Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

taas kuva kun suomi nainen innokkaan. muuttamassa meitän omaa geeniperimää.sakut ovat yksi suosikki. mutta ei ainut kansa.kuvakin jo kertoo piilottelun epäonnistuneen. kun asia paisuu tarpeeksi isoksi. 16.10.2017 08:21
yle.fi sivuuilla suomi nainen.leveilee taas kuinka hän muutti arabiaan.eikä ole ainoa tapaus.ei ole meillä yhteistä isänmaata. 09.10.2017 09:37
kepun naiset oli seksin oston vaatimassa rangaistavaksi.mutta myynti sallitaan. se oli kepulainen oikeuskäsitys.puolustaa hienostorouvia niinkuin korusuunnittelija rouvan kaltaisia. 02.10.2017 19:09
pesula toimii ,pyykkiä tulee kassi kaupalla. 01.10.2017 14:31
toiko nimen muutos tulosta. kun nimeä muutettiin metsätyömiehestä metsuriksi. saatiinko naiset tekemään 40 prosenttia pöllipinosta.jotta se kiintiö edes täyttyy.tämäkin unehtuu naisilta puhuttaessa siitä tasa-arvosta. 25.09.2017 07:53

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit

Ilkka Isosaari

Euroopan sairas mies

20.10.2017

Papin Palsta

Kaikki kääntyy hyväksi

20.10.2017

Ville Skinnari

Elämä ja kuolema

20.10.2017


Pääkirjoitus 18.1.2013

Pete

Toriparkki taas esillä

Lahden uusi valtuusto kokoontui ensimmäisen kerran tällä viikolla. Luottamustoimien jakamiset valtuustossa sujuivat odotetun sopuisasti, mutta esimakua tulevien kuukausien ja vuosien kiistakapuloistakin toki saatiin.

Ne jotka kuvittelivat, että toriparkki-päätös olisi jo taputeltu valmiiksi, saivat kauhukseen huomata, että näin ei ole. Valtuutetut Tapani Ripatti (sd) ja Matti Kataja (kok) jättivät yhteiset valtuustoaloitteet toriparkkia ja Aleksin kävelykatua koskevien päätösten purkamiseksi. Ripatin ja Katajan perusteluissa mainitaan muun muassa, ettei valtuuston hyväksymä alustava kustannusarvio pidä paikkaansa ja että toriparkki rakennettaisiin yksinomaan lahtelaisten kustannuksella.

Hyvä, että asiasta keskustellaan ja toivon mukaan vielä äänestetäänkin, sillä toriparkki lienee se tämän hetken suurin kiistakapula lahtelaisessa politiikasssa. Sellainen tunne on , että enemmistö lahtelaisista ei halua toriparkkia tai sitten vastustajat ovat vain äänekkäämpiä kuin toriparkin kannattajat.

Lahdelle on lähivuosina tulossa paljon isoja investointeja. Rahat eivät kaikkeen riitä, joten kaikkia isoja ja kalliita hankkeita tulisi tarkastella nyt uudestaan ja saada aikaan jonkinlainen priorisointilista hankkeille. Mitkä ovat ne tärkeimmät investointikohteet joihin satsataan ja mitkä siirretään hamaan tulevaisuuteen?

Pitäisi olla selvää, että kaikki lahtelaisten hyvinvointiin tähtäävät toimet, kuten vaikkapa uudet, homevapaat koulut tai terveydenhoito ovat ensisijalla, jos toisena vaihtoehtona on syytää rahaa autojen parkkipaikkaan. Poliitikot tapaavat tässä kohtaa aina sanoa, etteivät ne kiistele keskenään. Väitän, että kyllä kiistelevät, jos rahaa kaupungilla on vain rajallinen määrä hankkeiden toteuttamiseksi.

Keskustan elävöittämisellä ei Lahteen houkutella ensimmäistäkään uutta asukasta. Sen sijaan ihmisläheinen ja lämminhenkinen kaupunki, joka välittää asukkaistaan ja heidän palveluistaan houkuttelee varmasti.

Päätoimittaja
Petri Salomaa
petri.salomaa@omalahio.fi

 


Pääkirjoitukset