Ville Skinnari

Hyvää Juhannusta!

Juhannus on ovella ja moni odottaa lomaa tai edes pitkää viikonloppua arjen keskelle. Moni suomalainen pääsee näinä päivinä ansaitulle kesälomalle. Lomaa vietetään perinteisesti mökillä tai etukäteen suunnitellulla lomamatkalla. Ulkomaille on mukavaa reissata, mutta kotimaassakin on paljon nähtävää. Kotimaanmatkailun suosiminen on tärkeää, koska kotimaanmatkailu on myös valtion talouden kannalta positiivinen asia: matkailijat kuluttavat ulkomaiden sijaan Suomessa ja matkailu työllistää ihmisiä etenkin palvelualoilla. Monet perheet ovat olleet minuun yhteydessä kotimaanmatkailun kalleuden takia.

Edellisvuonna suomalaiset tekivät ulkomaille reilut 8 miljoonaa vapaa-ajan matkaa. Kotimaanmatkojen määrä oli 26 miljoonaa, mutta maksullista majoitusta sisältävien matkojen määrä oli vain noin 6 miljoonaa. Ihmiset matkustavat ulkomaille entistä lyhyemmille lomille lentäen, ja se syö kysyntää kotimaan lomista. Hinta on varmasti osatekijä tässä kehityksessä, sillä Eurooppaan voi päästä vain muutaman kympin lennoilla. Matkailuala on jatkuvasti kasvava ala, johon meidän tulee ehdottomasti panostaa.

Mikä on oikea koululaisten loman aika?

Kansalaisaloite lukuvuoden koulutyön päättymisajankohdan siirtämiseksi peruskoulussa ja lukiossa keräsi toukokuun loppuun mennessä reilu 11 000 allekirjoitusta. Aloitteessa haluttiin siirtää kesälomien alkamista kahdella viikolla, kesäkuun keskivaiheille. Perusteluissa todetaan, että Suomen alkukesä on usein kylmä ja sateinen, kun taas loppukesän sää on usein lämmin ja aurinkoinen. Näinhän se on useana vuonna ollut, vaikka tänä vuonna on ollut poikkeuksellisen lämmintä ja hienoa säätä jo toukokuun alusta saakka. Aloitteentekijät ilmoittavat, että kesälomien siirrolla olisi myönteisiä vaikutuksia oppilaiden ja heidän vanhempiensa mahdollisuuksiin palautua loman aikana. Minusta on tärkeää, että näistä aiheista puhutaan avoimesti ja pohditaan erilaisia vaihtoehtoja. Tärkeintä on, että perheet voivat viettää lomaa yhdessä. Erityisen tärkeää on kannustaa lapsia ja nuoria liikkumaan ulkona ja luonnossa. Luontosuhde ei synny itsestään kuten ennen vanhaan, vaan meidän aikuisten on autettava lapsia luomaan se.

Meille kansanedustajille kesä ei ja istuntotauko eduskunnasta ei automaattisesti tarkoita lomaa. Ohjelmassa on erilaisia kesätapahtumia, joihin osallistumme. Esimerkiksi Porin SuomiAreena on viikon kestävä tapahtuma, jonne suurin osa kansanedustajista osallistuu. Olen myös itse menossa paikalle. Lisäksi kierrän puolueen varapuheenjohtajana eri puolella Suomea. Lahdessa ja Päijät-Hämeessa tapahtuu paljon – Suur-Hollola viikonloppu ja muut kesätapahtumat tietenkin kohokohtina.

Haluan toivottaa kaikille hyvää ja rauhallista juhannusta pitäen metsäpalovaroitus ja kohtuus kaikessa mielessä !

Ville Skinnari

JÄTÄ KOMMENTTI

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Kolumnistin muut kolumnit:

  KOLUMNISTIT

  Ilen Hajatelmat

  Melastelua

  Mika Kari

  Papin Palsta

  Sporttinurkka

  Ville Skinnari