Mistä puhumme kun puhumme poliitikkojemme suomalaisesta kusipäisyydestä?

Meillä on Härmässä käsite talonpoikaisjärki, mikä ei todellakaan tarkoita esimerkiksi englannin termiä ”common sense” mikä tarkoittaa suomeksi tervettä järkeä. Tästä terveestä järjestä meillä on suurin puute kuunnellessamme poliittisten päättäjien perusteluja milloin mistäkin ajankohtaisesta asiasta. Lenkkikaverini pyysi minua kirjoittamaan niistä uskomattomista mokista, jotka olemme kansalaisina uskoneet tai jopa hyväksyneet poliitikoiltamme täysin maan tapana tai vain unohtaneet tehdä analyysin menneistä virheistä ja arvioida niitä ottaaksemme niistä edes oppia tulevaisuudessa.

Suomi ei enää pitkään aikaan ole ollut oikeusvaltio, koska tuomioistuinten päätökset vanhenevat ja syytteet raukeat. Lisäksi oikeudenkäyntikulut ovat ylivoimaisia tavalliselle ihmisille silloin, kun vastassa on suuryhtiö. Yksinkertaisesti suomalaisten kusettaminen on helppoa siksi, että olemme naiivin rehellisiä ja uskomme kiltteinä hallintoalamaisina kaiken ylhäältä tulevan viestinnän todeksi. Toiseksi suomalainen armollisuus, sivistys ja usko sokeasti esivaltaan on taannut politiikoillemme uskomattoman vastuuttoman toimintaympäristön, jossa demokratian ja sananvapauden uskotaan toimivan moitteettomasti ilman korruptiota ja yhteisten lakien mukaan.

Ja kolmanneksi Suomen poliittisen keskusteluilmapiirin muuttuminen juuri nyt trumppimaiseksi, polarisoivaksi ja populistiseksi vastakkainasetteluksi, jossa eri mieltä olevat leimataan vihollisiksi, on jo arkea. Olemme jo Suomessakin sortumassa woke-ajattelua puolustavien hyvesignalointiin, jossa meidän suomalaisten väitetään säilyttävän oikeuden vihapuheeseen. Meitä syytetään piilorasismista täysin aiheetta, vaikka näitä arvoja ajavat entiset stalinistit yrittävät kääntää ja muuttaa yhteiskuntaamme itse sensuurivaateiseksi ja käänteistä rasismia harjoittaviksi vaaleaa ihonväriään häpeäviksi heteromiehiksi tai naisoletetuiksi. No yrittäähän aina voi, mutta onneksi kansan terve järki estää tämän samoin kuin cancel-kulttuurin maihinnousun Suomi neidon kupeille.

Tosin hälyttäviä yrityksiä meilläkin esiintyy silloin tällöin netissä, kun tavoitteena on eristää väärinä pidettyjä mielipiteitä esittävä yksilö ja yritetään boikotoida häntä ja saada hänet menettämään jopa työpaikkansa. Tässä maalittamisessa on mukana jopa toimittajia, jotka itse ovat syytteessä kunnianloukkauksista, kuten Hesarin toimittajat. Suurin suomalaisten poliitikkojen virhe on ollut Venäjän perseennuoleminen ja suomettuminen, joka kotiryssineen oli eräs masentavimmista vaiheistamme kansakuntamme historiassa. Natoon ei ymmärretty liittyä edes Neuvostoliiton hajotessa, kuten Viro, Latvia ja Liettua tekivät. Suomalaisia talousvirheitä eli mokia, jotka poliitikkomme ovat siunanneet voi lukea Pekka Seppäsen kirjasta ”Suomen suurimmat bisnesmokat”, mutta muistin virkistämiseksi mainittakoon Soneran fiasko UMTS-kaupat, Outokummun päätös myydä pois ruostumattoman teräksen liiketoiminta, Fortumin Uniper, Talvivaara, Olkiluoto ja paperitehdasseikkailuostot Amerikassa ja monet muut.

Mutta sitten tämä meidän ikiomien kansantribuunien mokat, jotka tulevat vainoamaan suomalaisia veronmaksajia hamaan hautaan asti. Lähden Mauno Koivistosta ja Suomen pankista, jonka täysin uskomaton vahvan markan politiikka pilaisi noin 10 000 suomalaisen yrittäjän elämän. Siirryn seuraavaksi Carunaan, joka oli Kataisen ja Haaviston kaltaisten tyhmien poliitikkojen vuosituhannen munaus, jolla Fortumin eli Suomen valtion koko sähkönsiirtobisnes myytiin pilkkahinnalla ulkomaille. Carunan voitot valuvat veroparatiiseihin ja siirtomaksut nousevat Suomessa koko ajan. Tämän omaisuuden myyminen oli uskomaton strateginen virhe. Outoa oli sekin, että vain vasemmisto vastusti kauppaa. Fennovoima oli täysi susi jo syntyessään.

