Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

naisen tekemiä virheitä kasvattajana. piiloon ei enää voi laittaa.koska määrä on niin valtava.eilenkin oli pakko julkaista.niitä tuloksia mitä nainen on saanut aikaan.opettaja päiväkoti sossu on naisten alaa.tuloksia voi katsella nyt. 19.06.2017 08:23
sale töpeksi sipilän kanssa,oli yhteinen juoni. 17.06.2017 19:57
100 vuotiaan suomen juhlissa unohtuu tarkoituksella.puna-armeijan ja palmen porukan osuus.miten nämä auttoi suomi poloista pysymään jaloillaan. 12.06.2017 08:16
Mitäköhän läheisen kaupan myynnissä olevat elektroniikka- ja muut tuotteet tykkäävät paalutuksen tärinäatä??? 10.06.2017 14:31
Suomi 24:ään ei pääse.Ilmoittaa bad gateway.Missähän vika? 06.06.2017 12:00

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit


Yhdistysväki opintiellä

Patoseudun Toimintakeskuksen asukastilassa järjestetty yhdistystoiminnan koulutuspäivä oli anniltaan monen osallistujan yllättävä. 15 yhdistysaktiivia oli valmis uhraamaan lauantaivapaansa yhteisten asioiden perustan päivittämiseen. Järjestökoordinaattori Noora Nieminen A-kiltojen liitosta loi koulutuspäivään innostavan ja aktivoivan otteen. Luovasti käytiin läpi yhdistoiminnan ydinasioita, rekistöröitymisestä aina yhdistystysten kokousten kulkuun asti.

toimarikoulutus
A-kiltojen Järjestökoordinaattori Noora Nieminen kuuntelee tarkkaavaisesti EHYT ry Aluetyöntekijä Jukka Suomilammen selvitystä paikallisista kehitysnäkymistä.

Usein yhdistystä suunniteltaessa peikkona taustalla kummittelee erilaiset jopa byrokraattisilta kuullostavat termit. Suomi, kuten tiedetään on kuitenkin yhdistysten luvattu maa. Rekistöröitynyt yhdistys onkin yksi demokratian kulmakiviä. Pienenkin ihmisen mielipiteet ja toiminnalliset tavoitteet kanavoituvat usein parhaiten perustason toiminnan kautta.

Selkeimmin asia ilmenee varmaankin tarkasteltaessa yhdistyksen itsemääräämisoikeutta. Yhdistys päättää itse organisaatiostaan, eli tekee itse omat päätökset. Lisäksi yhdistys on riippumaton julkisen- tai keskusjärjestöjen vallasta. Tietysti on muistettava noudattaa yhdistyslain asettamia säännöksiä jotta esimerkiksi toiminnan rahoittaminen keskusjärjestöjen kautta mahdollistuisi notkeammin. Vaikka useimpien yhdistysten toiminta on avointa, sen ei tarvitse antaa tietoja ulkopuolisille ilman lain velvoitetta.

Noora Niemisen koulutusaineisto on hyvin selkokielistä ja toivottavasti päivittää monen yhdistyksen toimintamuotoja sekä helpottaa uusien yhdistys perustamista. Puhtia päivään antoi Tupaemäntä Päivi Laaksosen valmistama keittolounas. Keittotarpeet ja pullakahvituksen kustansi EHYT ry.

MH

 

 


Ajankohtaista -arkisto