Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

naisen tekemiä virheitä kasvattajana. piiloon ei enää voi laittaa.koska määrä on niin valtava.eilenkin oli pakko julkaista.niitä tuloksia mitä nainen on saanut aikaan.opettaja päiväkoti sossu on naisten alaa.tuloksia voi katsella nyt. 19.06.2017 08:23
sale töpeksi sipilän kanssa,oli yhteinen juoni. 17.06.2017 19:57
100 vuotiaan suomen juhlissa unohtuu tarkoituksella.puna-armeijan ja palmen porukan osuus.miten nämä auttoi suomi poloista pysymään jaloillaan. 12.06.2017 08:16
Mitäköhän läheisen kaupan myynnissä olevat elektroniikka- ja muut tuotteet tykkäävät paalutuksen tärinäatä??? 10.06.2017 14:31
Suomi 24:ään ei pääse.Ilmoittaa bad gateway.Missähän vika? 06.06.2017 12:00

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit


Pääkirjoitus 8.6.2012

Pete

Kuntalaisaloite

Suurin osa Etelä-Lahden omakoti- ja asukasyhdistyksistä oli mukana jättämässä viime tiistaina kuntalaisaloitetta kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirralle. Omakotiyhdistysten mukaan Lahden ohitieasiaa tulisi arvioida uudelleen. Käytännössähän tämä tarkoittaa sitä, että kaupungin tulisi harkita vielä, onko Launeen linjaus todellakin ainoa vaihtoehto ohitielle. Taloudellisesti edullisempi ja ympäristö- ja ihmisystävällisempi Renkomäen linjaus voisi mennä paremmin läpi liikenneministeriössä.

Lahden kaupungin valtuuston puheenjohtaja Ilkka Viljanen on ilmoittanut minulle Renkomäen olevan mahdoton vaihtoehto. Itse en ole nähnyt tai kuullut ensimmäistäkään argumenttia tälle mahdottomuudelle, mutta minulle on onneksi luvattu asiasta jonkinlainen selvitys kaupungin taholta, joten jäämme odottamaan.

Ilmeisesti niin mahdottomasta linjauksesta on kysymys, etteivät kaupungin päättäjät tunnu korviaan letkauttavan omakotiyhdistysten suuntaan. Kuulemma koko keskustan kehittäminen matkakeskuksineen on tästä ohitiestä kiinni. Ihmettelen vain, että miten asiaan vaikuttaa se, onko tie Launeella vai kauempana Renkomäessä. Nähtävästi joillekin kaupparyhmittymille on aikoinaan luvattu, että ohitie tulee kulkemaan Launeen linjauksen mukaisesti ja nyt on lupausten lunastamisen aika.

Lahden kaupunki mainostaa olevansa Green City. Eipä siltä tunnu, kun ehdoin tahdoin päättäjät haluavat tien keskelle asutusta, jossa välittömässä läheisyydessä asuu yli 25 000 ihmistä. En tiedä yhtään Euroopan kaupunkia, jossa ohitie olisi tai sitä edes suunniteltaisiin käytännössä keskelle kaupunkia. Nykyiseltä VT12:ta on matkaa Launeen linjaukselle vaivaiset 1,5 km. Herää kysymys: Onko järkee vai ei?

Syksyn kunnallisvaaleissa ohitieasia saattaa olla hyvinkin merkittävässä asemassa, kun uusia valtuutettuja valitaan. Uusi, ympäristöystävällisempi valtuusto voi kaiken muuttaa, vai voiko?

Päätoimittaja
Petri Salomaa
petri.salomaa@omalahio.fi

 


Pääkirjoitukset