Nyt myydään taas valtion omaisuutta viidellä miljardilla eurolla Orpon nykyhallituksen itse mitään kipua tuntematta periaatteella: köyhät kyykkyyn ja pankkien rahanpesu kunniaan. Suuria nykypoliitikkojemme virhe on koko SOTE-soppa ja hyvinvointialueiden liian suuri määrä sekä niille osoitetut liian pienet määrärahat. Tämän ajoi Suomeen Maalaisliitto eli Kepu yhdessä demareiden kanssa. Oiva omalääkäriohjelma ja terveyskeskusjärjestelmä tuhottiin luomalla täysin taloudellisesti kestämättömät 21 hyvinvointialuetta, joille valtio ei kykene järjestämään rahoitusta, vaikka itse on luonut näille säännöt ja palvelurakenteet. Soten piti muka tuoda säästöjä, mutta nyt hyvinvointialueita uhkaa jopa 1,5 miljardien kustannusvajeet. Koko tämä älytön valmistelu maksoi valtiolle noin 600 miljonaa euroa kuntien 300 euron lisäksi. Saatanan tunarit!, sanoisi UKK.

Suomessa on maailman epäonnistunein kaivoslaki, jota ulkomaiset yritykset käyttävät hyväkseen jättämällä paskat meille, kun kaivos ehtyy. Tulevaisuudessa noin 6 miljardia valuu ulkomaille. Meidän poliittisilla päättäjillämme ei ole hajuakaan digijärjestelmien ostamisesta sairaaloihin tai kuntiin. Heidän tietämättömyytensä takia yrityksille on maksettu liikaa noin 3 miljardia. Silti järjestelmät eivät toimi. Paras esimerkki on Helsinki. Suomesta on tullut konsulttitasavalta, jossa vuokrafirmat ja rikkaat nauravat partaansa ja köyhät jonottavat kuolemaa vannoen hyvinvointiyhteiskunnan nimiin kädet ristissä. Aamen! Finis Finlandiae!

Juhani Melanen
                                                                               ­       €     ‚    ƒ          €                     ­       „

JÄTÄ KOMMENTTI

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kolumnistin muut kolumnit

KOLUMNISTIT

Ilen Hajatelmat

Melastelua

Papin Palsta

Sporttinurkka

Ville Skinnari

ARTIKKELIT

Jaakko Ripatti: Kirkkoherran työ Launeella oli minulle parasta aikaa työelämässä
Puheenjohtaja Anneli Peltokukka: Tämä päivä on jo huomenna historiaa
Kaarikadun päiväkodin rakentaminen alkaa muutaman kuukauden päästä
Launeen keskusteluillassa summattiin alueen hyvät ja huonot puolet
Kirjastopalvelujohtaja Salla Palmi-Felin: Launeen kirjastolle etsitään korvaavia tiloja Hennalasta
vt. kaupunginjohtaja Mika Mäkinen: Lahden tunnettuutta pitää vahvistaa ja mielikuvaa rakentaa yhä vetovoimaisemmaksi
Nikkilän kartanosta Lahden kaupunginosaksi -kirja julkaistaan marraskuun lopussa
Liipolan ”likka” Jonna Hakala Hawaiji Ironman -kilpailun ikäluokkansa paras
Launeelainen Juha-Pekka Forsman: Postilaatikkoihin kohdistuva ilkivalta on loputtava!
Niin maailma muuttuu Eskoseni! – Reunasen Nummisuutarit haastaa katsojat uudella tulkinnallaan
Muusikko Lipa Liukkonen: Nyt haetaan uutta vauhtia soolouralle
Sivistyslautakunta mukaan järjestyssäännöillä voi puuttua kännyköiden käyttöön
Miksi Kisapuiston suunnitelmissa on veronmaksajille halvin ja ainoa UEFA 3 -tason suunnitelma jätetty huomioimatta?
FC Lahden Mika Halttunen: Kisapuisto on äärimmäisen tärkeä koko jalkapalloperheelle
Lahden uudeksi kaupunginjohtajaksi valittiin Niko Kyynäräinen
Toimitusjohtaja Heikki Kaunisto: Valokuitu on kaikista luotettavin ja tehokkain tapa siirtää tietoa
Kirjastovirkailija Päivi Partanen: Jokaisella on erilainen lukukokemus samasta kirjasta
Valokuvaaja Antti Sepponen: Lahden dokumentointi valokuvin on lähellä sydäntäni
Aluevaltuutettu Seppo Korhonen: Aluevaltuutettuja ei kiinnosta pienen ihmisen hätä
ITE-taiteilija Kari Ruotsalainen: Lahtelainen taiteilija olisi kätkenyt selkeän sanoman ympäristötaideteokseen
ARKISTO