Valtalehti diskriminoi eläkeläisiä Päijät-Hämeessä

” Etelä- Suomen Sanomien mielestä 1, 7 miljardin euron eläkevarojen hoitokulujen valuminen
ulkomaille ei ole uutinen?”

Vanha Ossi Kivekäs pyörisi haudassaan, jos näkisi, miten hänen elämäntyönsä lehtikustantajana valuu hukkaan entisen Maalaisliiton, ja nykyisen muka puolueettoman, Kepun, omistamassa lehdessä. Tämä vain siksi, että toimittajat eivät osaa erottaa ja poimia eläkeläisiä koskevaa miljardiluokan puhallusta Finanssivalvonnan raportista?

Jos tästä eläkeläisille erittäin tärkeästä asiasta sitten yrität asiallisesti kirjoittaa lehden mielipidetoimittajalle, hän tyrmää kirjoituksen yhdessä päätoimittajan kanssa vedoten asioiden tärkeysjärjestykseen, mielipidetoimittajan kiireisiin tai siihen naurettavan asiaan, että olet ollut liikaa esillä. Kuitenkin joka medialle pitäisi tärkeintä on uutisen tärkeys, suurusluokka ja kohdeyhmä. Keskisuomalainen Etelä- Suomen Sanomat ei tätä hyvää lehtimiestapaa noudata!

Todettakoon, että koko Lahden kaupungin budjetti on kokoluokaltaan kolme kertaa pienempi kuin Suomen eläkeläisiltä kupattu hoitomenojen kulut eli 1,7 miljardia ( 1700 miljoona) euroa! Seuraan kuutta eri mediaa ympäri vuorokauden kaikilla älylaitteilla, koska eläkeläisenä minulla on tähän aikaa ja useat eläkeläisjärjestöt ovat pyytäneet minua kirjoittamaan heille tärkeistä asioista mahdollisimman paljon eri Päijät- Hämeen medioissa. Tein vertailun Etelä- Suomen Sanomien ja kuuden muun joka päivä ilmestyvän sanomalehden välillä siitä, kuinka paljon kyseiset mediat ovat kirjoittaneet eläkeläisten asioista viime vuonna, Tulos ei minua ihmetyttänyt! Eniten eläkeläisten asioita käsitteli Aamulehti ja vähiten Etelä- Suomen Sanomat. Tämä on erittäin härskiä mediapeliä ja todistaa, että Suomen 1,4 miljoonan eläkeläisen asiat eivät lehteä kiinnosta ja mikä huolestuttavinta, monet vielä vanhaa paperilehteä lukevat päijäthämäläiset, eivät saa tietoja heille tärkeistä eläkeläisasioista vain siksi ,että lehden vanha maalaisliittolainen linja jatkuu periaatteella: eläkeläiset ovat pelkkä menoerä.

Tärkeintä Etelä-Suomen Sanomien toimittajille ovat maataloustuet, lasten vaipat, näennäiset keittöpsykologiat, päivittäiset pelkotilat, raskauden aikaiset tunnetilat, Emmin myöhästynyt puberteeetti, popparien muoti ja Mirkun univaje. Etelä- Suomen Sanomien keskisuomalainen kepulinja paljastui meille syntyperäisille lahtelaisille silloin, kun totesimme, että uudeksi vastaavaksi päätoimittajaksi valittiin Kainuun Sanomien ylioppilas Markus Pirttijoki. Jos lehti olisi ajatellut lahtelaisia lukijoitaan ja levikkiään yhtään, niin ”Lahesta” olisi tähän tehtävään kannattanut nimittää Uuden Lahden päätoimittaja Tommi Berg. Todella tyhmää ja ajattelematonta toimintaa, joka aivan varmasti kolahtaa omaan nilkkaan!

Tyytyväisenä olenkin havainnut, että monet eläkeläiset ovat luopuneet koko Etelä- Suomen Sanomien tilauksista siksi, että he kokevat, ettei heidän asioitaan käsitellä lehdessä asiallisesti ja puolueettomasti. Onneksi me tavalliset lahtelaiset saamme lukea asioistamme tasokkaista ilmaisjakelulehdistä! Tärkeintä on puolueeton media, joka katselee myös eläkeläisten asioita ilman mustia aurinkolaseja!

Juhani Melanen

JÄTÄ KOMMENTTI

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kolumnistin muut kolumnit

KOLUMNISTIT

Ilen Hajatelmat

Melastelua

Mika Kari

Papin Palsta

Sporttinurkka

Ville Skinnari

ARTIKKELIT

Maakuntajohtaja Niina Pautola-Mol: On luksusta juoda vettä suoraan hanasta ja pulahtaa puhtaaseen järveen uimaan
Omalähiö lomailee 5.7. – 1.8.
Projektipäällikkö Jari Volanen: Patomäen kentällä tehdään nyt viimeisiä maastomuotoiluja ja vihertöitä
Perussuomalaisten kannatus kasvoi huomattavasti Lahdessa, vanhat puolueet menettivät valtuustopaikkoja
Nuorille on kustannettava ehkäisy yhteiskunnan varoista
Tutkija Ilkka Jokipii: Täsmällisiä muistiinpanoja ei ehditty tekemään Hennalan vankileirillä
Harri Koski: Saunalautta on merimiehen kesämökki
Markku Karjula: Lahden vahvuutena on se, että täällä on tapahtumia ympäri vuoden
Puheenjohtaja Marju Markkanen: Lahteen on tehtävä liikuntastrategia ja sen laatimistyössä on oltava poikkihallinnollinen edustus
Ex-kaupunginvaltuutetut Heikki Laine ja Onerva Vartiainen: Asioihin pitää perehtyä huolellisesti ennen kuin niistä päätetään
Hannu Salminen: Kulttuurin rahoitus tulee saada kokonaisuudessaan valtion budjettiin
Maisema-arkkitehti Maria Silvast: Renkomäen sorakuoppa-aluetta maisemoidaan virkistyskäyttöön
Kuntavaaliehdokkaita on koulutettu ja rekrytoitu lisää tauon aikana
Francis McCarron: Eteläisen kehätien valmistuminen etuajassa on iso onnistuminen
Varhaiskasvatuspolitiikkaa on jakanut sivistyslautakuntaa koko vaalikauden ajan
Kaupunginhortonomi Viivi Tasso: Kirsikkapuut tekevät kauniin kukkakatoksen puistoon
Pontus Söderblom ja Petri Honkanen: Uudet ja vaihtoehtoiset ryhmät sanovat asiat suoraan
Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sirkku Hilden: Puheenjohtajakausi piti olla aivan erilainen
RKP:n Pia Tyyskä: Tuomme avoimen, kunnioittavan ja yhteistyötä painottavan politiikan Lahteen
SDP:n Pekka Komu: Sosiaali- ja terveyspalvelujen on oltava laadukkaita, oikea-aikaisia ja vaikuttavia
ARKISTO