Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

naisen tekemiä virheitä kasvattajana. piiloon ei enää voi laittaa.koska määrä on niin valtava.eilenkin oli pakko julkaista.niitä tuloksia mitä nainen on saanut aikaan.opettaja päiväkoti sossu on naisten alaa.tuloksia voi katsella nyt. 19.06.2017 08:23
sale töpeksi sipilän kanssa,oli yhteinen juoni. 17.06.2017 19:57
100 vuotiaan suomen juhlissa unohtuu tarkoituksella.puna-armeijan ja palmen porukan osuus.miten nämä auttoi suomi poloista pysymään jaloillaan. 12.06.2017 08:16
Mitäköhän läheisen kaupan myynnissä olevat elektroniikka- ja muut tuotteet tykkäävät paalutuksen tärinäatä??? 10.06.2017 14:31
Suomi 24:ään ei pääse.Ilmoittaa bad gateway.Missähän vika? 06.06.2017 12:00

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit


Pääkirjoitus 21.12.2012

Pete

Vuonna 2012

Käsissäsi on vuoden 2012 viimeinen Omalähiö. Vuoden viimeiseen lehteen sopinee katsaus siitä mistä kaikesta vuoden 2012 aikana puhuttiin lehtemme palstoilla.

Vuosi alkoi räväkästi Etelä-Lahdessa, kun päätös Liipola-Kaikuharjun koulun sulkemisesta saatiin aikaiseksi. Vihdoinkin, huokasivat monet helpottuneena. Alkuvuoden muita puheenaiheita olivat tietenkin presidentinvaalit ja keskustelu siitä pitäisikö ravintoloiden valomerkkiä aikaistaa. Lahtelaisittain pulinaa ja eripuraa aiheutti myös vihreän valon näyttäminen toriparkille sekä tietenkin ikävä tieto Hennalan varuskunnan lakkauttamisesta.

Kevään aikana otsikoihin nousi kuntauudistus, josta riittikin sitten puhetta läpi vuoden. Lahdessa kevät oli tänä vuonna turkoosi, sillä koko Lahti hullaantui Pelicansin yltäessä historiallisesti hopeamitaleille ja Suikaselle alettiin välittömästi suunnitella patsasta. Loppuvuodesta patsashanke lienee haudattu...Kevään poliittinen möläys lähti kansanedustaja Hirvisaaren avustajan suusta, kun hän blogissaan vaati hihamerkkejä ulkomaalaisille tunnistusta varten. Kesän korvalla keskusteltiin vielä mm. rikkaiden ja köyhien elinajan eroista ja PK-yrityksiä hehkutettiin työnantajina.

Ikävä kyllä tämäkin vuosi toi Suomeen lisää ampumistapauksia. Toukokuussa mieliä masensi Hyvinkään ampumistragedia, jossa nuori mies avasi tulen discon edessä seisovia nuoria kohti surmaten kaksi ja haavoittaen seitsemää. Pahempaakin olisi voinut käydä.

Ennen kesälomia Lahdessa keskusteltiin vielä palvelukonseptista, jossa terveys- ja kirjastopalveluita ns. kevennetään. Kesällä puheenaiheena tietenkin oli kesä, joka ei sitten koskaan alkanutkaan. Helteet pysyivät kaukana kylmästä Pohjolasta, sateet eivät.
Elokuun suurimman mediamyrskyn aiheutti musta Mannerheim, paikallisesti paljon pienemmän myrskyn aiheutti Liipola-tutkimus, jota jotkut tavasivat kuin piru Raamattua.

Syksyn ykkösaihe oli tietenkin kuntavaalit ja vaalien jälkeen kehno äänestysprosentti. Toimituksessamme syksyn isoin pommi oli kuitenkin Omalähiölle myönnetty vuoden 2012 kaupunkikulttuuriteko-tunnustus. Loppuvuoden poliittinen möläys tuli tällä kertaa kokoomusnuorista, jossa ihmeteltiin lapsilisien maksamista "heikommalle ainekselle". Lisäksi ihmeteltiin mitä ne paskaduunit oikein ovat ja hymyiltiin salaa, kun liikenneministeri Kyllönen puhdisti liikennevirastoa äijäenergiasta.

Joulukuussa talvi yllätti taas, joten auraus ei taaskaan toiminut. Suomen koulujen oppilaat todettiin kansainvälisessä vertailussa erittäin osaaviksi, mutta motivaation kanssa olikin sitten vähän niin ja näin. Yksi kestoaihekin lehtemme palstoilla paistatteli läpi vuoden ja sehän on tietenkin eteläinen kehätie. Siitä riittänee kirjoitettavaa vielä ensi vuodeksikin, tietenkin sillä varauksella, ettei maailmanloppu tule 21.12.2012....

Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta 2013!

päätoimittaja
Petri Salomaa
petri.salomaa@omalahio.fi

 

 


Pääkirjoitukset