Lahtelaisen veronmaksajan joulu- ja uuden vuoden rukous

Kun on jo myöhä, lienee paikallaan lukea pieni iltarukous lahtelaisen veronmaksajan puolesta niille kaikille Lahden virkamiehille, valtuutetuille ja kaupunginhallituksen jäsenille, jotka tänä vuonna ovat saattaneet kotikaupunkimme tuhon ja turmion tielle, koska eivät ole ymmärtäneet mitään taloudellisista realiteeteista. He ovat uskomattomalla ylimielisyydellään ja tiedotuksen läpinäkymättömyydellään varmistaneet sen, että Lahden poliittinen toimintapiiri on muuttunut ”trumpmaiseksi jeesusteluksi”. He ovat saattaneet meidät sellaiseen pulaan, joka lankeaa maksettavaksi vasta kolmen sukupolven kuluttua vuonna 2100. Siunaa Lahden virkamiehiä ja anna heille ymmärrystä tajuta, että emme tarvitse kalliita Liisuja, emme miljoonia maksavia pyöräteitä, emme erämuseoita, emmekä suunnattoman kalliita konsulttilaskuja sellaisesta työstä, jotka pitäisi osata itse valmistella. Muuta Lahden kaupungin johtosääntöä siten, että millään yksityisillä klikillä ei ole yksinoikeutta sivuuttaa valtuustoa, suurissa taloudellisissa yli 100 miljoonan hankkeissa, kuten kävi Paavolan koulukiinteistöjen kanssa, jotka myytiin Ruotsiin ja joista tiloista maksetaan vuokraa 50 000 euroa kuussa aina hamaan hautaan saakka.

Seuraa kaupunginjohtajan avointa rahapiikkiä, jolla hän voi huolettomasti siirrellä, kenellekään vastaamatta, Lahden rahoja KymiRingille, Eventsille, Koko Lahdelle ja muille Lahden sisäisille liikeyhtiöille miljoonia euroja kaupungin rahoja huolettomasti kuin uhkapeluri. Herra anna meille lahtelaisille veronmaksajille sellainen tiedottaja, joka vastaa esittämiimme kysymyksiin asiallisesti ja rehellisesti. Saamme tänään tietoja paremmin Pohjois-Koreasta kuin Lahden asioista. Anna seuraavalle valtuustolle käsityskykyä tajuta todelliset Lahden talousvaikeudet ja kunnioittaa ja kuunnella myös Lahden liike-elämän mielipiteitä enemmän ja herkemmällä korvalla. Anna lahtelaisille sellaisia päättäjiä, jotka tajuaisivat laajemmin talousmarkkinoinnin merkityksen, teollisen tuotannon sekä digitalouden että alustateknologian tarpeita. Ne ovat tulevaisuutta.

Ja lopuksi eikä vähäisemmäksi asiaksi. Herra: Estä näitä lahtelaisia päättäjiä aliarvoimasta lahtelaisten veronmaksajien käsityskykyä omista asioistaan, sillä tämä voi kostauta kalliisti muuttoliikkeenä pääkaupunkiseudun puolelle. Anna vielä ymmärrystä huomioida Päijät-Hämeen pienet sairaalapalveluyrittäjät. Nyt Mehiläinen pistää kipeästi ja verot matkaavat veroparatiiseihin. Ja lopuksi puhalla poikki tämä vihreä vuoden Euroopan ympäristöjeesustelu ja siitä Lahdelle koituvat muka ylimaalliset hyödyt. Aamen.

Juhani Melanen

JÄTÄ KOMMENTTI

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kolumnistin muut kolumnit

KOLUMNISTIT

Melastelua

Papin Palsta

Rainen Sananen

Ville Skinnari

ARTIKKELIT

Puksu-junalla Laune tutuksi
Petri Saraste kirjoitti kirjan isänsä sotavankeudesta – Sotilaan kuuluu kuolla, eikä antautua
Lahden kaupunginjohtaja Niko Kyynäräinen ei esitä Lahti Energian myymistä
Liikenneinsinööri Matti Heikkinen: Katujärjestelyjen osalta liikenteen turvallisuus paranee Renkomäen monitoimitalon läheisyydessä
Elokuvaohjaaja Tia Kouvo: Mummola ei ole perinteinen jouluelokuva
Onko kapitalismi syrjäyttänyt markkinatalouden suurten pääomasijoittajien takia?
Ohjaaja Petri Liski: Kärsimystie-näytelmä on vaikuttava historian oppitunti
Nuoret lähtevät helposti uusiin ilmiöihin mukaan – Sähkötupakka koukuttaa lapsia ja nuoria
Hanna Nikolska: On todella tärkeää, että suomalaiset lähettävät apua Ukrainaan
Palvelupäällikkö Toni Kranttila: Biojätteen lajittelulla on mahdollista säästää keräyskuluissa
Kansanedustaja Ville Skinnari 50 vuotta
Muusikko Marko Haavisto: Baddingin biisit ovat yhä edelleen selkärankani ytimessä
Kunnossapitopäällikkö Pasi Leppäaho: Aikainen talvi on ollut haasteellinen katujen kunnossapidolle
Lahden tapahtumapalvelut uusiksi – KOKO Lahti muuttuu Eventum Lahti Oy:ksi
Eero Seesvaara: Lahti Energian tuloksenkantokyky ei ole uhattuna lähitulevaisuudessakaan
Stubb vei äänet Liipolassa – Kaksinkamppailu oli muutoin tasaista Etelä-Lahdessa
Jorma Ratia: Perussyy Lahti Energian myynnin tarkastelulle on Lahden talouden tasapainottaminen
Kansanedustaja Mika Kari: Lahti Energian myyntiin tulisi hakea myös valtuuston näkemys
Launeelaiset tekivät juoksuhautakynttilöitä rintamalle Ukrainaan
Erityisavustaja Tuomas Sorsa: Raiteet tulevat tutuiksi sekä työmatkalla että työtehtävissä
ARKISTO