Uudet alut

Vuoden vaihtumisen aikaan sisältyy usein jotain jännittävää. Tehdään tiliä menneestä ja valmistaudutaan uuteen. Mitähän kaikkea tuleva uusi vuosi tuo tullessaan? Monet meistä tekevät hyviä päätöksiä syödä terveellisemmin, elää ystävällisemmin, täyttää uuden vuoden puhtaat sivut puhtailla ajatuksilla ja tekemisillä.

Ihminen ei vain muutu hetkessä miksikään, vaikka kuinka lupaisi. Ennen pitkää sitä huomaa olevansa taas se sama ”vanha ihminen”, jolla on samat vanhat tavat tallata elämän polkuja ja jälleen anteeksipyydettävää.

On kiinnostavaa, ettei vuoden ihan ensimmäiselle päivälle ole otettu ketään nimipäivän viettäjää vaan se on omistettu Jeesus –nimelle. Se tulee hepreankielisestä sanasta Jeshua, Herra pelastaa, Herra on pelastus. Jeesuksen nimessä saa aina saa aloittaa uuden vuoden ja tehdä uusia alkuja. Koko maailmassa ei ole muuta nimeä, jossa olisi yhtä suuri voima. Meillä on pahasta Pelastaja ja synnistä Vapahtaja. Jeesus paransi myös sairaita ja lupasi kuulla, kun hänen nimessään rukoillaan.

Herra,

Takana on jälleen yksi vuosi mennyttä historiaa, edessä tuntematonta.
Uusien alkujen edessä rukoilemme:
vie meidät kuolemasta elämään,
valheesta totuuteen, toivottomuudesta toivoon,
pelosta luottamukseen, vihasta rakkauteen.
Auta, ettemme levittäisi pimeyttävaan sytyttäisimme valon kynttilöitä.
Täyttäköön rauhasi sydämemme!

Aamen.


Pastori Kati Saukkonen,
Launeen seurakunta

JÄTÄ KOMMENTTI

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kolumnistin muut kolumnit

KOLUMNISTIT

Ilen Hajatelmat

Melastelua

Mika Kari

Papin Palsta

Sporttinurkka

Ville Skinnari