Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

naisen tekemiä virheitä kasvattajana. piiloon ei enää voi laittaa.koska määrä on niin valtava.eilenkin oli pakko julkaista.niitä tuloksia mitä nainen on saanut aikaan.opettaja päiväkoti sossu on naisten alaa.tuloksia voi katsella nyt. 19.06.2017 08:23
sale töpeksi sipilän kanssa,oli yhteinen juoni. 17.06.2017 19:57
100 vuotiaan suomen juhlissa unohtuu tarkoituksella.puna-armeijan ja palmen porukan osuus.miten nämä auttoi suomi poloista pysymään jaloillaan. 12.06.2017 08:16
Mitäköhän läheisen kaupan myynnissä olevat elektroniikka- ja muut tuotteet tykkäävät paalutuksen tärinäatä??? 10.06.2017 14:31
Suomi 24:ään ei pääse.Ilmoittaa bad gateway.Missähän vika? 06.06.2017 12:00

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit


Pääkirjoitus 8.2.2013

Pete

Puukkoa demokratialle

Viime viikolla koettiin Jyväskylän kirjastossa vaaratilanne, jossa äärioikeistolaiset hyökkäsivät Äärioikeisto Suomessa-kirjan esittelytilaisuuteen aseinaan puukot ja pullot. Tapaus on ollut esillä niin mediassa kuin poliitikkojenkin puheissa viime päivät. Myös presidentti viittasi tapahtumaan avatessaan valtiopäivät. Ja syystäkin.

Ymmärrän hyvin, että ihmisillä on erilaisia näkökantoja eri asioihin. Se on täysin normaalia ja olisikin järjetöntä ja mahdotonta vaatia, että kaikki ajattelisivat joka asiasta samalla tavalla. Erilaisten mielipiteiden tulisi kuitenkin olla rikkaus, eikä suinkaan asia, joka aiheuttaa väkivaltaa. Asiat eivät koskaan ole pelkästään mustavalkoisia, joina ne usein kuitenkin halutaan nähdä. Usein perinpohjainen vuoropuhelu auttaa ymmärtämään toisen näkökulmia.

Nämä ääriliikkeet, ovat ne sitten mistä poliittisesta suunnasta tahansa, näkevät pelkästään oman mielipiteensä oikeaksi ja muut mielipiteet onkin sitten tuhottava tavalla tai toisella. Vanha sanonta: "Kun järki loppuu, alkaa väkivalta" pitää tänä päivänäkin kutinsa.

Suomessa saa edelleen sanoa sanottavansa vapaasti ja ilman pelkoa, että joutuu mielipiteidensä vuoksi väkivallanteon uhriksi. Totuushan on, että nämä ääriryhmät ovat todella marginaalisia ryhmiä, jotka koostuvat muutamasta kymmenestä ihmisestä. Huolestuttavampaa on sen sijaan se, että netin keskustelupalstoilla tuntuu löytyvän ymmärrystä tälläisille teoille yllättävänkin paljon.

Nykymeno, jossa syrjäytyneet syrjäytyvät yhä enemmän ja helpommin ja rikkaat rikastuvat entisestäänkin, on on omiaan synnyttämään tälläisiä väkivaltaisia purkauksia. Ihmiset helposti etsivät syntipukkia ongelmilleen. Syyt ovat syvällä yhteiskunnassamme ja erittäin vaikeasti korjattavissa. Toivottavasti tämä tapaus viimeistään herättää huomaamaan, ettemme enää elä missään auvoisessa lintukodossa.

Päätoimittaja
Petri Salomaa
petri.salomaa@omalahio.fi

 


Pääkirjoitukset