Melastelua

Valtalehti diskriminoi eläkeläisiä Päijät-Hämeessä

” Etelä- Suomen Sanomien mielestä 1, 7 miljardin euron eläkevarojen hoitokulujen valuminen
ulkomaille ei ole uutinen?”

Vanha Ossi Kivekäs pyörisi haudassaan, jos näkisi, miten hänen elämäntyönsä lehtikustantajana valuu hukkaan entisen Maalaisliiton, ja nykyisen muka puolueettoman, Kepun, omistamassa lehdessä. Tämä vain siksi, että toimittajat eivät osaa erottaa ja poimia eläkeläisiä koskevaa miljardiluokan puhallusta Finanssivalvonnan raportista?

Jos tästä eläkeläisille erittäin tärkeästä asiasta sitten yrität asiallisesti kirjoittaa lehden mielipidetoimittajalle, hän tyrmää kirjoituksen yhdessä päätoimittajan kanssa vedoten asioiden tärkeysjärjestykseen, mielipidetoimittajan kiireisiin tai siihen naurettavan asiaan, että olet ollut liikaa esillä. Kuitenkin joka medialle pitäisi tärkeintä on uutisen tärkeys, suurusluokka ja kohdeyhmä. Keskisuomalainen Etelä- Suomen Sanomat ei tätä hyvää lehtimiestapaa noudata!

Todettakoon, että koko Lahden kaupungin budjetti on kokoluokaltaan kolme kertaa pienempi kuin Suomen eläkeläisiltä kupattu hoitomenojen kulut eli 1,7 miljardia ( 1700 miljoona) euroa! Seuraan kuutta eri mediaa ympäri vuorokauden kaikilla älylaitteilla, koska eläkeläisenä minulla on tähän aikaa ja useat eläkeläisjärjestöt ovat pyytäneet minua kirjoittamaan heille tärkeistä asioista mahdollisimman paljon eri Päijät- Hämeen medioissa. Tein vertailun Etelä- Suomen Sanomien ja kuuden muun joka päivä ilmestyvän sanomalehden välillä siitä, kuinka paljon kyseiset mediat ovat kirjoittaneet eläkeläisten asioista viime vuonna, Tulos ei minua ihmetyttänyt! Eniten eläkeläisten asioita käsitteli Aamulehti ja vähiten Etelä- Suomen Sanomat. Tämä on erittäin härskiä mediapeliä ja todistaa, että Suomen 1,4 miljoonan eläkeläisen asiat eivät lehteä kiinnosta ja mikä huolestuttavinta, monet vielä vanhaa paperilehteä lukevat päijäthämäläiset, eivät saa tietoja heille tärkeistä eläkeläisasioista vain siksi ,että lehden vanha maalaisliittolainen linja jatkuu periaatteella: eläkeläiset ovat pelkkä menoerä.

Tärkeintä Etelä-Suomen Sanomien toimittajille ovat maataloustuet, lasten vaipat, näennäiset keittöpsykologiat, päivittäiset pelkotilat, raskauden aikaiset tunnetilat, Emmin myöhästynyt puberteeetti, popparien muoti ja Mirkun univaje. Etelä- Suomen Sanomien keskisuomalainen kepulinja paljastui meille syntyperäisille lahtelaisille silloin, kun totesimme, että uudeksi vastaavaksi päätoimittajaksi valittiin Kainuun Sanomien ylioppilas Markus Pirttijoki. Jos lehti olisi ajatellut lahtelaisia lukijoitaan ja levikkiään yhtään, niin ”Lahesta” olisi tähän tehtävään kannattanut nimittää Uuden Lahden päätoimittaja Tommi Berg. Todella tyhmää ja ajattelematonta toimintaa, joka aivan varmasti kolahtaa omaan nilkkaan!

Tyytyväisenä olenkin havainnut, että monet eläkeläiset ovat luopuneet koko Etelä- Suomen Sanomien tilauksista siksi, että he kokevat, ettei heidän asioitaan käsitellä lehdessä asiallisesti ja puolueettomasti. Onneksi me tavalliset lahtelaiset saamme lukea asioistamme tasokkaista ilmaisjakelulehdistä! Tärkeintä on puolueeton media, joka katselee myös eläkeläisten asioita ilman mustia aurinkolaseja!

Juhani Melanen

JÄTÄ KOMMENTTI

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kolumnistin muut kolumnit

KOLUMNISTIT

Ilen Hajatelmat

Melastelua

Mika Kari

Papin Palsta

Sporttinurkka

Ville Skinnari

ARTIKKELIT

Kaakkois-Turkin nähtävyydet – Kemer Turkin Riviera
Suunnitteluinsinööri Carita Uronen: Tuhkimontieltä ei tule ajoyhteyttä Helsingintielle
Kirkkoherra Heikki Pelkonen: Seurakuntaneuvosto haluaa, että tilaratkaisut on tehtävä välittömästi
Kaavoitusarkkitehti Markus Lehmuskoski: Liian korkeat kerrostalot eivät sovi Liipolaan
Valtuustotukea käytettiin Lahdessa värikkäästi – Vihreät hankkivat kalliin älytelevision ja Kokoomus maksoi vuokrakulujaan valtuustotuella
Filosofian maisteri Elina Salomaa: Some mullisti mediatapahtuman katselukokemuksen, muttei television valta-asemaa
Kristillisdemokraatit ja Perussuomalaiset sekä Ratia suhtautuvat kriittisesti valtuustotukeen
Tutkija Marjo-Riitta Liukkonen: Hennalaan pitäisi perustaa sisällissotamuseo
Keskusta, Vihreät ja Vasemmistoliitto kannattavat kohtuullista valtuustotukea
Kirjailija ja metsätalousinsinööri Juha Inovaara: Halusin tallentaa metsäteollisuuden murrosajat jälkipolville
Lahtelaiset demarit ja kokoomuslaiset ovat myötämielisiä valtuustotuelle
Kirjailija Raija Oranen: Lukijan täytyy saada pala ikuisuutta
Elä terveesti, mutta mistä löytyy apu sairaalle?
Pro Lahti -ryhmän Kalle Aaltonen: Huumeongelma pitäisi reilusti myöntää, eikä vain lakaista sitä maton alle
Mirva Illi-Lampio: Perhekahvilat ovat tärkeitä vertaistuellisia kohtaamispaikkoja
Harri Tele: Vintage-ihmiset ovat tietoisia kuluttajia, joille tavaran laatu merkitsee paljon
Kaupunginjohtaja Pekka Timonen: Lahdessa tilakeskus pohtii, miten palvelut ja tilat sopivat toiminnallisesti yhteen
Muusikko Vesa Haaja: Pääesiintyjät soittaa hyväntuulista rillumareikeskikaljakuppilajazzbillyä
Terve ikääntyminen ja elämäntavat Miestenpiirissä
Toimitusjohtaja Jukka Anttonen: Uudenpellonkadun kevyenliikenteenväylästä on tehty jo suunnitelma
ARKISTO