Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

naisen tekemiä virheitä kasvattajana. piiloon ei enää voi laittaa.koska määrä on niin valtava.eilenkin oli pakko julkaista.niitä tuloksia mitä nainen on saanut aikaan.opettaja päiväkoti sossu on naisten alaa.tuloksia voi katsella nyt. 19.06.2017 08:23
sale töpeksi sipilän kanssa,oli yhteinen juoni. 17.06.2017 19:57
100 vuotiaan suomen juhlissa unohtuu tarkoituksella.puna-armeijan ja palmen porukan osuus.miten nämä auttoi suomi poloista pysymään jaloillaan. 12.06.2017 08:16
Mitäköhän läheisen kaupan myynnissä olevat elektroniikka- ja muut tuotteet tykkäävät paalutuksen tärinäatä??? 10.06.2017 14:31
Suomi 24:ään ei pääse.Ilmoittaa bad gateway.Missähän vika? 06.06.2017 12:00

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit


Pääkirjoitus 21.9.2012

pete

Lähtölaukaus vaaleille

Kuntavaalien lähtölaukaus ammuttiin viime maanantaina, kun puolueiden piti jättää ehdokaslistansa. Ehdokkaiden numerot vahvistetaan viikon päästä eli kuukausi ennen varsinaista vaalipäivää, joten varsinaiselle vaalityölle ei ehdokkaille jää paljon aikaa.

Lahdessa SDP ja kokoomus kilpailevat totutusti isoimman puolueen tittelistä. Vaalien mustana hevosena voidaan pitää perussuomalaisia, jotka ovat kaksinkertaistaneet ehdokasmääränsä viime vaaleista ja ainakin puolueen sisällä odotetaan Jytkyn kakkososaa. Jos Jytky vol 2 toteutuu, jäävät vihreät, vasemmistoliito, kristilliset ja keskusta kamppailemaan tasapäisesti lopuista valtuuston paikoista. Pienemmistä puolueista en usko tälläkään kertaa kenenkään nousevan valtuustoon.

On mielenkiintoista nähdä, mitkä asiakysymykset nousevat Lahden vaalikamppailussa esille.
Kunnan palvelut, kuntaliitokset, toriparkki, Teivaan hotellihanke, eteläinen ohitie, koulujen ja päiväkotien homeongelmat, vanhustenhoito, matkakeskus, Aleksin kävelykatu, Ranta-Kartano ja Hennalan tulevaisuus. Siinä listaa varmasti esiin nousevista kiistakapuloista.

Uskon, että ne ehdokkaat, jotka pystyvät konkreettisesti tuomaan esille kantansa ovat vahvoilla. Ns. taivaanrannanmaalarit ja yleisellä tasolla asioista puhuminen ei kuntavaaleissa tule riittämään valtuustopaikkaan, vaan ehdokkailta vaaditaan konkreettisia ja realistisia vaihtoehtoja, joihin äänestäjät voivat tarttua.

Valtuuston jättää moni konkari ja samalla heiltä vapautuu peräti 5600 ääntä jaettavaksi uudelleen.
Mielenkiintoista nähdä rantautuvatko nuo äänet enää samoihin puolueisiin vai tapahtuuko nyt merkittävä uusjako valtuustopaikoissa.
Tilausta moiselle ainakin on.

Päätoimittaja
Petri Salomaa
petri.salomaa@omalahio.fi

 


Pääkirjoitukset