Kusetus, omahoidot ja tiede sovittamattomassa ristiriidassa

Syyn tähän melasteluuni sain luettuani Suomen tietokirjailijoiden toiminnanjohtaja Juha-Pekka Pietiläisen haastattelun Suomen kuvalehdestä. ”Kustannustoimintaa ovat heikentäneet jo 15 vuotta faktavirheet, trolllit, humpuuki ja suoranainen huuhaa julkaisujen määrä”. Totta maar kaikki, mutta kun tahallinen kusetus on levinnyt kaikkialle. Valepoliisit tyhjentelevät vanhusten asuntoja ja vievät pankkikortit, nettirikollisuus lisääntyy ja työn tilauksista ei pidetä väliä ja ne tehdään milloin itselle tai firmalle sopii.
Sitten omakohtaiseen kusetukseen, ns. italialaisen työn hyväksymiseen vahingossa. Loistavin esimerkki todellisesta tahallisesta kusetuksesta tapahtui muuttomme yhteydessä syyskuussa. Tyttäremme olivat tilanneet lahtelaiselta muuttofirmalta tuntiveloituksena neljällä miehellä varustetun muuttopaketin tuntiveloituksena. Tuntiveloitus 145 euroa tunti. Nämä matkavilpertit tulivat paikalle klo 9.10 ja kävivät ensin tutkimassa paikat ja hissit. Aika kului puoli tuntia. Kysyin toiselta muuttomieheltä, millä aikataululla muutto sujuisi? Hän vastasi välittömästi, että helposti neljässä tunnissa, koska he olivat tehneet samanlaisen muuton eilen samaan osoitteeseen.
Sitten nämä vellokset alkoivat tehdä jo puoliksi tyhjennetyssä asunnossa töitä italialaisittain erittäin verkkaisesti. Kaikki tavarat kiinnitettiin kymmenillä valjailla kiinni. Mitään kiirettä ei tuntunut olevan ja sen huomasin välittömästi. Muutto oli todella helppo, mutta aikaa ”poijaat” saivat kulumaan alkuperäisaikataulusta poiketen kokonaista kahdeksan tuntia. Tästäkin he istuivat minun tarjoamillani kahveilla 45 minuuttia. Työt he lopettivat 16.10, mutta veloittivat täyden hinnan. Muuttokustannukset tulivat tyttärillemme maksamaan 1060 euroa, jossa oli selvää ”varastamista”. Olin tyhmä, kun allekirjoitin työsuorituksen, joka ei ollut edes totuuteen perustuva. Tämä katsotaan toki vielä hovissa! Sitä vartenhan oikeusturvavakuutukset ovat.
En ole suinkaan ainut, jota on jymäytetty. Vanhuksia ja ikä-ihmisiä petetään tuon tuostakin ns. itsehoito-lääkkeillä. Agronomi Pentti Kossilan kirja ” Miksi sairastumme, miten parannumme”
edustaa parhaiten todellista huuhaata. Kossila nimittäin uskoo, että suomalaisten terveyttä on rapautettu salaliitojen avulla. ” En halua väittää, että asiat ovat näin, mutta ne saattavat olla”, hän
sanoo lopuksi. Samanlainen noita-tohtori on Antti Heikkilä, joka kirjoitti kirjan ”Lääkkeetön elämä”. Heikkilä kyseenalaistaa sydänsairaiden, diabeetikkojen ja meidän syöpäpotilaiden hoidon. Hän kirjoitti uskomattoman väitteen, että sytostaattihoidot tappavat ”brittiläisen arvion mukaan” lähes kolmanneksen niitä saavista?” Itse olen jäänyt henkiin juuri tehokkaan sytostaattihoidon ansiosta eturauhassyöpähoidossani. Hän ei siis mainitse missään, kuinka monta ihmistä sytostaattihoito on pelastanut? Hän saikin ansaitusti Skepsis-yhdistykseltä vuonna 2018 Huuhaa-palkinnon erittäin ansaitusti.

