanen

JÄTÄ KOMMENTTI

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kolumnistin muut kolumnit

KOLUMNISTIT

Ilen Hajatelmat

Melastelua

Papin Palsta

Sporttinurkka

Ville Skinnari

ARTIKKELIT

Valmentaja Petri Laine: RC Pajulahti tavoittelee kaukalopallomestaruutta
Lahden OAY:n puheenjohtaja Jukka Kalliolehto: Näpit irti sivistyspuolen rahoista!
Dokumenttiohjaaja Keijo Skippari: Olavi Lanu on Suomen merkittävin ympäristötaiteilija
Hannele Talja: Kullankukkulanmäki pitää olla luonnontilassa myös tulevaisuudessa
Ex-kaupunginvaltuutettu Seppo Korhonen: Ruletin peluu veroeuroilla tulee lopettaa
Lahden kaupunginjohtaja Pekka Timonen: Kaupungin tulee paneutua voimakkaasti tulojen kasvattamiseen
Kirkkoherra Heikki Pelkonen: Launeen seurakunnan alueella päätetään isoista asioista
Kirjailija Kalle Veirto: Hyvä, että nuorille tehdään elokuvia ja kirjoja
Kunnossapitohortonomi Seija Nurkkala: Rotat eivät tule pihoille, jos siellä ei ole ravintoa
Toiminnanjohtaja Jake Ropponen: Joukkuepeleissä kavereiden tuki kantaa myös vaikeiden elämänvaiheiden yli
Kirjastolla muistellaan launeelaisten lähihistoriaa
Mietteitä Lahden kaupungin talousarviosta
Etelä-Lahden koulussa kierrätetään kirjoja mahdollisimman paljon
Heikki Laine: Kisapuiston stadionin myötä pesäpallolla on mahdollisuus uuteen nousuun Lahdessa
Täyttävätkö Lahti Eventsin ja KymiRingin salailukytkennät rakenteellisen korruption kriteerit?
Lähikuvassa Sinfonia Lahden uusi vt.intendentti Maija Kylkilahti
Rehtori Karoliina Mäkelä: Monitoimitalo Aura on koko Renkomäen yhteisöllinen keskus
Kirjailija Timo Sandberg: Kostonkierteen ensi-ilta jännittää
Something rotten nosti Lahden heittämällä Suomen harvalukuiseen musikaalieliittiin
Bio- ja pakkausjätteen kierrätys tehostuu
ARKISTO