Lahtelaisen veronmaksajan joulu- ja uuden vuoden rukous

Kun on jo myöhä, lienee paikallaan lukea pieni iltarukous lahtelaisen veronmaksajan puolesta niille kaikille Lahden virkamiehille, valtuutetuille ja kaupunginhallituksen jäsenille, jotka tänä vuonna ovat saattaneet kotikaupunkimme tuhon ja turmion tielle, koska eivät ole ymmärtäneet mitään taloudellisista realiteeteista. He ovat uskomattomalla ylimielisyydellään ja tiedotuksen läpinäkymättömyydellään varmistaneet sen, että Lahden poliittinen toimintapiiri on muuttunut ”trumpmaiseksi jeesusteluksi”. He ovat saattaneet meidät sellaiseen pulaan, joka lankeaa maksettavaksi vasta kolmen sukupolven kuluttua vuonna 2100. Siunaa Lahden virkamiehiä ja anna heille ymmärrystä tajuta, että emme tarvitse kalliita Liisuja, emme miljoonia maksavia pyöräteitä, emme erämuseoita, emmekä suunnattoman kalliita konsulttilaskuja sellaisesta työstä, jotka pitäisi osata itse valmistella. Muuta Lahden kaupungin johtosääntöä siten, että millään yksityisillä klikillä ei ole yksinoikeutta sivuuttaa valtuustoa, suurissa taloudellisissa yli 100 miljoonan hankkeissa, kuten kävi Paavolan koulukiinteistöjen kanssa, jotka myytiin Ruotsiin ja joista tiloista maksetaan vuokraa 50 000 euroa kuussa aina hamaan hautaan saakka.

Seuraa kaupunginjohtajan avointa rahapiikkiä, jolla hän voi huolettomasti siirrellä, kenellekään vastaamatta, Lahden rahoja KymiRingille, Eventsille, Koko Lahdelle ja muille Lahden sisäisille liikeyhtiöille miljoonia euroja kaupungin rahoja huolettomasti kuin uhkapeluri. Herra anna meille lahtelaisille veronmaksajille sellainen tiedottaja, joka vastaa esittämiimme kysymyksiin asiallisesti ja rehellisesti. Saamme tänään tietoja paremmin Pohjois-Koreasta kuin Lahden asioista. Anna seuraavalle valtuustolle käsityskykyä tajuta todelliset Lahden talousvaikeudet ja kunnioittaa ja kuunnella myös Lahden liike-elämän mielipiteitä enemmän ja herkemmällä korvalla. Anna lahtelaisille sellaisia päättäjiä, jotka tajuaisivat laajemmin talousmarkkinoinnin merkityksen, teollisen tuotannon sekä digitalouden että alustateknologian tarpeita. Ne ovat tulevaisuutta.

Ja lopuksi eikä vähäisemmäksi asiaksi. Herra: Estä näitä lahtelaisia päättäjiä aliarvoimasta lahtelaisten veronmaksajien käsityskykyä omista asioistaan, sillä tämä voi kostauta kalliisti muuttoliikkeenä pääkaupunkiseudun puolelle. Anna vielä ymmärrystä huomioida Päijät-Hämeen pienet sairaalapalveluyrittäjät. Nyt Mehiläinen pistää kipeästi ja verot matkaavat veroparatiiseihin. Ja lopuksi puhalla poikki tämä vihreä vuoden Euroopan ympäristöjeesustelu ja siitä Lahdelle koituvat muka ylimaalliset hyödyt. Aamen.

Juhani Melanen

JÄTÄ KOMMENTTI

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kolumnistin muut kolumnit

KOLUMNISTIT

Ilen Hajatelmat

Melastelua

Papin Palsta

Sporttinurkka

Ville Skinnari

ARTIKKELIT

Perhepäivähoitaja Marika Rosti: Perhepäivähoito on lapselle paras vaihtoehto
Kirsikankukkajuhlasta on tarkoitus tehdä perinne
Opiskelija Nea Pellinen Juliste ei ole todellakaan heti valmis
FC Lahti uusien haasteiden edessä
Vanhempi konstaapeli Teppo Rainio: Poliisi haluaa läsnäolollaan vaikuttaa, että mopomiitit ovat rauhallisia
Liikunnanopettaja Pertti Vartiainen: Kisapuisto on ainutlaatuinen liikuntakeidas keskellä kaupunkia
Lähikuvassa: ”Demokratian terrieri” valtuutettu Pertti Arvaja
Jorma Ratian valtuustokysymyksen taustat
Kansanedustaja Mira Nieminen: Olen haaveillut kansanedustajan työstä pitkään
Matti Kataja ei lämpene Lahti Energian myynnille
Tutkintomestarit haluavat olla varmistamassa ammattiopetuksen laatua
Pääministeri Sanna Marin Lahdessa: Nyt teillä on mahdollisuus antaa tilinpäätös hallitukselle
Salpausselän kisat 100 vuotta: Yli tuhat vapaaehtoista mahdollistavat Salpausselän kisat
Pelicansin urheilutoimenjohtaja Janne Laukkanen: Nälkää on vielä jäljellä!
Nuoret yrittäjät perustivat yrityksen ja laajentavat toimintaansa Lahden alueelle
Eduskuntavaaliehdokas Tuija Saloranta: Ansiotulojen verotusta on vähitellen kevennettävä, jotta kulutusta saadaan kasvuun
Jorma Ratia: Tämä on puhtaasti noitavainoa muistuttava henkilökohtainen ajojahti
Marko Haavisto: Toivottavasti yhteiskeikasta muodostuu meille jokavuotinen perinne
Eduskuntavaaliehdokas Kari Kallio: Hyväksi koetut koulukäytännöt on unohdettu uudistustahdissa
Eduskuntavaaliehdokas Atte Savelainen: Suomessa valtion ydintehtävät tulee kirkastaa jokaiselle
ARKISTO