Kusetus, omahoidot ja tiede sovittamattomassa ristiriidassa

Syyn tähän melasteluuni sain luettuani Suomen tietokirjailijoiden toiminnanjohtaja Juha-Pekka Pietiläisen haastattelun Suomen kuvalehdestä. ”Kustannustoimintaa ovat heikentäneet jo 15 vuotta faktavirheet, trolllit, humpuuki ja suoranainen huuhaa julkaisujen määrä”. Totta maar kaikki, mutta kun tahallinen kusetus on levinnyt kaikkialle. Valepoliisit tyhjentelevät vanhusten asuntoja ja vievät pankkikortit, nettirikollisuus lisääntyy ja työn tilauksista ei pidetä väliä ja ne tehdään milloin itselle tai firmalle sopii.
Sitten omakohtaiseen kusetukseen, ns. italialaisen työn hyväksymiseen vahingossa. Loistavin esimerkki todellisesta tahallisesta kusetuksesta tapahtui muuttomme yhteydessä syyskuussa. Tyttäremme olivat tilanneet lahtelaiselta muuttofirmalta tuntiveloituksena neljällä miehellä varustetun muuttopaketin tuntiveloituksena. Tuntiveloitus 145 euroa tunti. Nämä matkavilpertit tulivat paikalle klo 9.10 ja kävivät ensin tutkimassa paikat ja hissit. Aika kului puoli tuntia. Kysyin toiselta muuttomieheltä, millä aikataululla muutto sujuisi? Hän vastasi välittömästi, että helposti neljässä tunnissa, koska he olivat tehneet samanlaisen muuton eilen samaan osoitteeseen.
Sitten nämä vellokset alkoivat tehdä jo puoliksi tyhjennetyssä asunnossa töitä italialaisittain erittäin verkkaisesti. Kaikki tavarat kiinnitettiin kymmenillä valjailla kiinni. Mitään kiirettä ei tuntunut olevan ja sen huomasin välittömästi. Muutto oli todella helppo, mutta aikaa ”poijaat” saivat kulumaan alkuperäisaikataulusta poiketen kokonaista kahdeksan tuntia. Tästäkin he istuivat minun tarjoamillani kahveilla 45 minuuttia. Työt he lopettivat 16.10, mutta veloittivat täyden hinnan. Muuttokustannukset tulivat tyttärillemme maksamaan 1060 euroa, jossa oli selvää ”varastamista”. Olin tyhmä, kun allekirjoitin työsuorituksen, joka ei ollut edes totuuteen perustuva. Tämä katsotaan toki vielä hovissa! Sitä vartenhan oikeusturvavakuutukset ovat.
En ole suinkaan ainut, jota on jymäytetty. Vanhuksia ja ikä-ihmisiä petetään tuon tuostakin ns. itsehoito-lääkkeillä. Agronomi Pentti Kossilan kirja ” Miksi sairastumme, miten parannumme”
edustaa parhaiten todellista huuhaata. Kossila nimittäin uskoo, että suomalaisten terveyttä on rapautettu salaliitojen avulla. ” En halua väittää, että asiat ovat näin, mutta ne saattavat olla”, hän
sanoo lopuksi. Samanlainen noita-tohtori on Antti Heikkilä, joka kirjoitti kirjan ”Lääkkeetön elämä”. Heikkilä kyseenalaistaa sydänsairaiden, diabeetikkojen ja meidän syöpäpotilaiden hoidon. Hän kirjoitti uskomattoman väitteen, että sytostaattihoidot tappavat ”brittiläisen arvion mukaan” lähes kolmanneksen niitä saavista?” Itse olen jäänyt henkiin juuri tehokkaan sytostaattihoidon ansiosta eturauhassyöpähoidossani. Hän ei siis mainitse missään, kuinka monta ihmistä sytostaattihoito on pelastanut? Hän saikin ansaitusti Skepsis-yhdistykseltä vuonna 2018 Huuhaa-palkinnon erittäin ansaitusti.

