Kiina on totaalinen valvontavaltio

Kiina on totalitaarinen valtio, jonka harjoittama toiminta vähemmistökansallisuuksia kohtaan on järkyttävää, raakaa ja muistuttaa natsien toimintaa Toisessa Maailmansodassa. Xienjianigksi kutsutussa maakunnassa on käynnissä uskomaton uiguurien, kazakkien, hui-kiinalaisten ja muiden islaminuskoisten vähemmistökansalaisten siirtäminen keskitysleireille.
Toiminna laajuus on uskomaton, sillä alue on Suomea suurempi keskitysleiri.

Näillä ns. ”ojennusleirillä” opetetaan rakastamaan puoluetta ja luettelemaan suuren puhemies Xin viholliset. Leireille siirrettyjä ihmisiä syytetään täysin ilman perusteita separatismista, terrorismista tai muusta ääriajattelusta, joka käytännössä voi olla ihan mitä tahansa tulkinnanvaraista ”skeidaa”. Työtä leireissä tehdään täysin orjuuden kaltaisissa olosuhteissa. Nämä ihmiset ovat osa Kiinan hankintaketjua ja niissä valmistetaan lenkkitossuja, kootaan puhelimia ja ommellaan t-paitoja. Maakunassa valvotaan kaikkea ja kaikkia! Käytössä ovat aivopesu, indoktrinaatio ja epäiltyjen
sukulaisten kotiin asennettavat turvakamerat. Kiinan hallinto valvoo kansalaisiaan äänen- ja kasvojen tunnistamisen avulla. Apuna tässä on vanha kommunistinen kikka eli on luotu naapurien ilminantorinki.

Kiina on nyt oikeasti sellainen totalitaarinen yhteiskunta, jonka George Orwell kuvasi kirjassaan”Vuonna 1984”. Siellä ”Iso veljen valvonta” ulottuu kaikkialle. Apuna tässä ovat äänentunnistuslaitteet, miljoonat kamerat, puhelinskannerit ja satunnaiset mielivaltaiset pidätykset. Painostus näitä ihmisryhmiä kohtaan on äärettömän harkittua ja jatkuvaa. Tämä valvonta-yhteiskunnan ote tuntuu vain koko ajan vain kirsityvän. Jokainen kiinalainen tietää, että hän on tarkkailun kohteena 24/24 päivässä. Tietokoneet ja älypuhelimet hakkeroidaan ja henkilötodistukset skannataan kaikkialla. Erityisesti ns. Big Data luo niiden haaviin joutuville täysin mielivaltaisia profilointeja, joita ei tavallinen kiinalainen pysty millään muuttamaan.

Kiinan valtion toiminta muistuttaa Orwellin ”totuusministeriöä”. Kiinan kaikenkattavaa valvontajärjestelmää kutsutaan Taivasverkoksi ja keskitysleirejä harjoittelukeskuksi. Tilanne kiinalaisessa yhteiskunnassa alkaa muuttua oudoksi. Jatkuva varuillaan olo ja pelko aiheuttaa sen, että lahjattomien, mutta lojaalien kannustaminen työelämässä aiheuttaa passiivisuutta. Tätä ei voi olla vertaamatta Neuvostoliitossa luotua ”homo sovieticusta” eli ihmistyyppiä, joka ei osannut suhtautua mihinkään avoimesti eikä kyennyt siksi itsenäisiin päätöksiin.

Miksi länsimaat ovat antaneet tähän Kiinalle avaimet myymällään teknologiallaan mahdollisuuden pelkästään kapitalistien voiton tavoittelun ja ahneuden takia? Syytä on siis sepissäkin! Vapaa markkina-alue ajattelu ja kritiikitön voiton tavoittelu on mahdollistanut ”etnisen kansanmurhan”, kirjoittaa Geoffrey Cain kirjassaan ”Totaalinen poliisivaltio”. Tämä ihmisten valvonta on ulottunut jo ulkomaille saakka ja kiinalaisia seurataan kaikkialla. Väitettään jopa , että heihin olisi istutettu ”seurantasiruja”, mutta todisteita siitä ei vielä valitettavasti ole!