Jopa yliopistotutkijat levittävät huuhaata teoksissaan. Jyväskylän kasvatustieteiden professori Tapio Puolimatka sai saman Skepis-huuhaa palkinnon teoksestaan ”Usko, tiede ja Raamattu” sekä viimeisestä kirjastaan ”Usko, tiede ja evoluutio”. Tätä väärää kreationismioppia saa näköjään harjoittaa myös yliopistoissa ilman sanktiota. Samaan sarjaa kuuluu vielä Anja Rautaojan teos ”Terapeuttinen kosketus”. Liikkeellä on satoja itsehoito-oppaita, jotka perustuvat suurelta osin petokseen, liioitteluun ja ihmisten hyväuskoisuuteen! Suomalaisen kirjallisuuden Seura veti emeritiusprofessori Juha Pentikäisen ja dosentti Risto Pulkkisen teoksen ”Saamelainen mytologia” vedettiin pois myynnistä, koska siinä esiintyi yli 40 virhettä ja suoraa plagiointia Wikipediasta.
Silti suurimmat huijarit ja kusettajat ovat verkossa. Sielllä huijataan niin rakkaudennälkäisiä kuin sijoittajia sadoilla miljoonilla euroilla, mutta ilmi näistä tulee vain noin 15 prosenttia. Syynä on
usein henkilökohtainen häpeä ja oma tyhmyys. ”Totuuden jälkeinen aika” voi hyvin. Markkinointitekstit, ilmoitukset ja esittelytekstit ovat vaikeasti erotettavissa, jopa tavanomaisista uutisista. Lyhyet tuotantoputket ja kustannustoimittajien kiire aiheuttaa sen, että markkinoille tulee erittäin paljon tarkistamatonta, epäkuranttia tavaraa. Some on täynnä mielipiteitä, joita väitetään tosiksi. Paras esimerkki todellisesta paskanpuhujasta ja valehtelijasta on USA:n presidentti Trump. Montako kertaa tämän vuoden aikana Trump on valehdellut? Etsikää ihmeessä googlesta!

Jussi Melanen

JÄTÄ KOMMENTTI

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kolumnistin muut kolumnit

KOLUMNISTIT

Ilen Hajatelmat

Melastelua

Papin Palsta

Sporttinurkka

Ville Skinnari

ARTIKKELIT

Valokuvaaja Antti Sepponen: Lahden dokumentointi valokuvin on lähellä sydäntäni
Aluevaltuutettu Seppo Korhonen: Aluevaltuutettuja ei kiinnosta pienen ihmisen hätä
ITE-taiteilija Kari Ruotsalainen: Lahtelainen taiteilija olisi kätkenyt selkeän sanoman ympäristötaideteokseen
Puheenjohtaja Anneli Peltokukka Nikkilä on julkisen liikenteen osalta paitsiossa Lahdessa
Reijo Mäki-Korvela: Kisapuiston stadionhankkeessa johtajuuden puute
Osallistuvan budjetoinnin kautta saadaan frisbeegolfrata Etelä-Lahteen
Kirkkoherra Heikki Pelkonen: Launeen seurakunnalle ystävyysseurakunta Virosta
Lähikuvassa Lahden uusi liikuntajohtaja Aleksi Nyström
Puheenjohtaja Vesa Lempinen: Aurinkovoimalainvestointi tehtiin ennen kaikkea imagomielessä
Kaupunginjohtaja Pekka Timonen: Olen ollut Lahteen hyvin tyytyväinen
Kitaristi Mika Jokinen: Tämä on ollut Pääesiintyjien paras kesä tähän mennessä
Muusikko Vesa Haaja: Kesällä pitää ottaa iisisti ja uida mahdollisimman paljon
Marja-Leena Vierumäki: Uiminen ja kukkienhoito kuulu kesään
Puheenjohtaja Tapio Irri Lasten leikkialueet tulee olla turvallisia ja lähellä kotia
Veijo Vierumäki: Miestenpiiri keräsi 100 laatikollista apua Ukrainaan
Heikki Laine: Kesään kuuluu aina mökkeilyä ja pesäpalloa
Kirjastovirkailija Noora Tanska: Dekkarit ovat kestosuosikkeja kirjastoissa
Kirjailija Kalle Veirto: En tykkää olla ilman paitaa, vaikka olen lihaksikas
Hallituksen jäsen Juha-Pekka Forsman: Laune on paras paikka Lahdessa
Kirkkoherra Heikki Pelkonen: Launeen seurakunta jatkaa vuokralaisena Liipolassa
ARKISTO