Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

naisen tekemiä virheitä kasvattajana. piiloon ei enää voi laittaa.koska määrä on niin valtava.eilenkin oli pakko julkaista.niitä tuloksia mitä nainen on saanut aikaan.opettaja päiväkoti sossu on naisten alaa.tuloksia voi katsella nyt. 19.06.2017 08:23
sale töpeksi sipilän kanssa,oli yhteinen juoni. 17.06.2017 19:57
100 vuotiaan suomen juhlissa unohtuu tarkoituksella.puna-armeijan ja palmen porukan osuus.miten nämä auttoi suomi poloista pysymään jaloillaan. 12.06.2017 08:16
Mitäköhän läheisen kaupan myynnissä olevat elektroniikka- ja muut tuotteet tykkäävät paalutuksen tärinäatä??? 10.06.2017 14:31
Suomi 24:ään ei pääse.Ilmoittaa bad gateway.Missähän vika? 06.06.2017 12:00

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit


fanit

Kauan eläköön Palloliitto!

Jos päästämme sen valloilleen, se leviää syövän lailla. Se saastuttaa puhtoiset sielumme ja tekee meistä silmitöntä väkivaltaa ihannoivia uusnatseja, likaisia rasisteja, vailla minkäänlaista kontrollia olevia villieläimiä. Jalkapallokulttuuria tartuttavat huligaanit ovat aikamme vitsaus.

Avuksemme tähän taisteluun noita hirviöitä vastaan on onneksemme saapunut Suomen Palloliitto. Tuo suurin ja kaunein oikeudenpuolustaja. Se etsii rasismin rippeet käsiinsä ja puristaa kaiken sen pahan ulos pyhästä lajista. Se nujertaa aggressiiviset huudot vastustajalle, loukkaavat sanat tuomarille ja pahanilkiset herjat omalle joukkueelle. Se tarttuu jokaiseen sanaan ja sanan jokaiseen merkitykseen. Sen syvimpänä tehtävänä on suojella suomalaista jalkapalloa tunteilta. Tehtävä on vaikea, mutta ei mahdoton. Ideanikkarit ovat lyöneet viisaimmat päänsä yhteen ja esimerkiksi sakottaneet FC Lahtea fanien rähinöinnistä, törttöilystä ja sikailuista, kieltäneet alkoholin myymisen vieraskannattajille, antaneet porttikieltoja vaarallisimmille rikollisille ja seuraavana listalla on joukkueelle määrättävät pistemenetykset Veikkausliigassa.

Palloliitto on saanut mukaan koko Suomen kattavaan operaatioonsa huippuluokan nimiä, kuten Median ja Poliisin. Ammuskelut, hyväksikäytöt ja muut arkiset murheet väistykööt tieltä, jalkapallokannattajat [huligaanit, toim.huom] on Poliisin ykköstehtävä tänään. Ratsupoliisit, mellakkapoliisit ja järjestyksenvalvojat pitävät hyvää huolta Lahden hiihtostadionin paristasadasta ihmishengestä, jotka saattaisivat olla hengenvaarassa siinä ylettömässä huutelumyrskyssä, jota tuo järjestäytynyt rikollisjengi ilman liivejä kylvää missä kulkeekin.

Media on levittänyt sanomaa rasistisista sikailijoista, joita jalkapallon sijaan kiinnostaa ainoastaan juopottelu ja kunnon kärhämät. Lehtien objektiivinen näkökulma, sen puolueettomuus ja todenmukaiset uutiset tekevät huliganismista todellisen ongelman. Lööpit eivät valehtele, ne ovat kansan parhaita ystäviä, turvaa tuovia tiedonlähteitä.

Palloliiton ansiosta olemme turvassa. Emme astu enää stadionin vaarallisiin varjoihin. Miksi tarvitsisi, kun televisio tarjoaa miljoonia mahdollisuuksia paljon parempaan? Miksi katsoa lahtelaisten puuhastelua makkaranhajuisella hiihtostadionilla, kun vaihtoehtona on oma jääkaappi, oma sohva ja Messin dominointi.

Miksi tuntea vihaa, rakkautta tai ylpeyttä omaa joukkueettaan kohtaan, kun voi katsoa taitavaa, mutta sielutonta pallottelua.
Nouskaamme seisomaan, taputtakaamme hillitysti rytmissä ja lausukaamme yhteen ääneen "Kiitos Suomen Palloliitto, jalkapallokulttuurin tappaja."

Elina Salomaa

 

 


Ajankohtaista -arkisto