Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

joulu ja jooseppi. kyllä miestä syrjittiin raskaimman mukaan.kun vaimo teki temput.tämä touhu vaiennetaan joulun sanomassa. 11.12.2017 09:13
Kansakoulukatu taas pysäköintikieltoon.Kerrostalojen kohdalla kielto molemmilla puolilla katua. 10.12.2017 14:54
teatteri uutiset.omat mutterit ei yhteiset mutterit.maksetaanko teilläkin osa palkkaa rahana.mitä kaikkea lauseet pitää sisällään. 07.12.2017 08:29
Syy ja seuraus sekoavat singulariteetissa, Melanen! T. Moskovan Mantere. 04.12.2017 16:49
Kiitos tästä taiteeseen liittyvästä Melastelusta! Täyttä asiaa! T. Moskovan Mantere. 25.11.2017 18:21

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit

Ilkka Isosaari

Jörkka ei petä

15.12.2017

Juhani Melanen

Soteenkaaren päätä ei vaan näy!

15.12.2017

Papin Palsta

Taivaalta tähden valitsen

15.12.2017

Ville Skinnari

Hallitus haluaa rankaista työttömiä

15.12.2017


Pääkirjoitus 21.9.2012

pete

Lähtölaukaus vaaleille

Kuntavaalien lähtölaukaus ammuttiin viime maanantaina, kun puolueiden piti jättää ehdokaslistansa. Ehdokkaiden numerot vahvistetaan viikon päästä eli kuukausi ennen varsinaista vaalipäivää, joten varsinaiselle vaalityölle ei ehdokkaille jää paljon aikaa.

Lahdessa SDP ja kokoomus kilpailevat totutusti isoimman puolueen tittelistä. Vaalien mustana hevosena voidaan pitää perussuomalaisia, jotka ovat kaksinkertaistaneet ehdokasmääränsä viime vaaleista ja ainakin puolueen sisällä odotetaan Jytkyn kakkososaa. Jos Jytky vol 2 toteutuu, jäävät vihreät, vasemmistoliito, kristilliset ja keskusta kamppailemaan tasapäisesti lopuista valtuuston paikoista. Pienemmistä puolueista en usko tälläkään kertaa kenenkään nousevan valtuustoon.

On mielenkiintoista nähdä, mitkä asiakysymykset nousevat Lahden vaalikamppailussa esille.
Kunnan palvelut, kuntaliitokset, toriparkki, Teivaan hotellihanke, eteläinen ohitie, koulujen ja päiväkotien homeongelmat, vanhustenhoito, matkakeskus, Aleksin kävelykatu, Ranta-Kartano ja Hennalan tulevaisuus. Siinä listaa varmasti esiin nousevista kiistakapuloista.

Uskon, että ne ehdokkaat, jotka pystyvät konkreettisesti tuomaan esille kantansa ovat vahvoilla. Ns. taivaanrannanmaalarit ja yleisellä tasolla asioista puhuminen ei kuntavaaleissa tule riittämään valtuustopaikkaan, vaan ehdokkailta vaaditaan konkreettisia ja realistisia vaihtoehtoja, joihin äänestäjät voivat tarttua.

Valtuuston jättää moni konkari ja samalla heiltä vapautuu peräti 5600 ääntä jaettavaksi uudelleen.
Mielenkiintoista nähdä rantautuvatko nuo äänet enää samoihin puolueisiin vai tapahtuuko nyt merkittävä uusjako valtuustopaikoissa.
Tilausta moiselle ainakin on.

Päätoimittaja
Petri Salomaa
petri.salomaa@omalahio.fi

 


Pääkirjoitukset