Kiina on totaalinen valvontavaltio

Kiina on totalitaarinen valtio, jonka harjoittama toiminta vähemmistökansallisuuksia kohtaan on järkyttävää, raakaa ja muistuttaa natsien toimintaa Toisessa Maailmansodassa. Xienjianigksi kutsutussa maakunnassa on käynnissä uskomaton uiguurien, kazakkien, hui-kiinalaisten ja muiden islaminuskoisten vähemmistökansalaisten siirtäminen keskitysleireille.
Toiminna laajuus on uskomaton, sillä alue on Suomea suurempi keskitysleiri.

Näillä ns. ”ojennusleirillä” opetetaan rakastamaan puoluetta ja luettelemaan suuren puhemies Xin viholliset. Leireille siirrettyjä ihmisiä syytetään täysin ilman perusteita separatismista, terrorismista tai muusta ääriajattelusta, joka käytännössä voi olla ihan mitä tahansa tulkinnanvaraista ”skeidaa”. Työtä leireissä tehdään täysin orjuuden kaltaisissa olosuhteissa. Nämä ihmiset ovat osa Kiinan hankintaketjua ja niissä valmistetaan lenkkitossuja, kootaan puhelimia ja ommellaan t-paitoja. Maakunassa valvotaan kaikkea ja kaikkia! Käytössä ovat aivopesu, indoktrinaatio ja epäiltyjen
sukulaisten kotiin asennettavat turvakamerat. Kiinan hallinto valvoo kansalaisiaan äänen- ja kasvojen tunnistamisen avulla. Apuna tässä on vanha kommunistinen kikka eli on luotu naapurien ilminantorinki.

Kiina on nyt oikeasti sellainen totalitaarinen yhteiskunta, jonka George Orwell kuvasi kirjassaan”Vuonna 1984”. Siellä ”Iso veljen valvonta” ulottuu kaikkialle. Apuna tässä ovat äänentunnistuslaitteet, miljoonat kamerat, puhelinskannerit ja satunnaiset mielivaltaiset pidätykset. Painostus näitä ihmisryhmiä kohtaan on äärettömän harkittua ja jatkuvaa. Tämä valvonta-yhteiskunnan ote tuntuu vain koko ajan vain kirsityvän. Jokainen kiinalainen tietää, että hän on tarkkailun kohteena 24/24 päivässä. Tietokoneet ja älypuhelimet hakkeroidaan ja henkilötodistukset skannataan kaikkialla. Erityisesti ns. Big Data luo niiden haaviin joutuville täysin mielivaltaisia profilointeja, joita ei tavallinen kiinalainen pysty millään muuttamaan.

Kiinan valtion toiminta muistuttaa Orwellin ”totuusministeriöä”. Kiinan kaikenkattavaa valvontajärjestelmää kutsutaan Taivasverkoksi ja keskitysleirejä harjoittelukeskuksi. Tilanne kiinalaisessa yhteiskunnassa alkaa muuttua oudoksi. Jatkuva varuillaan olo ja pelko aiheuttaa sen, että lahjattomien, mutta lojaalien kannustaminen työelämässä aiheuttaa passiivisuutta. Tätä ei voi olla vertaamatta Neuvostoliitossa luotua ”homo sovieticusta” eli ihmistyyppiä, joka ei osannut suhtautua mihinkään avoimesti eikä kyennyt siksi itsenäisiin päätöksiin.

Miksi länsimaat ovat antaneet tähän Kiinalle avaimet myymällään teknologiallaan mahdollisuuden pelkästään kapitalistien voiton tavoittelun ja ahneuden takia? Syytä on siis sepissäkin! Vapaa markkina-alue ajattelu ja kritiikitön voiton tavoittelu on mahdollistanut ”etnisen kansanmurhan”, kirjoittaa Geoffrey Cain kirjassaan ”Totaalinen poliisivaltio”. Tämä ihmisten valvonta on ulottunut jo ulkomaille saakka ja kiinalaisia seurataan kaikkialla. Väitettään jopa , että heihin olisi istutettu ”seurantasiruja”, mutta todisteita siitä ei vielä valitettavasti ole!

