Melastelua

Miksi rasismia käytetään härskisti eläkeläisiä vastaan?

Vihreät, vasurit ja kaikki suvakit ovat ottaneet rasismin lyömäasekseen eläkeläisiä vastaan. Jopa suuresti arvostamani kirjailija Jari Tervo ilmoittaa olevansa tyytyväinen, jos saa rasistin suuttumaan. Somessa voivat soittaa suutaan myös kaikki medialukutaidottomatkin, kuten Tervo toteaa, mutta jos sinne yrittää kirjoittaa todellisista maahanmuuton ongelmista ja kustannuksista, tulee hyvin helposti leimatuksi rasistiksi ilman riittäviä perusteita.

Professori Viren mielestä ei olisi kovin vaikea laskea todellisia maahanmuuttokustannuksia , jos valtion hallinnossa haluttaisiin, mutta näin ei ole tehty, koska tämä saattaisi aiheuttaa suomalaisten veronmaksajien enemmistön mielissä suurta närkästystä. Laskelmia kuitenkin löytyy netistä, jos viitsii nähdä vaivaa. Arviot liikkuvat 3,4 miljadin ja 1,2 miljardin välillä. Tavallisen veronmaksajan on erittäin vaikea saada selvää näiden kustannusten todenperäisyydestä, ilman tarvittavia viitetietoja, mutta jotain niistäkin kuitenkin selviää.

Maahanmuuttajilla tehdään suurta bisnestä! Punainen Risti ja kymmenet majoitusliikeet eri puolilla Suomea ovat teheeneet rajuja tilejä maahanmuuttajilla. Samoin sadat lakifirmat ovat laskuttaneet liikaa ja väärin oikeusistuimissa. Valituksia tehdään ja maahanmuuttajat roikkuvat löysässä hirressä odotellessaan kolme vuotta päätöstä! Millekään taholle tämä ei ole mielekästä ja tarkoituksenmukasita toimintaa.

Suomessa elää ja kituuttaa köyhyysrajan ulkopuolella yli puoli miljona eläkeläistä ja yksineläjää! Todellisuudessa näitä köyhiä eläkeläisiä on toki enemmän; vammaiset ja mielenterveysongelmaiset mukaan huomioiden! Jos joku uskaltaa lähteä puolustamaan näiden eläkeläisten huonoa asemaa ja käyttää siihen vertailulukuina maahanmuuton kustannuksia lähteinä, joutuu välittömästi leimatuksi fasistiksi tai rasistiksi!

Eikö Suomessa kyetä käymään tästäkin asiasta kunnollista keskustelua ilman turhia syyttelyitä! Paras keino tarkastella todellisia lukuja eri laskennallisilla menetelmällä on panos/tuotos-laskutapa. Tässä huomioitaisiin kaikki kustanukset: koulutus, asuminen, sosiaaliset tuet, ja maahanmuuttajien työllistymisen todennäköisyys ja heidän maksamansa verot valtiolle.

Täten saadaan selville totaalisesti työtävieroksuva aines, johon voitaisiin kohdentaa sen jälkeen tarvittavia toimenpiteitä, ennen kuin ajaudumme Ruotsin kaltaiseen jengitilanteeseen, jossa edes poliisit eivät uskalla mennä maahanmuuttajien ghettoihin?

Juhani Melanen

JÄTÄ KOMMENTTI

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kolumnistin muut kolumnit

KOLUMNISTIT

Ilen Hajatelmat

Melastelua

Mika Kari

Papin Palsta

Sporttinurkka

Ville Skinnari

ARTIKKELIT

Harri Koski: Ensi kesänä kellutaan ja nautitaan suomalaisesta järvimaisemasta omalla saunalautalla
Viinintekijä David Cohen: Puhtaat suomalaiset raaka-aineet ovat viiniemme tasapainoisen maun salaisuus
Ohjaaja Jarkko Felin: Henkka & Kivimutka -elokuvan tuotanto näkyy kaduilla ja pihoilla Launeella
Jos suomalaisuus asuisi maisemassa – Järnefeltin jalanjäljissä Kolille
Toiminnanohjaaja Lasse Perttola: Metsäkauriit viihtyvät Launeella, koska siellä on turvallista
Projektipäällikkö Janne Wikström: Porvoonjoentie siirtyy Patomäen tunnelin päälle elokuussa
Hallituksen puheenjohtaja Vesa Koski: ”Juhannus olisi jo mahdollista viettää saneeratussa kodissa”
Ylitarkastaja Mimmi Kaskenpää: ”Palotutkinnan ja onnettomuusselosteen valmistuttua laitoksen toimintaa sekä ennalta varautumista on tarpeen tarkastella”
Fysioterapeutti Rosa Hemming: Liiku, niin jaksat paremmin!
Ikääntyvä kansa tarvitsee itsekkyyttä ja rohkeutta, erityisesti naiset
Helsingintie aukeaa jo kesäkuussa
Eteläinen kehätie valmistuu: Mitä hyötyä Lahdelle 70 miljoonan euron sijoituksella?
Matematiikan lehtorit Sari Hautala ja Annika Kinnunen: ”Olemme aivan liekeissä, kun pääsemme uuteen monitoimitaloon”
Rehtori Matti Tuovinen: ”Erityisoppilas voi opiskella Sylvia-koulussa turvallisessa maaseutumaisessa kaupunkiympäristössä”
Omalähiö jää tauolle – seuraava lehti ilmestyy 15.5.
Ylikonstaapeli Ari Pinomäki: Maakuntarajan sulku on suomalaisten viranomaisten yhteistyökyvyn testi
Luokanopettaja Tytti Heikkinen: Positiivinen palaute on tärkeää sekä työkaverille että oppilaalle
Koronavirus siirsi Sylvia-kodin juhlia tuonnemmaksi
Hennalan upseerikerholla juhlittiin talvisodan 80-vuotismuistojuhlaa
Järjestyksenvalvoja Osmo Ruhanen: Kalenteriin merkittiin ensimmäiseksi pelipäivät ja sen jälkeen suunniteltiin muuta elämää
ARKISTO