Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

naisen tekemiä virheitä kasvattajana. piiloon ei enää voi laittaa.koska määrä on niin valtava.eilenkin oli pakko julkaista.niitä tuloksia mitä nainen on saanut aikaan.opettaja päiväkoti sossu on naisten alaa.tuloksia voi katsella nyt. 19.06.2017 08:23
sale töpeksi sipilän kanssa,oli yhteinen juoni. 17.06.2017 19:57
100 vuotiaan suomen juhlissa unohtuu tarkoituksella.puna-armeijan ja palmen porukan osuus.miten nämä auttoi suomi poloista pysymään jaloillaan. 12.06.2017 08:16
Mitäköhän läheisen kaupan myynnissä olevat elektroniikka- ja muut tuotteet tykkäävät paalutuksen tärinäatä??? 10.06.2017 14:31
Suomi 24:ään ei pääse.Ilmoittaa bad gateway.Missähän vika? 06.06.2017 12:00

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit


Pelle-Eevertti ja Heppa Ihaa Launeen kevättempauksessa

Toista sataa lasta ja aikuista kokoontui taas lauantaina Launeen kirjastolle viettämään iloista kevätpäivää yhdessä. Launeen omakotiyhdistyksen perinteinen kevättempaus oli säänjumalien suosiossa ja kirpputorimyyjät saivat tehdä kauppoja auringonpaisteessa. Myytävänä oli tavaraa moottoripyörästä potkuhousuihin ja lastenkirjoista maataloustuotteisiin.

Tilaisuuden ehdoton vetonaula oli Heppa Ihaan kevätkonsertti lapsille. Satu Långin hauskat laulut houkuttelivat paikalle sekä vauvoja että isompia ihmistaimia. Haitarin säestyksellä laulettiin Laukkaa hepo hiljaa sekä muita laululeikkejä.

Kevättempaus
Heppa Ihaa laulatti lapsia ja aikuisia

Monia ilahdutti myös Pelle-Eevertti, joka oli saapunut tutustumaan launeelaisiin. Eevertin punaisessa korissa oli makeisia jokaiselle vastaantulijalle. Ei siis ollutkaan ihme, että Pelle-Eevertillä riitti ystäviä ja juttuseuraa.

Vanhaan tapaan kirjaston pihalla selvitettiin Launeen mölkkymestarit vuodelle 2012. Aikuisten sarjan voitti toissavuoden mestari Reijo Linna. Toiseksi tuli Launeen omakotiyhdistyksen hallituksen oma Rina Mannerkivi . Kolmannen sijan vei Marja Kiijärvi-Pihkala, joka sijoituksestaan huolimatta valitteli loistavan alun päätyneen surkeaan loppuun.

Lasten mölkkymestareiksi valittiin kolme täsmälleen samaan pistemäärään yltänyttä nuorta taitajaa. Palkintomakeispussit kättelivät Vilppu Marttila sekä Eveliina ja Anni Johanssen. Kilpailun tuoksinassa tosin pantiin merkille, että kolmivuotiaiden ryhmässä oli monta varteenotettavaa haastajaa seuraavaan kilpailuun.

Rankka peli vaatii kunnon eväät. Tänä vuonna päivän herkullisimmat antimet tarjoilivat Launeen Martat, jotka myivät siimana muurinpohjalettuja ja kahvia nälkäisille. Kauppansa tekivät myös Launeen omakotiyhdistyksen mehut ja käristemakkarat.

Lasten piirustuskilpailun aiheena oli "kesä", koska jääkiekkomestaruutta ei tänä vuonna Suomeen saatu. Nuoret taiteilijat olivat lähestyneet aihetta kiitettävän monesta näkökulmasta: vettä, kukkia, puita, eläimiä ja iloisia lapsia säästämättä. Hienojen piirustusten joukosta palkitaan kolme parasta kesäkuussa, kunhan kirjaston raati ehtii perehtyä kaikkiin teoksiin.

Teksti ja kuvat: Marjo Liukkonen

 


Ajankohtaista -arkisto