Äänestäjät ymmällään Lahden kaupunginhallituksen uskottavuudesta ja kaksinaamaisuudesta

Lahti antoi vallan nyt terveysvallan ylikansalliselle terveysjätttiläinen Mehiläiselle välittämättä kaupunginhallituksen selkeistä äänestyksen ohjeistuksesta. Etlarissa on kirjoitettu asiasta puolesta ja vastaan. Itsekin kirjoitin siitä, mitä kokemuksia on saatu aikaisemmin Länsipohjassa Mehiläisen yhteistyökyvystä ja totesin jutussa, miten henkilökunta marssi ulos siksi, että työoloja oli muutettu yksipuolisesti ja sanelupolitiikalla. Mehiläisen käskytyspolitiikka sai henkilöstön väsymään jatkuvalla työvuorolistojen rukkaamisesta, mikä johti sairaspoissaolojen lisääntymiseen ja lääkärien siirtymisenä uusiin tehtäviin ja suoranaiseen pätevien lääkäreiden pulaan.

Ympäristökunnat pistivät ”maksumies” Lahden nurkkaan häpeämään ja nauroivat paskaiset naurut päälle. Temppu junailtiin varsin nokkelasti kokoomuksen ”bulvaanien” Francis McCarronin ja Terttu Pohjalaisen revetessä tehdyistä sopimuksista. Kokoomus on potkinut yltiöliberaali ”Franea”munille jo kolme vuotta hänen epäillyn seksuaalirikoksensa takia ja Terttu Pohjolainen on tunnettu loikkari, joka vaihtoi puoluetta aiemminkin päästäkeen kaupunginvaltuustoon. Monet asiantuntijat epäilivät, että kysessä on tyypillinen lahjuksenanto ja räikeä korruptio, jonka todistaminen on erittäin hankalaa. Kokoomus junaili tempun nokkelasti ja täysin häikäilemättömästi kaikkien demokratian pelisäätöjen vastaisesti. Tähän tarvittiin vielä Kepun palkattu mies, joka poistui päätöksenteosta oikealla hetkellä, jolloin määräenemmistö yhtymän perustamilliselle saatiin.
Päällepäsmäreinä jujussa olivat kuitenkin varavaltuutettu ”Nakki-Salonen” ja palkittu huippuyrittäjä Juha ”Boss” Rostedt, jotka ensi vaalien äänestäjiä hämätäkseen siirtyivät muka ”katsomoon” eivätkä taktisesti siis osallistuneet päätöksentekoon. Mutta turha toivo äänestäjien muisti on pettureita kohtaan uskomattoman pitkä!

Mutta tärkein asia tässä kaikessa on kuitenkin Lahden kaupunginhalituksen menetetty maine! Kuka lahtelainen veronmaksaja voi enää luottaa näihin ”vekkuleihin”, jotka eivät kykene viemään päätöksiään loppuun ja varmistamaan demokratian toimiminen. Demokratiassa ei todellakaan ole samantekevää, että puolueen edustajat eivät noudata enemmistön yhdessä tehtyjä päätöksiä. Eihän näin voi toimia! Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että tulevaisuudessa Lahden kaupunginhallituksen päätösten yli voidaan ja tullaan kävelemään menen tullen silloin, kun tämä suinkin on mahdollista ja oma etu kulkee ajaa kaiken edelle. Tämä mahdollistaa ”lobbarivallan”, korruption, lahjonnan ja salaiset sopimukset Lahden kaupunginhallituksen salaisissa kabineteissa. Yksinkertaisesti parlamentaarisesta käytännöstä siirrytään nepotismiin ja muihin kieroiluihin siksi, että Lahden kaupunginhallitukseen tai valtuustoon valittuihin päättäjiin ei voi enää luottaa.
Lahti ei loppullista päätöstä ole vielä allekirjoittanut, vaan kyseessä ”lienee” vielä luonnos.

