Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

kirkon edustajat kerjää minulta rahaa. sitten muka kirkko avustaa köyhiä.missä se jumala ja enkelit olikaan.näidenhän se piti auttaa.mihin siinä minua tarvitaan. näyttäs se jumala enkeleineen kykynsä.eikä minulta pyytelisi apua. 10.08.2017 10:08
lasten erilainen pahoinvointi senkun paisuu.naiset vain vaikenemalla salaa osuuttaan.naiseltakin otetaan lapsi huostaan.kun ei kykene kasvattajana huolehtimaan.vähänä on naisten kyvyt.kun eivät ymmärrä kyvyttömyyttään. 04.07.2017 12:17
lisää naisasiaa arvostelua nainen ei salli. arvostelin yhtiön hallituksessa.minut puotettiin hallituksesta.tapahtui 2 minulle mieluisaa asiaa.naiset esitteli jälleen itseään.tämä pieni uutinen suuri asia. 26.06.2017 09:48
naisen tekemiä virheitä kasvattajana. piiloon ei enää voi laittaa.koska määrä on niin valtava.eilenkin oli pakko julkaista.niitä tuloksia mitä nainen on saanut aikaan.opettaja päiväkoti sossu on naisten alaa.tuloksia voi katsella nyt. 19.06.2017 08:23
sale töpeksi sipilän kanssa,oli yhteinen juoni. 17.06.2017 19:57

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit


Pääkirjoitus 4.5.2012

Pete

Rikkaat vs. köyhät

Vanha sanonta "Rahalla saa ja hevosella pääsee" näyttää pitävän tänä päivänä hyvin kutinsa. Allaolevat otteet ovat lainauksia Terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksen nettisivuilta:

"Rikkaiden ja köyhien suomalaisten elinajan erot ovat kasvaneet selvästi enemmän kuin koulutusryhmien tai ammattiin perustuvien sosiaaliryhmien väliset erot. Näin toteaa väitöskirjaansa valmisteleva projektitutkija, VTM Lasse Tarkiainen Helsingin yliopiston sosiaalitieteiden laitokselta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että hyvätuloinen 35-vuotias suomalainen nainen elää keskimäärin 86,2-vuotiaaksi ja hyvätuloinen mies 82,0-vuotiaaksi. Sen sijaan köyhimpien 35-vuotiaiden suomalaisnaisten elinajanodote on 79,4 vuotta ja köyhimpien miesten 69,5 vuotta.
Sekä miehillä että naisilla keskeiset elinajanodotetta lyhentävät kuolemansyyt alimmassa tuloluokassa liittyivät alkoholiin."

"Sosiaali- ja terveysturvan keskusliiton tutkimuksesta käy ilmi, että jopa puoli miljoonaa suomalaista voi huonosti. Kaikkein vaikeimmassa tilanteessa on noin 70 000 ihmistä. Huonoimmaksi tilanteensa kokivat yksinäiset työttömät. Työttömyys romahduttaa tulot, joita on vaikea saada riittämään edes lääkärillä käymiseen. Muutaman kympin maksu on suuri, kun ei ole muutamaa kymppiä. Väestöerot terveydessä kasvavat ja sen myötä erot eliniän odotteessa."

"Perheen köyhyys vaikeuttaa lapsen mahdollisuuksia osallistua elinpiirinsä tavanomaisiin toimintoihin ja valintoihin. Vanhemmille taloudellinen tilanne aiheuttaa usein stressiä jokapäiväisestä selviytymisestä. Se voi helposti johtaa uupumuksen ja masennuksen kierteeseen.
Näyttää myös siltä, että vanhemmat, jotka eivät ole kokeneet riittävää huolenpitoa lapsena, eivät välttämättä kykene sitä tarjoamaan omillekaan lapsilleen."

Näin siis ovat asiat mallillaan Hyvinvointi-Suomessa vuonna 2012...


päätoimittaja
Petri Salomaa
petri.salomaa@omalahio.fi

 


Pääkirjoitukset