Rippikoulukesä on alkanut

Seurakunnissa varmana kesän merkkinä voi pitää sitä, kun rippikoulut pyörähtävät käyntiin. Myös Launeen seurakunnan rippikoulukesä on alkanut! Juhannuksen aikaan rippikouluaan viettävät kaksi rippikouluryhmää Siikaniemessä. Rippikoulussa nuoret saavat syventyä siihen uskoon, johon heidät on kastettu. Vanhastaan sitä on kutsuttu kastekouluksi. Juhannuksena kirkoissa muistetaan Johannes Kastajaa, mikäs siis sopivampaa rippikoululaisille.

Johannes Kastaja oli tienraivaaja. Hän oli Jeesuksen serkku, autiomaassa elänyt erakko ja profeetta. Johannes ohjasi ihmisten katseita ja sydämiä kohti Jeesusta. Hän saarnasi kansalle parannusta ja lupasi messiaan tulevan. Johanneksen tehtävä oli valmistaa ihmisiä ottamaan Jeesus vastaan. Ehkä juhannuksena voi hetkeksi pysähtyä vaaleassa kesäyössä ja kuunnella, mitä Johanneksella on sanottavanaan. Hän kysyy: oletko valmis kohtaamaan Jeesuksen?

Rippikoululaiset kohtaavat Jeesuksen monin tavoin. He tutkivat Jeesuksen opetuksia ja tekoja ja pohtivat mitä ne merkitsevät tänään ja yhden pienen ihmisen kohdalla.

Rippikoulussa yksi hyvä pohdittava kysymys voisi myös olla, miten voi valmistautua Jeesuksen kohtaamiseen? Vastaus on yksinkertainen. Hän ei kaipaa meidän tekojamme. Hän on jo tehnyt kaiken puolestamme. Jeesus kutsuu meitä kaikkia ja on kasteessa ottanut jo ensimmäisen askeleen meitä kohti.

Rukoillaan tänään yhdessä kesän rippikoululaisten puolesta. Rukoillaan heille rohkeutta ja avointa sydäntä Jeesuksen kohtaamiseen.


Maija-Reetta Katajisto

JÄTÄ KOMMENTTI

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Kolumnistin muut kolumnit:

  KOLUMNISTIT

  Ilen Hajatelmat

  Melastelua

  Mika Kari

  Papin Palsta

  Sporttinurkka

  Ville Skinnari