Jopa yliopistotutkijat levittävät huuhaata teoksissaan. Jyväskylän kasvatustieteiden professori Tapio Puolimatka sai saman Skepis-huuhaa palkinnon teoksestaan ”Usko, tiede ja Raamattu” sekä viimeisestä kirjastaan ”Usko, tiede ja evoluutio”. Tätä väärää kreationismioppia saa näköjään harjoittaa myös yliopistoissa ilman sanktiota. Samaan sarjaa kuuluu vielä Anja Rautaojan teos ”Terapeuttinen kosketus”. Liikkeellä on satoja itsehoito-oppaita, jotka perustuvat suurelta osin petokseen, liioitteluun ja ihmisten hyväuskoisuuteen! Suomalaisen kirjallisuuden Seura veti emeritiusprofessori Juha Pentikäisen ja dosentti Risto Pulkkisen teoksen ”Saamelainen mytologia” vedettiin pois myynnistä, koska siinä esiintyi yli 40 virhettä ja suoraa plagiointia Wikipediasta.
Silti suurimmat huijarit ja kusettajat ovat verkossa. Sielllä huijataan niin rakkaudennälkäisiä kuin sijoittajia sadoilla miljoonilla euroilla, mutta ilmi näistä tulee vain noin 15 prosenttia. Syynä on
usein henkilökohtainen häpeä ja oma tyhmyys. ”Totuuden jälkeinen aika” voi hyvin. Markkinointitekstit, ilmoitukset ja esittelytekstit ovat vaikeasti erotettavissa, jopa tavanomaisista uutisista. Lyhyet tuotantoputket ja kustannustoimittajien kiire aiheuttaa sen, että markkinoille tulee erittäin paljon tarkistamatonta, epäkuranttia tavaraa. Some on täynnä mielipiteitä, joita väitetään tosiksi. Paras esimerkki todellisesta paskanpuhujasta ja valehtelijasta on USA:n presidentti Trump. Montako kertaa tämän vuoden aikana Trump on valehdellut? Etsikää ihmeessä googlesta!

Jussi Melanen

JÄTÄ KOMMENTTI

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kolumnistin muut kolumnit

KOLUMNISTIT

Ilen Hajatelmat

Melastelua

Mika Kari

Papin Palsta

Sporttinurkka

Ville Skinnari

ARTIKKELIT

Maakuntajohtaja Niina Pautola-Mol: On luksusta juoda vettä suoraan hanasta ja pulahtaa puhtaaseen järveen uimaan
Omalähiö lomailee 5.7. – 1.8.
Projektipäällikkö Jari Volanen: Patomäen kentällä tehdään nyt viimeisiä maastomuotoiluja ja vihertöitä
Perussuomalaisten kannatus kasvoi huomattavasti Lahdessa, vanhat puolueet menettivät valtuustopaikkoja
Nuorille on kustannettava ehkäisy yhteiskunnan varoista
Tutkija Ilkka Jokipii: Täsmällisiä muistiinpanoja ei ehditty tekemään Hennalan vankileirillä
Harri Koski: Saunalautta on merimiehen kesämökki
Markku Karjula: Lahden vahvuutena on se, että täällä on tapahtumia ympäri vuoden
Puheenjohtaja Marju Markkanen: Lahteen on tehtävä liikuntastrategia ja sen laatimistyössä on oltava poikkihallinnollinen edustus
Ex-kaupunginvaltuutetut Heikki Laine ja Onerva Vartiainen: Asioihin pitää perehtyä huolellisesti ennen kuin niistä päätetään
Hannu Salminen: Kulttuurin rahoitus tulee saada kokonaisuudessaan valtion budjettiin
Maisema-arkkitehti Maria Silvast: Renkomäen sorakuoppa-aluetta maisemoidaan virkistyskäyttöön
Kuntavaaliehdokkaita on koulutettu ja rekrytoitu lisää tauon aikana
Francis McCarron: Eteläisen kehätien valmistuminen etuajassa on iso onnistuminen
Varhaiskasvatuspolitiikkaa on jakanut sivistyslautakuntaa koko vaalikauden ajan
Kaupunginhortonomi Viivi Tasso: Kirsikkapuut tekevät kauniin kukkakatoksen puistoon
Pontus Söderblom ja Petri Honkanen: Uudet ja vaihtoehtoiset ryhmät sanovat asiat suoraan
Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sirkku Hilden: Puheenjohtajakausi piti olla aivan erilainen
RKP:n Pia Tyyskä: Tuomme avoimen, kunnioittavan ja yhteistyötä painottavan politiikan Lahteen
SDP:n Pekka Komu: Sosiaali- ja terveyspalvelujen on oltava laadukkaita, oikea-aikaisia ja vaikuttavia
ARKISTO