Melastelua

Lahtelaisen veronmaksajan joulu- ja uuden vuoden rukous

Kun on jo myöhä, lienee paikallaan lukea pieni iltarukous lahtelaisen veronmaksajan puolesta niille kaikille Lahden virkamiehille, valtuutetuille ja kaupunginhallituksen jäsenille, jotka tänä vuonna ovat saattaneet kotikaupunkimme tuhon ja turmion tielle, koska eivät ole ymmärtäneet mitään taloudellisista realiteeteista. He ovat uskomattomalla ylimielisyydellään ja tiedotuksen läpinäkymättömyydellään varmistaneet sen, että Lahden poliittinen toimintapiiri on muuttunut ”trumpmaiseksi jeesusteluksi”. He ovat saattaneet meidät sellaiseen pulaan, joka lankeaa maksettavaksi vasta kolmen sukupolven kuluttua vuonna 2100. Siunaa Lahden virkamiehiä ja anna heille ymmärrystä tajuta, että emme tarvitse kalliita Liisuja, emme miljoonia maksavia pyöräteitä, emme erämuseoita, emmekä suunnattoman kalliita konsulttilaskuja sellaisesta työstä, jotka pitäisi osata itse valmistella. Muuta Lahden kaupungin johtosääntöä siten, että millään yksityisillä klikillä ei ole yksinoikeutta sivuuttaa valtuustoa, suurissa taloudellisissa yli 100 miljoonan hankkeissa, kuten kävi Paavolan koulukiinteistöjen kanssa, jotka myytiin Ruotsiin ja joista tiloista maksetaan vuokraa 50 000 euroa kuussa aina hamaan hautaan saakka.

Seuraa kaupunginjohtajan avointa rahapiikkiä, jolla hän voi huolettomasti siirrellä, kenellekään vastaamatta, Lahden rahoja KymiRingille, Eventsille, Koko Lahdelle ja muille Lahden sisäisille liikeyhtiöille miljoonia euroja kaupungin rahoja huolettomasti kuin uhkapeluri. Herra anna meille lahtelaisille veronmaksajille sellainen tiedottaja, joka vastaa esittämiimme kysymyksiin asiallisesti ja rehellisesti. Saamme tänään tietoja paremmin Pohjois-Koreasta kuin Lahden asioista. Anna seuraavalle valtuustolle käsityskykyä tajuta todelliset Lahden talousvaikeudet ja kunnioittaa ja kuunnella myös Lahden liike-elämän mielipiteitä enemmän ja herkemmällä korvalla. Anna lahtelaisille sellaisia päättäjiä, jotka tajuaisivat laajemmin talousmarkkinoinnin merkityksen, teollisen tuotannon sekä digitalouden että alustateknologian tarpeita. Ne ovat tulevaisuutta.

Ja lopuksi eikä vähäisemmäksi asiaksi. Herra: Estä näitä lahtelaisia päättäjiä aliarvoimasta lahtelaisten veronmaksajien käsityskykyä omista asioistaan, sillä tämä voi kostauta kalliisti muuttoliikkeenä pääkaupunkiseudun puolelle. Anna vielä ymmärrystä huomioida Päijät-Hämeen pienet sairaalapalveluyrittäjät. Nyt Mehiläinen pistää kipeästi ja verot matkaavat veroparatiiseihin. Ja lopuksi puhalla poikki tämä vihreä vuoden Euroopan ympäristöjeesustelu ja siitä Lahdelle koituvat muka ylimaalliset hyödyt. Aamen.

Juhani Melanen

JÄTÄ KOMMENTTI

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kolumnistin muut kolumnit

KOLUMNISTIT

Ilen Hajatelmat

Melastelua

Mika Kari

Papin Palsta

Sporttinurkka

Ville Skinnari

ARTIKKELIT

Liikuntapalvelupäällikkö Markku Ahokas: Etelä-Lahteen avautuu uusia ulkoilu- ja hiihtoreittejä ensi vuonna
Asukasyhdistyksen puheenjohtaja Timo Leppänen: Kehätien Nikulan liittymä oli meille hyvä asia, mutta liikennemelu on yllättänyt osassa Metsä-Hennalaa
Siiri Rantanen ja vauhdin hurma
Liipolan asukastupa siirtyy Lähiöseuralta Launeen seurakunnalle
Launeelainen Erkki Yliheikkilä: Kaapelirikko kehätien työmaalla aiheutti ylijännitteen ja rikkoi kiertoilmalämmityslaitteen
Iiris – Mettäsväen kaveri ja kertoja
VT 12 Lahden eteläinen kehätie avataan liikenteelle 8.12.
Miestenpiiri rakensi lastenkirkon
Anttilanmäelle kunniamaininta Vuoden Kylä -kilpailussa
Projektipäällikkö Janne Wikström: Kehätien tunneleiden käyttöönottoesitystä valmistellaan parhaillaan
Monipuolinen kuvanveistäjä Mauno Hartman
Launeen seurakunnan aktiivinen ja elinvoimainen Miestenpiiri toimii taas koronan jälkeen
Näyttelijä Ville Haapasalo: Ajatus hatsapurien torimyynnistä syntyi Puumalan mökillä halkoja hakatessa
Sara Etola: Yhdysvaltain presidentinvaalit olivat yllättävän tasaiset
Katupäällikkö Mika Lastikka: Anttilanmäen kohdalla louhitaan kalliota älypyörätien vuoksi
Alijuhakkalan Asukasyhdistys 70 vuotta: Muistojeni Alijuhakkala
Kiinteistöpäällikkö Ossi Leppisaari: Salinkallion koulusta ei ole tehty purkupäätöstä
Alijuhakkalan Asukasyhdistys 70 vuotta ja Alijuhakkala vieläkin vanhempi.
Kansalaisaktivisti Petri Alastalo: Päättäjien tulisi ajaa lahtelaisten etua oman edun sijaan
Karpo oli aikansa ylivoimainen some-vaikuttaja ja kansan syvien rivien viimeinen hätähuuto
ARKISTO