Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

naisen tekemiä virheitä kasvattajana. piiloon ei enää voi laittaa.koska määrä on niin valtava.eilenkin oli pakko julkaista.niitä tuloksia mitä nainen on saanut aikaan.opettaja päiväkoti sossu on naisten alaa.tuloksia voi katsella nyt. 19.06.2017 08:23
sale töpeksi sipilän kanssa,oli yhteinen juoni. 17.06.2017 19:57
100 vuotiaan suomen juhlissa unohtuu tarkoituksella.puna-armeijan ja palmen porukan osuus.miten nämä auttoi suomi poloista pysymään jaloillaan. 12.06.2017 08:16
Mitäköhän läheisen kaupan myynnissä olevat elektroniikka- ja muut tuotteet tykkäävät paalutuksen tärinäatä??? 10.06.2017 14:31
Suomi 24:ään ei pääse.Ilmoittaa bad gateway.Missähän vika? 06.06.2017 12:00

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit


Pääkirjoitus 11.1.2013

Pete

Palkka-ale

Presidentti Niinistö toimii kuten puhuukin. Uuden vuoden puheessaan presidentti toivoi, että kansallisen eheyden puolesta hyvätuloiset suomalaiset alentaisivat hieman palkkojaan. Esimerkkiä Niinistö näytti alentamalla omaa verotonta palkkaansa viidenneksellä.

Koska ollaan Suomessa, jossa kateus voittaa kiimankin, oli selvää, että tulkintoja teosta alkoi hyvin nopeasti sinkoilla mediassa pilvin pimein. Joku totesi, että helppohan se on palkkaa alentaa, kun liksa on 160 000 euroa vuodessa. Osa ihmisistä näki kokoomuslaisen ketunhännän Niinistön kainalossa ja Niinistön perimmäinen tarkoitus olisikin vain tarkoitus saada palkka-ale koskemaan kaikkia palkansaajia eli kurjistaa entisestäänkin huonopalkkaisten arkea. Jotkut totesivat, että onpa naiivi, populistinen ele, jolla ei ole mitään merkitystä.

Eero Heinäluoma ehätti kansanedustajien puolesta lupaamaan palkanalennuksen, mutta se hyvätuloisten kansanosa, jota Niinistön viesti nimenomaan kosketti, on ollut liikuttavan hiljaa. Eipä ole näkynyt mediassa ensimmäistäkään hyvätuloista yritysjohtajaa, joka olisi ottanut vinkistä vaarin ja ilmoittanut laskevansa palkkaansa. On selvää, ettei tavallinen duunari voi käsittää, mihin joku tarvitsee 30 000 euron kuukausipalkan, kun itse pitää tulla toimeen 1500 eurolla kuukaudessa. Epäoikeudenmukaisuus ja ahneus ovat päässeet maassamme valtaan, aivan kuten Niinistö puheessaan totesi.

On totta, ettei Suomen taloutta pelasteta hyvätuloisten palkka-alella. Kyse onkin enemmän hyväntahdon eleestä, jolla näytetään, että tässä ollaan samassa veneessä kaikki, niin johtajat kuin duunaritkin. Ehkäpä hyvätuloisten veroprosentin koventaminen olisi se oikeampi ratkaisu. Näin ainakin saataisiin säästyneet eurot oikeaan osoitteeseen eli valtiolle.

Presidentti Niinistö on selkeästi viemässä presidenttiyttä kansan arvojohtajan suuntaan. Hyvä niin, sillä presidentin valtaoikeudet on karsittu jo niin pieniksi, että arvojohtaminen lienee ainoa tapa, jolla presidentti voi saada aikaan maassamme muutoksia.

Päätoimittaja
Petri Salomaa
petri.salomaa@omalahio.fi

 


Pääkirjoitukset