Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

naisen tekemiä virheitä kasvattajana. piiloon ei enää voi laittaa.koska määrä on niin valtava.eilenkin oli pakko julkaista.niitä tuloksia mitä nainen on saanut aikaan.opettaja päiväkoti sossu on naisten alaa.tuloksia voi katsella nyt. 19.06.2017 08:23
sale töpeksi sipilän kanssa,oli yhteinen juoni. 17.06.2017 19:57
100 vuotiaan suomen juhlissa unohtuu tarkoituksella.puna-armeijan ja palmen porukan osuus.miten nämä auttoi suomi poloista pysymään jaloillaan. 12.06.2017 08:16
Mitäköhän läheisen kaupan myynnissä olevat elektroniikka- ja muut tuotteet tykkäävät paalutuksen tärinäatä??? 10.06.2017 14:31
Suomi 24:ään ei pääse.Ilmoittaa bad gateway.Missähän vika? 06.06.2017 12:00

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit


Terveystietoa Toimarilta

Patoseudun Toimintakeskuksen asukastilassa järjestettiin taas kerran ajankohtainen luento- ja keskustelutilaisuus - Terveysilta. Yhteistuotantona
Patoseudun Omakotiyhdistyksen ja Toimintakeskuksen asukastilan kanssa. Teeman ideanikkarina on Patoseudun oma poika Tuomo Torkkel.
Tuomo tunnetaan aktiiviliikkujana ja liikuttajana. Paikalla oli 23 tiedonjanoista.

Terveysilta
Terveysillan alustavat puheevuorot innostivat osallistujat vilkkaaseen mielipiteiden vaihtoon.

Illan luennot avasi emerituskauppias Kauko Timonen. Hän oli valinnut ajankohtaisen aiheen; vitamiinien ja hivenaineiden terveysvaikutukset.
Kuten muistamme jokin aika julkisuudessa D-vitamiinit saivat aikaan kiihkeän mediakeskustelun. Kirjoittajalle tulee mieleen keskustelun kiihkeydestä takavuosien Ruotsi-Suomi-kamppailut... minkä tekivät Lätsä-Pekalle. Kauko Timonen pitäytyi asiassa.

D-vitamiinin merkitystä pohjoisen asukkaille ei liikaa korosteta. Useimmat meistä potevat ns. kaamosmasennusta. Silloin saatamme sortua "hellimään" itseämme. Ruokavalio muuttuu mahdollisesti rasva- ja sokeripitoisemmaksi. Aurinkoisista päivistä ei ole tietoakaan. Silloin D-vitamiinipitoinen ruokavalio korostuu, mutta usein se ei yksin riitä. Siksi yksilöllinen lisävitamiinien nauttiminen on tarpeen.

Keuhkoahtaumataudista paikalle oli saapunut raportoimaan Matti Kallio. Hän on tunnettu luennoitsija-asiantuntija joka kaunistelematta luo kuvan
hyvin vaikeasta sairaudesta. Kalliota kuunnellessa ymmärtää hyvin terveysviranomaisten huolen esimerkiksi nuorten tupakointiharrastuksista. Turmion tietä yritetään suitsia tupakkatuotteiden saatavuuden rajoittamisella. Suomessa on arviolta 200 000 keuhko-ahtaumatautia sairastavaa. Ainoastaan tupakka ei kuiteenkaan ole kaikkien tapausten vaikuttajana. Keuhkoahtauman aiheuttajana saattaa olla myös työperäinen tekijä. 

Jos joku olisi tullut parikymmentä vuotta sitten sanomaan käyneensä terveyskioskissa, niin mitähän sitä olisi tuuminut. Terveyskioskit ovat tuoneet joustavan lisän terveyspalvelujen ketjuun. Terveysillassa palvelumuotoa esitteli "jumppamaisteri" Ulla Järvisen pyynnöstä Trion ja Launeen Terveyskioskin terveydenhoitaja Helena Launiemi. Helenan avoimuus sai varmaan piintyneimmänkin körmyn ajattelemaan terveytensä tilaa.

Helposti esimerkiksi kauppamatkalla voi käydä terveysammattilaisen vastaanotolla. Asiantuntevien neuvojen lisäksi hoituvat muun muassa useat rokotukset ja vaikka verenpainemittaus. Mikä parasta,Terveyskioskin neuvontapalvelut ovat maksuttomia ja vielä ilman ajanvarausta.
Palveluksessasi on kolme terveydenhoitajaa/sairaanhoitajaa. Kela-kortti lompuukkiin ja neuvoja saamaan oman terveyden hoitamiseen.

MH

 

 


Ajankohtaista -arkisto