Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

naisen tekemiä virheitä kasvattajana. piiloon ei enää voi laittaa.koska määrä on niin valtava.eilenkin oli pakko julkaista.niitä tuloksia mitä nainen on saanut aikaan.opettaja päiväkoti sossu on naisten alaa.tuloksia voi katsella nyt. 19.06.2017 08:23
sale töpeksi sipilän kanssa,oli yhteinen juoni. 17.06.2017 19:57
100 vuotiaan suomen juhlissa unohtuu tarkoituksella.puna-armeijan ja palmen porukan osuus.miten nämä auttoi suomi poloista pysymään jaloillaan. 12.06.2017 08:16
Mitäköhän läheisen kaupan myynnissä olevat elektroniikka- ja muut tuotteet tykkäävät paalutuksen tärinäatä??? 10.06.2017 14:31
Suomi 24:ään ei pääse.Ilmoittaa bad gateway.Missähän vika? 06.06.2017 12:00

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit


Pääkirjoitus 28.9.2012

Pete

Launeen omakotiyhdistys ja vanhentunut vaaliteema

Paikallinen omakotiyhdistyksemme on todella pelottava ilmestys. Siltä ajatukselta on aika vaikea välttyä, kun seuraa lahtelaista valtamediaa. Kun Launeen omakotiyhdistys uskalsi jälleen kerran ottaa VT 12-kysymyksen esille viime maanantain vaalitentissään, kiirehti kaupungin valtamedia ESS pääkirjoituksessaan (26.9.) kertomaan, kuinka tielinjaus on jo päätetty ja valtuutetut vain kosiskelevat etelälahtelaisia äänestäjiä olemalla Launeen linjausta vastaan.

Toisin sanoen syyllistetään näitä "vääräoppisia" ehdokkaita pelkiksi mielistelijöiksi. Onkohan kellään tullut mieleen se, että ehdokkaat saattavat ihan oikeasti olla Launeen linjausta vastaan vai onko se täysin mahdoton ajatus? Eivätkö kaikki olekaan nielleet koukkuineen tätä kaupungin harrastamaa tielinjauspropagandaa? Onneksi meillä Suomessa on vielä olemassa sellainen asia kuin sananvapaus ja ymmärtääkseni se pätee myös kaupungissamme.

Lisäksi ihmisiä pelotellaan sillä, että tietä ei saada vuosikymmeniin, jos kaikki eivät nyt yhteisesti huudakaan hurraata Launeen vaihtoehdolle. Maakuntalehtemme väittää myös, ettei toista vaihtoehtoa oikeasti ole edes olemassa. Liikenneministeri Kyllönen oli ainakin viime tammikuussa asiasta eri mieltä, josta todisteena ote Kyllösen haastattelusta:

Liikenneministeri Merja Kyllönen ei pitänyt ohitien rakentamista Renkomäen vaihtoehdon mukaisesti pelkkänä toiveajatteluna ja Laune-aktivistien huuhaana, joksi se on joissakin yhteyksissä leimattu.
- Tässä taloudellisessa tilanteessa kaikkia tulevia hankkeita on tarkasteltava aivan uudesta näkövinkkelistä. Kaikki varteenotettavat vaihtoehdot olisi syytä käydä läpi. Siinä vaiheessa vasta kun rahoitus- ja toteutuspäätökset on tehty, voidaan sanoa varmuudella mistä kohtaa tie Lahdessa kulkee ja nythän niitä päätöksiä ei vielä ole tehty. (Omalähiö 27.1.2012)

Lyhyesti kiteytettynä: VT 12 ei ole vanhentunut vaaliteema, kuten ESS väittää, vaan asiaan voidaan vielä vaikuttaa, jos tahtoa vain löytyy.
Launeen omakotiyhdistyksestä sitä tahtoa näyttää löytyvän. Keskustelu jatkukoon.

päätoimittaja
Petri Salomaa
petri.salomaa@omalahio.fi

 

 


Pääkirjoitukset