Kiina on totaalinen valvontavaltio

Kiina on totalitaarinen valtio, jonka harjoittama toiminta vähemmistökansallisuuksia kohtaan on järkyttävää, raakaa ja muistuttaa natsien toimintaa Toisessa Maailmansodassa. Xienjianigksi kutsutussa maakunnassa on käynnissä uskomaton uiguurien, kazakkien, hui-kiinalaisten ja muiden islaminuskoisten vähemmistökansalaisten siirtäminen keskitysleireille.
Toiminna laajuus on uskomaton, sillä alue on Suomea suurempi keskitysleiri.

Näillä ns. ”ojennusleirillä” opetetaan rakastamaan puoluetta ja luettelemaan suuren puhemies Xin viholliset. Leireille siirrettyjä ihmisiä syytetään täysin ilman perusteita separatismista, terrorismista tai muusta ääriajattelusta, joka käytännössä voi olla ihan mitä tahansa tulkinnanvaraista ”skeidaa”. Työtä leireissä tehdään täysin orjuuden kaltaisissa olosuhteissa. Nämä ihmiset ovat osa Kiinan hankintaketjua ja niissä valmistetaan lenkkitossuja, kootaan puhelimia ja ommellaan t-paitoja. Maakunassa valvotaan kaikkea ja kaikkia! Käytössä ovat aivopesu, indoktrinaatio ja epäiltyjen
sukulaisten kotiin asennettavat turvakamerat. Kiinan hallinto valvoo kansalaisiaan äänen- ja kasvojen tunnistamisen avulla. Apuna tässä on vanha kommunistinen kikka eli on luotu naapurien ilminantorinki.

Kiina on nyt oikeasti sellainen totalitaarinen yhteiskunta, jonka George Orwell kuvasi kirjassaan”Vuonna 1984”. Siellä ”Iso veljen valvonta” ulottuu kaikkialle. Apuna tässä ovat äänentunnistuslaitteet, miljoonat kamerat, puhelinskannerit ja satunnaiset mielivaltaiset pidätykset. Painostus näitä ihmisryhmiä kohtaan on äärettömän harkittua ja jatkuvaa. Tämä valvonta-yhteiskunnan ote tuntuu vain koko ajan vain kirsityvän. Jokainen kiinalainen tietää, että hän on tarkkailun kohteena 24/24 päivässä. Tietokoneet ja älypuhelimet hakkeroidaan ja henkilötodistukset skannataan kaikkialla. Erityisesti ns. Big Data luo niiden haaviin joutuville täysin mielivaltaisia profilointeja, joita ei tavallinen kiinalainen pysty millään muuttamaan.

Kiinan valtion toiminta muistuttaa Orwellin ”totuusministeriöä”. Kiinan kaikenkattavaa valvontajärjestelmää kutsutaan Taivasverkoksi ja keskitysleirejä harjoittelukeskuksi. Tilanne kiinalaisessa yhteiskunnassa alkaa muuttua oudoksi. Jatkuva varuillaan olo ja pelko aiheuttaa sen, että lahjattomien, mutta lojaalien kannustaminen työelämässä aiheuttaa passiivisuutta. Tätä ei voi olla vertaamatta Neuvostoliitossa luotua ”homo sovieticusta” eli ihmistyyppiä, joka ei osannut suhtautua mihinkään avoimesti eikä kyennyt siksi itsenäisiin päätöksiin.

Miksi länsimaat ovat antaneet tähän Kiinalle avaimet myymällään teknologiallaan mahdollisuuden pelkästään kapitalistien voiton tavoittelun ja ahneuden takia? Syytä on siis sepissäkin! Vapaa markkina-alue ajattelu ja kritiikitön voiton tavoittelu on mahdollistanut ”etnisen kansanmurhan”, kirjoittaa Geoffrey Cain kirjassaan ”Totaalinen poliisivaltio”. Tämä ihmisten valvonta on ulottunut jo ulkomaille saakka ja kiinalaisia seurataan kaikkialla. Väitettään jopa , että heihin olisi istutettu ”seurantasiruja”, mutta todisteita siitä ei vielä valitettavasti ole!

