Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

naisen tekemiä virheitä kasvattajana. piiloon ei enää voi laittaa.koska määrä on niin valtava.eilenkin oli pakko julkaista.niitä tuloksia mitä nainen on saanut aikaan.opettaja päiväkoti sossu on naisten alaa.tuloksia voi katsella nyt. 19.06.2017 08:23
sale töpeksi sipilän kanssa,oli yhteinen juoni. 17.06.2017 19:57
100 vuotiaan suomen juhlissa unohtuu tarkoituksella.puna-armeijan ja palmen porukan osuus.miten nämä auttoi suomi poloista pysymään jaloillaan. 12.06.2017 08:16
Mitäköhän läheisen kaupan myynnissä olevat elektroniikka- ja muut tuotteet tykkäävät paalutuksen tärinäatä??? 10.06.2017 14:31
Suomi 24:ään ei pääse.Ilmoittaa bad gateway.Missähän vika? 06.06.2017 12:00

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit


Nyrkit viuhuvat Launeen koululla viikonloppuna

Launeen koululla järjestetään lauantaina ja sunnuntaina nyrkkeilyn miesten avoin TUL-turnaus. Mukaan on ilmoittautunut jo kuutisenkymmentä iskijää, joista Roni Reimi (60kg), Safeen Akreyi (75kg) sekä Suomen kärki-iskijä Ville Hukkanen (91kg) edustavat Lahden Kalevaa.

Kalevan puheenjohtaja ja Lahden Liikunnalla Työhön ry:n projektipäällikkö Jarmo Heino kuuluu viikonlopun turnauksen järjestäjiin.
 - Viime vuoden SM-turnauksessa Lahden Urheilutalolla oli 500 - 600 katsojaa. Launeen koulun tilat huomioon ottaen odotan paikalle ainakin finaalien aikaan noin kolmeasataa katsojaa. Nyrkkeilyn ystävät ovat lajiuskollista väkeä, Heino kertoo.

Toisaalta myös vähemmän nyrkkeilyä seuraavat katsojat ovat tapahtumaan enemmän kuin tervetulleita.
 - Launeen koulu on uuttakin katsojaryhmää ajatellen hyvä tapahtumapaikka, sillä kaikki katsojat pääsevät lähelle kehän tapahtumia, Heino toteaa.

Nyrkkeily on lähivuosina kärsinyt maailmanlaajuisesti valovoimaisimpien tähtien puutteesta. Lahden Kalevassa lajin tilanne on hyvin tiedossa.
 - Tällä hetkellä myös toiset, muodikkaammat kamppailulajit vievät meiltä harrastajia. Mikäli uusia harrastajia ei valu enää saleihin vanhaan malliin, tulee meidän reagoida nopeasti tilanteeseen, Heino kertoo.

Lahden Kaleva pyrkiikin vastaamaan harrastajien houkuttelemisen asettamaan haasteeseen pitämällä harrastukseen kuluvat kausikustannukset mahdollisimman matalina. Lisäksi Kalevalaiset ovat suunnitelleet esimerkiksi näytösotteluita, joiden ohessa lajista kiinnostuneet voisivat ilmoittautua nyrkkeilykursseille.
 - Uskomme pystyvämme tarjoamaan nuorille liikunnan ilon lisäksi hyvän porukan ja osaltamme terveen kasvuympäristön. Vaikka nyrkkeily on yksilölaji, toimimme käytännössä vahvasti sitoutuneena joukkueena.

Nyrkkeily
Kuvassa sinisessä asussa nyrkkeilevä Kalevan Ville Hukkanen avaa kilpailukautensa viikonlopun TUL-turnauksessa.

Ville Hukkanen haluaa aloittaa kilpailukautensa voitolla

Viikonlopun turnaus toimii monelle nyrkkeilijälle hyvänä valmistautumisena helmikuun loppupuolella järjestettäviin nyrkkeilyn SM-kisoihin. Oman painoluokkansa ehdottoman ennakkosuosikin, Lahden oman pojan Ville Hukkasen ainoa tavoite on voittaa viikonlopun turnaus. Kisat toimivat samalla Hukkasen kilpailukauden avauksena.
 - Viikonlopun turnaus toimii minulle ponnahduslautana helmikuussa käytäviin SM-kisoihin ja samalla myös kovaan kansainväliseen turnaukseen Unkarissa, johon osallistun helmikuun alkupuolella, Hukkanen kertoo.

Kovana lyöjänä tunnetun Hukkasen kädet ovat olleet lähivuosina kovilla ja mies pääsikin takaisin ottelemisen makuun vasta viime vuonna. Nyt loukkaantumiset ovat kuitenkin jääneet taakse ja nuoren iskijän kilpailukunto alkaa olla jo herkistelyä vailla valmis. Hukkanen ei suostu myöntämään, että ottelu kotikentällä toisi hänelle lisäpaineita.
 - Kaverien ja sukulaisten kannustuksesta saa valtavasti lisäpuhtia, Hukkanen toteaa.

Hukkanen toivoo, että kaikki vähänkin lajista kiinnostuneet tulisivat jännittämään otteluita Launeelle:
 - Tervetuloa nauttimaan suomalaisesta nyrkkeilystä viikonloppuna. Turnauksen matsit tulevat takuulla olemaan sekä korkeatasoisia että tasaväkisiä.

- Mikko Blomberg-

Miesten nyrkkeilyn TUL-turnaus/ Launeen koulu
Lauantaina 26.1. 
klo 13.00 alkuottelut
klo 17.00 semifinaalit
Sunnuntaina 27.1.
klo 11.00 finaalit.

 

 


Ajankohtaista -arkisto