Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

naisen tekemiä virheitä kasvattajana. piiloon ei enää voi laittaa.koska määrä on niin valtava.eilenkin oli pakko julkaista.niitä tuloksia mitä nainen on saanut aikaan.opettaja päiväkoti sossu on naisten alaa.tuloksia voi katsella nyt. 19.06.2017 08:23
sale töpeksi sipilän kanssa,oli yhteinen juoni. 17.06.2017 19:57
100 vuotiaan suomen juhlissa unohtuu tarkoituksella.puna-armeijan ja palmen porukan osuus.miten nämä auttoi suomi poloista pysymään jaloillaan. 12.06.2017 08:16
Mitäköhän läheisen kaupan myynnissä olevat elektroniikka- ja muut tuotteet tykkäävät paalutuksen tärinäatä??? 10.06.2017 14:31
Suomi 24:ään ei pääse.Ilmoittaa bad gateway.Missähän vika? 06.06.2017 12:00

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit


Pääkirjoitus 19.10.2012

Pete

Kaupunkikulttuuria

Viime sunnuntaina Omalähiö sai kunnian vastaanottaa Lahden kaupunkikulttuuriseuran myöntämän "Lahtelainen kaupunkikulttuuriteko 2012" - tunnustuksen. Tunnustus jaetaan vuosittain lahtelaista kaupunkikulttuuria rikastuttaneelle asialle tai henkilölle.
Valintakriteereissä mainitaan mm. Omalähiön ihmisläheinen uutisointi, joka antaa tilaa erilaisille mielipiteille, sekä toiminta alueen kylähengen vahvistajana.

Vaikkei lehteämme tehdäkään palkinnot ja tunnustukset silmissä kiiluen, on aina hienoa saada tunnustusta työstään ihan näin julkisestikin. Itse olen ollut Omalähiön ruorissa vasta liki 4 vuotta, joten suurin kunnia lehden saamasta tunnustuksesta menee eittämättä vanhemmilleni Seppo ja Marja Salomaalle, jotka yhdessä perustivat Omalähiön jo 34 vuotta sitten. Isäni ajatus kaupunginosalehdestä, Etelä-Lahden pikkujättiläisestä, oli vuonna 1978 uusi ja innostava. Vuosien saatossa palo tehdä lehteä ei ole kadonnut, vaan lehtemme on kehittynyt alkuaikojen 4-sivuisesta, neljäpalstaisesta "mainosläpyskästä" nykypäivän moderneihin mittoihin.

34 vuoden aikana moni paikallislehti on syntynyt ja kuollutkin. Mikä on siis Omalähiön salaisuus?
Luulen, että avainsana on pitkäjänteisyys. Hanskoja ei ole lyöty tiskiin edes vaikeina aikoina, vaikka se olisi voinut olla helpompi ratkaisu kuin jatkaa. Lisäksi alueen omakotiyhdistykset, seurakunta, lukuisat avustajat, kirjoittajat ja lukijamme ovat omalta osaltaan muokanneet lehtemme linjaa ihmisläheiseksi, nimenomaan etelälahtelaisten omaksi lehdeksi. Omalähiö ei ole meille tekijöille pelkkä työpaikka, se on myös elämäntapamme.

Ikävä kyllä, en itse päässyt paikanpäälle vastaanottamaan tunnustusta, joten välitän tässä ja nyt nöyrimmät kiitokseni Lahden kaupunkikulttuuriseuralle näin lehtemme palstalla. Kiitos, tästä on hyvä jatkaa.

Päätoimittaja
Petri Salomaa
petri.salomaa@omalahio.fi

 


Pääkirjoitukset