Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

joulu ja jooseppi. kyllä miestä syrjittiin raskaimman mukaan.kun vaimo teki temput.tämä touhu vaiennetaan joulun sanomassa. 11.12.2017 09:13
Kansakoulukatu taas pysäköintikieltoon.Kerrostalojen kohdalla kielto molemmilla puolilla katua. 10.12.2017 14:54
teatteri uutiset.omat mutterit ei yhteiset mutterit.maksetaanko teilläkin osa palkkaa rahana.mitä kaikkea lauseet pitää sisällään. 07.12.2017 08:29
Syy ja seuraus sekoavat singulariteetissa, Melanen! T. Moskovan Mantere. 04.12.2017 16:49
Kiitos tästä taiteeseen liittyvästä Melastelusta! Täyttä asiaa! T. Moskovan Mantere. 25.11.2017 18:21

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit

Ilkka Isosaari

Jörkka ei petä

15.12.2017

Juhani Melanen

Soteenkaaren päätä ei vaan näy!

15.12.2017

Papin Palsta

Taivaalta tähden valitsen

15.12.2017

Ville Skinnari

Hallitus haluaa rankaista työttömiä

15.12.2017


Pääkirjoitus 19.10.2012

Pete

Kaupunkikulttuuria

Viime sunnuntaina Omalähiö sai kunnian vastaanottaa Lahden kaupunkikulttuuriseuran myöntämän "Lahtelainen kaupunkikulttuuriteko 2012" - tunnustuksen. Tunnustus jaetaan vuosittain lahtelaista kaupunkikulttuuria rikastuttaneelle asialle tai henkilölle.
Valintakriteereissä mainitaan mm. Omalähiön ihmisläheinen uutisointi, joka antaa tilaa erilaisille mielipiteille, sekä toiminta alueen kylähengen vahvistajana.

Vaikkei lehteämme tehdäkään palkinnot ja tunnustukset silmissä kiiluen, on aina hienoa saada tunnustusta työstään ihan näin julkisestikin. Itse olen ollut Omalähiön ruorissa vasta liki 4 vuotta, joten suurin kunnia lehden saamasta tunnustuksesta menee eittämättä vanhemmilleni Seppo ja Marja Salomaalle, jotka yhdessä perustivat Omalähiön jo 34 vuotta sitten. Isäni ajatus kaupunginosalehdestä, Etelä-Lahden pikkujättiläisestä, oli vuonna 1978 uusi ja innostava. Vuosien saatossa palo tehdä lehteä ei ole kadonnut, vaan lehtemme on kehittynyt alkuaikojen 4-sivuisesta, neljäpalstaisesta "mainosläpyskästä" nykypäivän moderneihin mittoihin.

34 vuoden aikana moni paikallislehti on syntynyt ja kuollutkin. Mikä on siis Omalähiön salaisuus?
Luulen, että avainsana on pitkäjänteisyys. Hanskoja ei ole lyöty tiskiin edes vaikeina aikoina, vaikka se olisi voinut olla helpompi ratkaisu kuin jatkaa. Lisäksi alueen omakotiyhdistykset, seurakunta, lukuisat avustajat, kirjoittajat ja lukijamme ovat omalta osaltaan muokanneet lehtemme linjaa ihmisläheiseksi, nimenomaan etelälahtelaisten omaksi lehdeksi. Omalähiö ei ole meille tekijöille pelkkä työpaikka, se on myös elämäntapamme.

Ikävä kyllä, en itse päässyt paikanpäälle vastaanottamaan tunnustusta, joten välitän tässä ja nyt nöyrimmät kiitokseni Lahden kaupunkikulttuuriseuralle näin lehtemme palstalla. Kiitos, tästä on hyvä jatkaa.

Päätoimittaja
Petri Salomaa
petri.salomaa@omalahio.fi

 


Pääkirjoitukset