Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

naisen tekemiä virheitä kasvattajana. piiloon ei enää voi laittaa.koska määrä on niin valtava.eilenkin oli pakko julkaista.niitä tuloksia mitä nainen on saanut aikaan.opettaja päiväkoti sossu on naisten alaa.tuloksia voi katsella nyt. 19.06.2017 08:23
sale töpeksi sipilän kanssa,oli yhteinen juoni. 17.06.2017 19:57
100 vuotiaan suomen juhlissa unohtuu tarkoituksella.puna-armeijan ja palmen porukan osuus.miten nämä auttoi suomi poloista pysymään jaloillaan. 12.06.2017 08:16
Mitäköhän läheisen kaupan myynnissä olevat elektroniikka- ja muut tuotteet tykkäävät paalutuksen tärinäatä??? 10.06.2017 14:31
Suomi 24:ään ei pääse.Ilmoittaa bad gateway.Missähän vika? 06.06.2017 12:00

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit


Pääkirjoitus 25.1.2013

Pete

Pukukoodi

Perussuomalaisten Kalle Aaltonen on nostattanut pukeutumisellaan valtuuston kokouksissa myrskyn vesilasissa. Valtuustolla on olemassa jonkinasteinen pukukoodi ja Aaltonen on tullut koodin vastaisesti kokouksiin collage-asussa. Aaltonen on perustellut pukeutumistaan sillä, etteivät muunlaiset housut mahdu päälle, onhan miehellä painoa kuulemma 130 kiloa. Minä kyllä kuvittelin vielä sen kokoisillekin miehille housuja löytyvän.

Valtuuston puheenjohtajan Mika Karin mielestä valtuusto on Lahden kaupungin korkein päättävä toimielin, jolloin tilanteeseen sopiva pukeutuminen on itsestäänselvyys. Tosiaankin kuulostaa siis myrskyltä vesilasissa. Hoitaisivat niitä kaupungin asioita ja jättäisivät verkkarimiehen rauhaan, saattaa moni nyt miettiä.

Pukukoodit ja erilaiset käyttäytymiskoodit ovat kuitenkin yhteiskunnassamme olemassa. Onneksi. Yhtä lailla voi työnantaja vaatia työntekijöitään piilottamaan asiakaspalvelussa tatuointinsa tai laittamaan nenä- ja korvarenkaansa työajan ajaksi piiloon.

Aaltonen kertoo, että hänen äänestäjänsä ovat olleet tyytyväisiä siihen, että pukupellejen joukossa on ihminen. Pelkääkö Aaltonen sitä, että menettää äänestäjänsä, jos vaihtaisi kokouksiin verkkarit pukuun ja olisi itsekin "pukupelle" Ei kai mies nyt mikään pelkkä verkkaripuku ole? Kai miehen ajatukset ja arvomaailma pysyisivät, vaikka siististi, valtuutetun työtään kunnoittaen pukeutuisikin? Oma mielipiteeni asiaan on, että eri tilaisuuksia voi ja tulee kunnioittaa pukeutumalla tilaisuuden mukaisesti.

Ihmisillä on tänä päivänä vahva tarve yksilöllisyyteen. Hyvä esimerkki oli Veltto Virtanen aikanaan eduskunnassa. Mies ei luopunut baskeristaan, vaikka sitä vaadittiin. Jäämmekin nyt jännittämään, josko Aaltonenkin saisi pitää verkkarinsa?

Päätoimittaja
Petri Salomaa
petri.salomaa@omalahio.fi

 


Pääkirjoitukset