Puolueuskollisuuden erottaa uskonnollisesta fundamentalismista vain se, että jälkimmäisessä ihminen saattaa joskus uskoa tosissaan eikä olla vain kaksoisajattelun ja nihilismin kyllästämä pelon nujertama kollektiivin osanen.
Mihin tämä kiinalaisten harjoittama ”ihmistarkkailu” voi tulevaisuudessa johtaa? Varmaa on, että kaikki tämä vaikuttaa suuresti tavallisten ihmisten arkeen, pariutumiseen sekä työhön. Ja opiskelupaikkojen saamiseen. Tässä kaikessa on kyseessä sellaisen omanlaisensa järjestelmän luominen, jolla on puhdas apartheid- rakenne, joka luo Kiinan johtajille sellaisen syrjäyttämisen ja segeraation perusteet, joiden avulla he katsovat voivansa tehdä mitä vain vähemmistöille!
”Keltainen vaaraa” on ostanut jo osan Afrikan valtioiden infrastruktuureista ja lähtee nyt valloitusretkelle länteen. Me joudummekin pohtimaan totaalisesti uudestaan, nouseeko demokratia meillä länsimaissa niin kalliiksi arvoksi, että sitä kannattaa puolustaa?

Juhani Melanen

JÄTÄ KOMMENTTI

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kolumnistin muut kolumnit

KOLUMNISTIT

Ilen Hajatelmat

Melastelua

Papin Palsta

Sporttinurkka

Ville Skinnari

ARTIKKELIT

Pääministeri Sanna Marin Lahdessa: Nyt teillä on mahdollisuus antaa tilinpäätös hallitukselle
Salpausselän kisat 100 vuotta: Yli tuhat vapaaehtoista mahdollistavat Salpausselän kisat
Pelicansin urheilutoimenjohtaja Janne Laukkanen: Nälkää on vielä jäljellä!
Nuoret yrittäjät perustivat yrityksen ja laajentavat toimintaansa Lahden alueelle
Eduskuntavaaliehdokas Tuija Saloranta: Ansiotulojen verotusta on vähitellen kevennettävä, jotta kulutusta saadaan kasvuun
Jorma Ratia: Tämä on puhtaasti noitavainoa muistuttava henkilökohtainen ajojahti
Marko Haavisto: Toivottavasti yhteiskeikasta muodostuu meille jokavuotinen perinne
Eduskuntavaaliehdokas Kari Kallio: Hyväksi koetut koulukäytännöt on unohdettu uudistustahdissa
Eduskuntavaaliehdokas Atte Savelainen: Suomessa valtion ydintehtävät tulee kirkastaa jokaiselle
Etelä-Lahden alueella S2-opetuksen määrä vaihtelee paljon
Eduskuntavaaliehdokas Milla Bruneau: Panostaisin Lahden seudun edunvalvontaan niin kansallisesti kuin kansainvälisesti
Eduskuntavaaliehdokas Pia Tyyskä: ”Meidän tulee uudistuksissa panostaa ihmisten palveluihin, kuten terveydenhuoltoon ja laadukkaaseen koulutukseen”
Osallisuuskoordinaattori Sanna Virta: Kaupunkilaiset kaipaavat uusia suoran vaikuttamisen tapoja
Eduskuntavaaliehdokas Emmi Lintonen: Suomi täytyy nostaa takaisin koulutuksen kärkimaaksi
Eduskuntavaaliehdokas Harri Pikkarainen: Nyt pitää tehdä kaikki, jotta sote-palveluissa riittää työvoimaa
Keijo Skipparin dokumenttielokuva taiteilija Olavi Lanusta kertoo ainutlaatuisen tarinan
Eduskuntavaaliehdokas Mira Nieminen: Suomessa tulee panostaa ihmisten arjen turvallisuuden vahvistamiseen
Vastaava kirjastonhoitaja Terhi Lehti: Esteettisesti kaunis kirjasto houkuttelee varmasti lisää asiakkaita
Huhtikuun eduskuntavaalit kiinnostavat lahtelaisia
Kirkkoherra Heikki Pelkonen: En etsi valtaa loistoa joululaulu on myös aito rukous
ARKISTO