Puolueuskollisuuden erottaa uskonnollisesta fundamentalismista vain se, että jälkimmäisessä ihminen saattaa joskus uskoa tosissaan eikä olla vain kaksoisajattelun ja nihilismin kyllästämä pelon nujertama kollektiivin osanen.
Mihin tämä kiinalaisten harjoittama ”ihmistarkkailu” voi tulevaisuudessa johtaa? Varmaa on, että kaikki tämä vaikuttaa suuresti tavallisten ihmisten arkeen, pariutumiseen sekä työhön. Ja opiskelupaikkojen saamiseen. Tässä kaikessa on kyseessä sellaisen omanlaisensa järjestelmän luominen, jolla on puhdas apartheid- rakenne, joka luo Kiinan johtajille sellaisen syrjäyttämisen ja segeraation perusteet, joiden avulla he katsovat voivansa tehdä mitä vain vähemmistöille!
”Keltainen vaaraa” on ostanut jo osan Afrikan valtioiden infrastruktuureista ja lähtee nyt valloitusretkelle länteen. Me joudummekin pohtimaan totaalisesti uudestaan, nouseeko demokratia meillä länsimaissa niin kalliiksi arvoksi, että sitä kannattaa puolustaa?

Juhani Melanen

JÄTÄ KOMMENTTI

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kolumnistin muut kolumnit

KOLUMNISTIT

Ilen Hajatelmat

Melastelua

Papin Palsta

Sporttinurkka

Ville Skinnari

ARTIKKELIT

Aluevaltuutettu Seppo Korhonen: Aluevaltuutettuja ei kiinnosta pienen ihmisen hätä
ITE-taiteilija Kari Ruotsalainen: Lahtelainen taiteilija olisi kätkenyt selkeän sanoman ympäristötaideteokseen
Puheenjohtaja Anneli Peltokukka Nikkilä on julkisen liikenteen osalta paitsiossa Lahdessa
Reijo Mäki-Korvela: Kisapuiston stadionhankkeessa johtajuuden puute
Osallistuvan budjetoinnin kautta saadaan frisbeegolfrata Etelä-Lahteen
Kirkkoherra Heikki Pelkonen: Launeen seurakunnalle ystävyysseurakunta Virosta
Lähikuvassa Lahden uusi liikuntajohtaja Aleksi Nyström
Puheenjohtaja Vesa Lempinen: Aurinkovoimalainvestointi tehtiin ennen kaikkea imagomielessä
Kaupunginjohtaja Pekka Timonen: Olen ollut Lahteen hyvin tyytyväinen
Kitaristi Mika Jokinen: Tämä on ollut Pääesiintyjien paras kesä tähän mennessä
Muusikko Vesa Haaja: Kesällä pitää ottaa iisisti ja uida mahdollisimman paljon
Marja-Leena Vierumäki: Uiminen ja kukkienhoito kuulu kesään
Puheenjohtaja Tapio Irri Lasten leikkialueet tulee olla turvallisia ja lähellä kotia
Veijo Vierumäki: Miestenpiiri keräsi 100 laatikollista apua Ukrainaan
Heikki Laine: Kesään kuuluu aina mökkeilyä ja pesäpalloa
Kirjastovirkailija Noora Tanska: Dekkarit ovat kestosuosikkeja kirjastoissa
Kirjailija Kalle Veirto: En tykkää olla ilman paitaa, vaikka olen lihaksikas
Hallituksen jäsen Juha-Pekka Forsman: Laune on paras paikka Lahdessa
Kirkkoherra Heikki Pelkonen: Launeen seurakunta jatkaa vuokralaisena Liipolassa
Perhepäivähoitaja Marika Rosti: Perhepäivähoito on lapselle paras vaihtoehto
ARKISTO