Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

naisen tekemiä virheitä kasvattajana. piiloon ei enää voi laittaa.koska määrä on niin valtava.eilenkin oli pakko julkaista.niitä tuloksia mitä nainen on saanut aikaan.opettaja päiväkoti sossu on naisten alaa.tuloksia voi katsella nyt. 19.06.2017 08:23
sale töpeksi sipilän kanssa,oli yhteinen juoni. 17.06.2017 19:57
100 vuotiaan suomen juhlissa unohtuu tarkoituksella.puna-armeijan ja palmen porukan osuus.miten nämä auttoi suomi poloista pysymään jaloillaan. 12.06.2017 08:16
Mitäköhän läheisen kaupan myynnissä olevat elektroniikka- ja muut tuotteet tykkäävät paalutuksen tärinäatä??? 10.06.2017 14:31
Suomi 24:ään ei pääse.Ilmoittaa bad gateway.Missähän vika? 06.06.2017 12:00

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit


Pääkirjoitus 18.1.2013

Pete

Toriparkki taas esillä

Lahden uusi valtuusto kokoontui ensimmäisen kerran tällä viikolla. Luottamustoimien jakamiset valtuustossa sujuivat odotetun sopuisasti, mutta esimakua tulevien kuukausien ja vuosien kiistakapuloistakin toki saatiin.

Ne jotka kuvittelivat, että toriparkki-päätös olisi jo taputeltu valmiiksi, saivat kauhukseen huomata, että näin ei ole. Valtuutetut Tapani Ripatti (sd) ja Matti Kataja (kok) jättivät yhteiset valtuustoaloitteet toriparkkia ja Aleksin kävelykatua koskevien päätösten purkamiseksi. Ripatin ja Katajan perusteluissa mainitaan muun muassa, ettei valtuuston hyväksymä alustava kustannusarvio pidä paikkaansa ja että toriparkki rakennettaisiin yksinomaan lahtelaisten kustannuksella.

Hyvä, että asiasta keskustellaan ja toivon mukaan vielä äänestetäänkin, sillä toriparkki lienee se tämän hetken suurin kiistakapula lahtelaisessa politiikasssa. Sellainen tunne on , että enemmistö lahtelaisista ei halua toriparkkia tai sitten vastustajat ovat vain äänekkäämpiä kuin toriparkin kannattajat.

Lahdelle on lähivuosina tulossa paljon isoja investointeja. Rahat eivät kaikkeen riitä, joten kaikkia isoja ja kalliita hankkeita tulisi tarkastella nyt uudestaan ja saada aikaan jonkinlainen priorisointilista hankkeille. Mitkä ovat ne tärkeimmät investointikohteet joihin satsataan ja mitkä siirretään hamaan tulevaisuuteen?

Pitäisi olla selvää, että kaikki lahtelaisten hyvinvointiin tähtäävät toimet, kuten vaikkapa uudet, homevapaat koulut tai terveydenhoito ovat ensisijalla, jos toisena vaihtoehtona on syytää rahaa autojen parkkipaikkaan. Poliitikot tapaavat tässä kohtaa aina sanoa, etteivät ne kiistele keskenään. Väitän, että kyllä kiistelevät, jos rahaa kaupungilla on vain rajallinen määrä hankkeiden toteuttamiseksi.

Keskustan elävöittämisellä ei Lahteen houkutella ensimmäistäkään uutta asukasta. Sen sijaan ihmisläheinen ja lämminhenkinen kaupunki, joka välittää asukkaistaan ja heidän palveluistaan houkuttelee varmasti.

Päätoimittaja
Petri Salomaa
petri.salomaa@omalahio.fi

 


Pääkirjoitukset