Ellet löydä työtä ryhdy elämäntapavalmentajaksi!

Olen ollut viime aikana masentunut, koska budjettini ei kestä matkustelua niin paljon kuin haluaisin! Lueskelin kirjastossa kymmentä eri naisten lehteä piinaviikoilla ja yhtäkkiä minulle valkeni, mitä haluan tehdä ISONA! En tarvitse siihen mitään koulutusta, sillä minullahan on jo yksi tutkinto Helsingin yliopistosta ja sillä voi tarpeen vaatiessa rehvastella tai kaivaa esiin, jos joku nyt sattuisi utelemaan jotain pätevyydestä. Olen päättäväisesti ryhtymässä elämäntapavalmentajaksi eli hienommin lifecoachiksi.

Huomenna matkustan Mexicon Cancuniin, jossa saan koulutuksen Anna-lehden esittelemän entisen missin Karita Tykkän kirjekurssilla! Hintapyyntökin kurssista on inhimillinen, vain 25.000 euroa. Sellaista rahaa minulla ei nyt tällä hetkellä ole, mutta onneksi pikavippejä saa vielä halvalla! Ja mitäs huolta minulla on, voinhan sitten itse pätevyyden saatuani rokottaa asiakkailtani puolta enemmän, sillä entinen puhelinmyyjähän Tykkäkin vain on. Voin vedota aina akateemiseen tietoon, jos joku rupeaa hinnoistani tinkimään.

Elämäntapa valmentajiemme joukkoon on myös ryhtynyt entinen kehitystyöammattilainen Tiina Juvonen. Hän on sosiaalisessa mediassa ilmoittautunut alkaneensa myydä nimenomaan naisille suunnattua fulfilment cocachingia. Yritin etsiä alan tiedostoista, mitä tämä fulfilment pitää sisällään. Britanica Encyclopediasta selvisi sitten, että se tarkoittaa kokopäiväistä elämäntapaneuvontaa. Siis käytännössä rikkaiden ihmisten syömisen ja juomisen vahtimista ja viinipullojen ja huumeiden piilottamista “tuhmien” setien ja tätien ulottuvilta. Taidan sittenkin vaihtaa sinne fulfilmentin puolelle…

Todellinen raha taitaakin lojua juuri siellä näiden ihmisten keskuudessa, joilla jo on kaikkea! Siinä drinkkien sekoittelun ja seuran pitämisen ohessa voisin opiskella vielä personal traineriksi tai stailaajaksi! Muita vaihtoehtoja ovat: pedikyristi, terapeutisti, fysiatri, arkkiatri tai rikkaiden koiran kynsien leikkaaja! Nimikkeitä alallamme on jo yli 200, joten sinäkin, joka vielä mietit ammatin vaihtoa, löydät varmaan omasi! Psykiatriksi en vielä uskalla, koska lääketieteen opintoni ovat kesken.

Olen jo tutustunut keskiluokkaa tutkineen Juha Siltalan käsitteeseen “boheemiporvarillisesta” kuluttamisesta. Tästä juuri olen löytänyt itselleni markkinaraon, jolla vuolen “paalua”, “fyrkkaa” tai nykyään niin suosittua virtuaalirahaa. Tiedän hyvin, että kun aineelliset arvot on tyydytetty siirrytään kulutusmuotoihin, jotka palvelevat oman itseni toteuttamista. Amerikassa tutkimusyhtiö IBIS on arvioinut, että life coachaus kasvaa yli miljardin dollarin bisnekseksi. Suomessa psykologiyrittäjien määrä on kasvanut kymmenessä vuodessa reilut 40 prosenttia. Itse aion keskittyä rikkaiden naisten mielenterveyskouluttajaksi ja rahalliseksi neuvonantajaksi! Miksi ihmeessä opetin 40 vuotta tyhmiä! Pärkkele!!!

Juhani Melanen

JÄTÄ KOMMENTTI

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kolumnistin muut kolumnit

KOLUMNISTIT

Ilen Hajatelmat

Melastelua

Papin Palsta

Sporttinurkka

Ville Skinnari

ARTIKKELIT

Kirjastovirkailija Päivi Partanen: Jokaisella on erilainen lukukokemus samasta kirjasta
Valokuvaaja Antti Sepponen: Lahden dokumentointi valokuvin on lähellä sydäntäni
Aluevaltuutettu Seppo Korhonen: Aluevaltuutettuja ei kiinnosta pienen ihmisen hätä
ITE-taiteilija Kari Ruotsalainen: Lahtelainen taiteilija olisi kätkenyt selkeän sanoman ympäristötaideteokseen
Puheenjohtaja Anneli Peltokukka Nikkilä on julkisen liikenteen osalta paitsiossa Lahdessa
Reijo Mäki-Korvela: Kisapuiston stadionhankkeessa johtajuuden puute
Osallistuvan budjetoinnin kautta saadaan frisbeegolfrata Etelä-Lahteen
Kirkkoherra Heikki Pelkonen: Launeen seurakunnalle ystävyysseurakunta Virosta
Lähikuvassa Lahden uusi liikuntajohtaja Aleksi Nyström
Puheenjohtaja Vesa Lempinen: Aurinkovoimalainvestointi tehtiin ennen kaikkea imagomielessä
Kaupunginjohtaja Pekka Timonen: Olen ollut Lahteen hyvin tyytyväinen
Kitaristi Mika Jokinen: Tämä on ollut Pääesiintyjien paras kesä tähän mennessä
Muusikko Vesa Haaja: Kesällä pitää ottaa iisisti ja uida mahdollisimman paljon
Marja-Leena Vierumäki: Uiminen ja kukkienhoito kuulu kesään
Puheenjohtaja Tapio Irri Lasten leikkialueet tulee olla turvallisia ja lähellä kotia
Veijo Vierumäki: Miestenpiiri keräsi 100 laatikollista apua Ukrainaan
Heikki Laine: Kesään kuuluu aina mökkeilyä ja pesäpalloa
Kirjastovirkailija Noora Tanska: Dekkarit ovat kestosuosikkeja kirjastoissa
Kirjailija Kalle Veirto: En tykkää olla ilman paitaa, vaikka olen lihaksikas
Hallituksen jäsen Juha-Pekka Forsman: Laune on paras paikka Lahdessa
ARKISTO