Lahden ei ole pakko olla yhtymässä, mikäli se ei halua, mutta mutta nyt voi käydä myös lahtelaisille terveydenhuoltopalveluja tarvitsevalle veromaksajalle siten, että kun lähtee sutta karkuun voi tulla karhu vastaan, mikä suomeksi tarkoittaa yksinkertaisesti sitä, että terveydenhoitopalvelut on turvattava Päijät-Hämeessä tässä taloudellisessa tilanteessa melkein ”hinnalla millä hyvänsä”! Miten PHHYKY lopulta terveydenhoidossa onnistuu on tietysti meille lahtelaisille ja muillekin Päijät-Hämeessä tärkeää. Johtaja Erhola on selvästi kyykäs johtaja, joka on erilaisilla järkevillä ratkaisuilla tiristänyt ”tyhjät pois” ja saanut rakenteellisilla uudistuksillaan HYKY:n budjettia tasapainoon. Elämme mielenkiintoisia ” korona-aikoja”, mitä tuleman pitää. Voitaako lopulta osakkeen omistajan etu vai aito demokratia? Tätä Omalähiö seuraa, kuten muutakin Etelä-Lahden päivittäisiä toimia!
Eläköön koulut alkavat! Onneksi ei enää minulta! Hyvää loppukesää kaikille!

Juhani Melanen

JÄTÄ KOMMENTTI

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

1 kommentti “Äänestäjät ymmällään Lahden kaupunginhallituksen uskottavuudesta ja kaksinaamaisuudesta

  1. Ei Lahti voi yksi puoleisella päätöksellä määräillä koko maakunnan asioita. Lahden politiikka on niin tempoileva, että Hollola ei voinut liittyä Lahteen muutama vuosi sitten. Minusta demareiden ja myös muiden päättäjien pitäisi katsoa peiliin!

Kolumnistin muut kolumnit

KOLUMNISTIT

Ilen Hajatelmat

Melastelua

Papin Palsta

Sporttinurkka

Ville Skinnari

ARTIKKELIT

Hallituksen jäsen Juha-Pekka Forsman: Laune on paras paikka Lahdessa
Kirkkoherra Heikki Pelkonen: Launeen seurakunta jatkaa vuokralaisena Liipolassa
Perhepäivähoitaja Marika Rosti: Perhepäivähoito on lapselle paras vaihtoehto
Kirsikankukkajuhlasta on tarkoitus tehdä perinne
Opiskelija Nea Pellinen Juliste ei ole todellakaan heti valmis
FC Lahti uusien haasteiden edessä
Vanhempi konstaapeli Teppo Rainio: Poliisi haluaa läsnäolollaan vaikuttaa, että mopomiitit ovat rauhallisia
Liikunnanopettaja Pertti Vartiainen: Kisapuisto on ainutlaatuinen liikuntakeidas keskellä kaupunkia
Lähikuvassa: ”Demokratian terrieri” valtuutettu Pertti Arvaja
Jorma Ratian valtuustokysymyksen taustat
Kansanedustaja Mira Nieminen: Olen haaveillut kansanedustajan työstä pitkään
Matti Kataja ei lämpene Lahti Energian myynnille
Tutkintomestarit haluavat olla varmistamassa ammattiopetuksen laatua
Pääministeri Sanna Marin Lahdessa: Nyt teillä on mahdollisuus antaa tilinpäätös hallitukselle
Salpausselän kisat 100 vuotta: Yli tuhat vapaaehtoista mahdollistavat Salpausselän kisat
Pelicansin urheilutoimenjohtaja Janne Laukkanen: Nälkää on vielä jäljellä!
Nuoret yrittäjät perustivat yrityksen ja laajentavat toimintaansa Lahden alueelle
Eduskuntavaaliehdokas Tuija Saloranta: Ansiotulojen verotusta on vähitellen kevennettävä, jotta kulutusta saadaan kasvuun
Jorma Ratia: Tämä on puhtaasti noitavainoa muistuttava henkilökohtainen ajojahti
Marko Haavisto: Toivottavasti yhteiskeikasta muodostuu meille jokavuotinen perinne
ARKISTO