Miksi rasismia käytetään härskisti eläkeläisiä vastaan?

Vihreät, vasurit ja kaikki suvakit ovat ottaneet rasismin lyömäasekseen eläkeläisiä vastaan. Jopa suuresti arvostamani kirjailija Jari Tervo ilmoittaa olevansa tyytyväinen, jos saa rasistin suuttumaan. Somessa voivat soittaa suutaan myös kaikki medialukutaidottomatkin, kuten Tervo toteaa, mutta jos sinne yrittää kirjoittaa todellisista maahanmuuton ongelmista ja kustannuksista, tulee hyvin helposti leimatuksi rasistiksi ilman riittäviä perusteita.

Professori Viren mielestä ei olisi kovin vaikea laskea todellisia maahanmuuttokustannuksia , jos valtion hallinnossa haluttaisiin, mutta näin ei ole tehty, koska tämä saattaisi aiheuttaa suomalaisten veronmaksajien enemmistön mielissä suurta närkästystä. Laskelmia kuitenkin löytyy netistä, jos viitsii nähdä vaivaa. Arviot liikkuvat 3,4 miljadin ja 1,2 miljardin välillä. Tavallisen veronmaksajan on erittäin vaikea saada selvää näiden kustannusten todenperäisyydestä, ilman tarvittavia viitetietoja, mutta jotain niistäkin kuitenkin selviää.

Maahanmuuttajilla tehdään suurta bisnestä! Punainen Risti ja kymmenet majoitusliikeet eri puolilla Suomea ovat teheeneet rajuja tilejä maahanmuuttajilla. Samoin sadat lakifirmat ovat laskuttaneet liikaa ja väärin oikeusistuimissa. Valituksia tehdään ja maahanmuuttajat roikkuvat löysässä hirressä odotellessaan kolme vuotta päätöstä! Millekään taholle tämä ei ole mielekästä ja tarkoituksenmukasita toimintaa.

Suomessa elää ja kituuttaa köyhyysrajan ulkopuolella yli puoli miljona eläkeläistä ja yksineläjää! Todellisuudessa näitä köyhiä eläkeläisiä on toki enemmän; vammaiset ja mielenterveysongelmaiset mukaan huomioiden! Jos joku uskaltaa lähteä puolustamaan näiden eläkeläisten huonoa asemaa ja käyttää siihen vertailulukuina maahanmuuton kustannuksia lähteinä, joutuu välittömästi leimatuksi fasistiksi tai rasistiksi!

Eikö Suomessa kyetä käymään tästäkin asiasta kunnollista keskustelua ilman turhia syyttelyitä! Paras keino tarkastella todellisia lukuja eri laskennallisilla menetelmällä on panos/tuotos-laskutapa. Tässä huomioitaisiin kaikki kustanukset: koulutus, asuminen, sosiaaliset tuet, ja maahanmuuttajien työllistymisen todennäköisyys ja heidän maksamansa verot valtiolle.

Täten saadaan selville totaalisesti työtävieroksuva aines, johon voitaisiin kohdentaa sen jälkeen tarvittavia toimenpiteitä, ennen kuin ajaudumme Ruotsin kaltaiseen jengitilanteeseen, jossa edes poliisit eivät uskalla mennä maahanmuuttajien ghettoihin?

Juhani Melanen

JÄTÄ KOMMENTTI

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kolumnistin muut kolumnit

KOLUMNISTIT

Melastelua

Papin Palsta

Rainen Sananen

Ville Skinnari

ARTIKKELIT

Emmi Lintonen: Uskon, että EU-politiikalla pystyy vaikuttamaan ihmisten parempaan ja kestävämpään arkeen
Palveluesihenkilö Mika Kantele: Roinaralli kerää pois kotitalouksien metalliromut, sähkölaitteet ja vaaralliset jätteet
Kirjailija Kalle Veirto: Urheiluesseekokoelma on katsaus lahtelaiseen urheiluun ja sen menneisyyteen
Asemakaava-arkkitehti Markus Lehmuskoski Logistisen sijainnin vuoksi kaupunki on keskittänyt voimavaroja Pippo-Kujalan alueelle
In Memoriam: Juhani Melanen 1948 – 2024
Tappara-baarin omistaja Petteri Lintunen: Suomen ainoassa Tappara-baarissa liputetaan vain Pelicansin puolesta
Vaikuttava dokumentti Ukrainan puolustajista valloittaa maailmaa
Puksu-junalla Laune tutuksi
Petri Saraste kirjoitti kirjan isänsä sotavankeudesta – Sotilaan kuuluu kuolla, eikä antautua
Lahden kaupunginjohtaja Niko Kyynäräinen ei esitä Lahti Energian myymistä
Liikenneinsinööri Matti Heikkinen: Katujärjestelyjen osalta liikenteen turvallisuus paranee Renkomäen monitoimitalon läheisyydessä
Elokuvaohjaaja Tia Kouvo: Mummola ei ole perinteinen jouluelokuva
Onko kapitalismi syrjäyttänyt markkinatalouden suurten pääomasijoittajien takia?
Ohjaaja Petri Liski: Kärsimystie-näytelmä on vaikuttava historian oppitunti
Nuoret lähtevät helposti uusiin ilmiöihin mukaan – Sähkötupakka koukuttaa lapsia ja nuoria
Hanna Nikolska: On todella tärkeää, että suomalaiset lähettävät apua Ukrainaan
Palvelupäällikkö Toni Kranttila: Biojätteen lajittelulla on mahdollista säästää keräyskuluissa
Kansanedustaja Ville Skinnari 50 vuotta
Muusikko Marko Haavisto: Baddingin biisit ovat yhä edelleen selkärankani ytimessä
Kunnossapitopäällikkö Pasi Leppäaho: Aikainen talvi on ollut haasteellinen katujen kunnossapidolle
ARKISTO