Puolueuskollisuuden erottaa uskonnollisesta fundamentalismista vain se, että jälkimmäisessä ihminen saattaa joskus uskoa tosissaan eikä olla vain kaksoisajattelun ja nihilismin kyllästämä pelon nujertama kollektiivin osanen.
Mihin tämä kiinalaisten harjoittama ”ihmistarkkailu” voi tulevaisuudessa johtaa? Varmaa on, että kaikki tämä vaikuttaa suuresti tavallisten ihmisten arkeen, pariutumiseen sekä työhön. Ja opiskelupaikkojen saamiseen. Tässä kaikessa on kyseessä sellaisen omanlaisensa järjestelmän luominen, jolla on puhdas apartheid- rakenne, joka luo Kiinan johtajille sellaisen syrjäyttämisen ja segeraation perusteet, joiden avulla he katsovat voivansa tehdä mitä vain vähemmistöille!
”Keltainen vaaraa” on ostanut jo osan Afrikan valtioiden infrastruktuureista ja lähtee nyt valloitusretkelle länteen. Me joudummekin pohtimaan totaalisesti uudestaan, nouseeko demokratia meillä länsimaissa niin kalliiksi arvoksi, että sitä kannattaa puolustaa?

Juhani Melanen

JÄTÄ KOMMENTTI

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kolumnistin muut kolumnit

KOLUMNISTIT

Melastelua

Papin Palsta

Rainen Sananen

Ville Skinnari

ARTIKKELIT

Lahden kaupunginjohtaja Niko Kyynäräinen ei esitä Lahti Energian myymistä
Liikenneinsinööri Matti Heikkinen: Katujärjestelyjen osalta liikenteen turvallisuus paranee Renkomäen monitoimitalon läheisyydessä
Elokuvaohjaaja Tia Kouvo: Mummola ei ole perinteinen jouluelokuva
Onko kapitalismi syrjäyttänyt markkinatalouden suurten pääomasijoittajien takia?
Ohjaaja Petri Liski: Kärsimystie-näytelmä on vaikuttava historian oppitunti
Nuoret lähtevät helposti uusiin ilmiöihin mukaan – Sähkötupakka koukuttaa lapsia ja nuoria
Hanna Nikolska: On todella tärkeää, että suomalaiset lähettävät apua Ukrainaan
Palvelupäällikkö Toni Kranttila: Biojätteen lajittelulla on mahdollista säästää keräyskuluissa
Kansanedustaja Ville Skinnari 50 vuotta
Muusikko Marko Haavisto: Baddingin biisit ovat yhä edelleen selkärankani ytimessä
Kunnossapitopäällikkö Pasi Leppäaho: Aikainen talvi on ollut haasteellinen katujen kunnossapidolle
Lahden tapahtumapalvelut uusiksi – KOKO Lahti muuttuu Eventum Lahti Oy:ksi
Eero Seesvaara: Lahti Energian tuloksenkantokyky ei ole uhattuna lähitulevaisuudessakaan
Stubb vei äänet Liipolassa – Kaksinkamppailu oli muutoin tasaista Etelä-Lahdessa
Jorma Ratia: Perussyy Lahti Energian myynnin tarkastelulle on Lahden talouden tassapainottaminen
Kansanedustaja Mika Kari: Lahti Energian myyntiin tulisi hakea myös valtuuston näkemys
Launeelaiset tekivät juoksuhautakynttilöitä rintamalle Ukrainaan
Erityisavustaja Tuomas Sorsa: Raiteet tulevat tutuiksi sekä työmatkalla että työtehtävissä
Lahti Energian myynti olisi suuri strateginen muutos kaupungin taloudessa
Kaupunginvaltuutettu Jari Rissanen: Energiayhtiön mahdollinen myyntipäätös kuuluu valtuustolle
ARKISTO