Melastelua

Valtalehti diskriminoi eläkeläisiä Päijät-Hämeessä

” Etelä- Suomen Sanomien mielestä 1, 7 miljardin euron eläkevarojen hoitokulujen valuminen
ulkomaille ei ole uutinen?”

Vanha Ossi Kivekäs pyörisi haudassaan, jos näkisi, miten hänen elämäntyönsä lehtikustantajana valuu hukkaan entisen Maalaisliiton, ja nykyisen muka puolueettoman, Kepun, omistamassa lehdessä. Tämä vain siksi, että toimittajat eivät osaa erottaa ja poimia eläkeläisiä koskevaa miljardiluokan puhallusta Finanssivalvonnan raportista?

Jos tästä eläkeläisille erittäin tärkeästä asiasta sitten yrität asiallisesti kirjoittaa lehden mielipidetoimittajalle, hän tyrmää kirjoituksen yhdessä päätoimittajan kanssa vedoten asioiden tärkeysjärjestykseen, mielipidetoimittajan kiireisiin tai siihen naurettavan asiaan, että olet ollut liikaa esillä. Kuitenkin joka medialle pitäisi tärkeintä on uutisen tärkeys, suurusluokka ja kohdeyhmä. Keskisuomalainen Etelä- Suomen Sanomat ei tätä hyvää lehtimiestapaa noudata!

Todettakoon, että koko Lahden kaupungin budjetti on kokoluokaltaan kolme kertaa pienempi kuin Suomen eläkeläisiltä kupattu hoitomenojen kulut eli 1,7 miljardia ( 1700 miljoona) euroa! Seuraan kuutta eri mediaa ympäri vuorokauden kaikilla älylaitteilla, koska eläkeläisenä minulla on tähän aikaa ja useat eläkeläisjärjestöt ovat pyytäneet minua kirjoittamaan heille tärkeistä asioista mahdollisimman paljon eri Päijät- Hämeen medioissa. Tein vertailun Etelä- Suomen Sanomien ja kuuden muun joka päivä ilmestyvän sanomalehden välillä siitä, kuinka paljon kyseiset mediat ovat kirjoittaneet eläkeläisten asioista viime vuonna, Tulos ei minua ihmetyttänyt! Eniten eläkeläisten asioita käsitteli Aamulehti ja vähiten Etelä- Suomen Sanomat. Tämä on erittäin härskiä mediapeliä ja todistaa, että Suomen 1,4 miljoonan eläkeläisen asiat eivät lehteä kiinnosta ja mikä huolestuttavinta, monet vielä vanhaa paperilehteä lukevat päijäthämäläiset, eivät saa tietoja heille tärkeistä eläkeläisasioista vain siksi ,että lehden vanha maalaisliittolainen linja jatkuu periaatteella: eläkeläiset ovat pelkkä menoerä.

Tärkeintä Etelä-Suomen Sanomien toimittajille ovat maataloustuet, lasten vaipat, näennäiset keittöpsykologiat, päivittäiset pelkotilat, raskauden aikaiset tunnetilat, Emmin myöhästynyt puberteeetti, popparien muoti ja Mirkun univaje. Etelä- Suomen Sanomien keskisuomalainen kepulinja paljastui meille syntyperäisille lahtelaisille silloin, kun totesimme, että uudeksi vastaavaksi päätoimittajaksi valittiin Kainuun Sanomien ylioppilas Markus Pirttijoki. Jos lehti olisi ajatellut lahtelaisia lukijoitaan ja levikkiään yhtään, niin ”Lahesta” olisi tähän tehtävään kannattanut nimittää Uuden Lahden päätoimittaja Tommi Berg. Todella tyhmää ja ajattelematonta toimintaa, joka aivan varmasti kolahtaa omaan nilkkaan!

Tyytyväisenä olenkin havainnut, että monet eläkeläiset ovat luopuneet koko Etelä- Suomen Sanomien tilauksista siksi, että he kokevat, ettei heidän asioitaan käsitellä lehdessä asiallisesti ja puolueettomasti. Onneksi me tavalliset lahtelaiset saamme lukea asioistamme tasokkaista ilmaisjakelulehdistä! Tärkeintä on puolueeton media, joka katselee myös eläkeläisten asioita ilman mustia aurinkolaseja!

Juhani Melanen

JÄTÄ KOMMENTTI

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kolumnistin muut kolumnit

KOLUMNISTIT

Ilen Hajatelmat

Melastelua

Mika Kari

Papin Palsta

Sporttinurkka

Ville Skinnari

ARTIKKELIT

Harri Koski: Ensi kesänä kellutaan ja nautitaan suomalaisesta järvimaisemasta omalla saunalautalla
Viinintekijä David Cohen: Puhtaat suomalaiset raaka-aineet ovat viiniemme tasapainoisen maun salaisuus
Ohjaaja Jarkko Felin: Henkka & Kivimutka -elokuvan tuotanto näkyy kaduilla ja pihoilla Launeella
Jos suomalaisuus asuisi maisemassa – Järnefeltin jalanjäljissä Kolille
Toiminnanohjaaja Lasse Perttola: Metsäkauriit viihtyvät Launeella, koska siellä on turvallista
Projektipäällikkö Janne Wikström: Porvoonjoentie siirtyy Patomäen tunnelin päälle elokuussa
Hallituksen puheenjohtaja Vesa Koski: ”Juhannus olisi jo mahdollista viettää saneeratussa kodissa”
Ylitarkastaja Mimmi Kaskenpää: ”Palotutkinnan ja onnettomuusselosteen valmistuttua laitoksen toimintaa sekä ennalta varautumista on tarpeen tarkastella”
Fysioterapeutti Rosa Hemming: Liiku, niin jaksat paremmin!
Ikääntyvä kansa tarvitsee itsekkyyttä ja rohkeutta, erityisesti naiset
Helsingintie aukeaa jo kesäkuussa
Eteläinen kehätie valmistuu: Mitä hyötyä Lahdelle 70 miljoonan euron sijoituksella?
Matematiikan lehtorit Sari Hautala ja Annika Kinnunen: ”Olemme aivan liekeissä, kun pääsemme uuteen monitoimitaloon”
Rehtori Matti Tuovinen: ”Erityisoppilas voi opiskella Sylvia-koulussa turvallisessa maaseutumaisessa kaupunkiympäristössä”
Omalähiö jää tauolle – seuraava lehti ilmestyy 15.5.
Ylikonstaapeli Ari Pinomäki: Maakuntarajan sulku on suomalaisten viranomaisten yhteistyökyvyn testi
Luokanopettaja Tytti Heikkinen: Positiivinen palaute on tärkeää sekä työkaverille että oppilaalle
Koronavirus siirsi Sylvia-kodin juhlia tuonnemmaksi
Hennalan upseerikerholla juhlittiin talvisodan 80-vuotismuistojuhlaa
Järjestyksenvalvoja Osmo Ruhanen: Kalenteriin merkittiin ensimmäiseksi pelipäivät ja sen jälkeen suunniteltiin muuta elämää
ARKISTO