Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

taas kuva kun suomi nainen innokkaan. muuttamassa meitän omaa geeniperimää.sakut ovat yksi suosikki. mutta ei ainut kansa.kuvakin jo kertoo piilottelun epäonnistuneen. kun asia paisuu tarpeeksi isoksi. 16.10.2017 08:21
yle.fi sivuuilla suomi nainen.leveilee taas kuinka hän muutti arabiaan.eikä ole ainoa tapaus.ei ole meillä yhteistä isänmaata. 09.10.2017 09:37
kepun naiset oli seksin oston vaatimassa rangaistavaksi.mutta myynti sallitaan. se oli kepulainen oikeuskäsitys.puolustaa hienostorouvia niinkuin korusuunnittelija rouvan kaltaisia. 02.10.2017 19:09
pesula toimii ,pyykkiä tulee kassi kaupalla. 01.10.2017 14:31
toiko nimen muutos tulosta. kun nimeä muutettiin metsätyömiehestä metsuriksi. saatiinko naiset tekemään 40 prosenttia pöllipinosta.jotta se kiintiö edes täyttyy.tämäkin unehtuu naisilta puhuttaessa siitä tasa-arvosta. 25.09.2017 07:53

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit

Ilkka Isosaari

Euroopan sairas mies

20.10.2017

Papin Palsta

Kaikki kääntyy hyväksi

20.10.2017

Ville Skinnari

Elämä ja kuolema

20.10.2017


Pääkirjoitus 20.4.2012

Pete

Hihamerkit

Perussuomalaiset jaksavat edelleen hämmästyttää epäkorrekteilla lausunnoillaan ja blogikirjoituksillaan.

Tällä kertaa myrskyn silmään on joutunut kansanedustaja James Hirvisaaren eduskunta-avustaja Helena Eronen, joka ehdotti Suomessa oleville ulkomaalaisille hihamerkkejä poliisin työn helpottamiseksi. "Jos jokainen ulkomaalainen velvoitettaisiin pitämään taustastaan kertovaa hihamerkkiä, niin poliisi näkisi heti ekalla vilkaisulla, että "ahaa, tuo on muslimi Somaliasta" tai "ahaa, tuo on kerjäläinen Romaniasta", Eronen kirjoitti blogissaan.

Varmasti Eronen yritti olla kuolettavan hauska tai ainakin toivon niin, sillä jos blogi on kirjoitettu edes osaksi tosissaan, on syytä olla huolissaan Erosen puolesta. Kyseiset hihamerkithän olivat kovassa käytössä 30- ja 40-lukujen aikana Natsi-Saksassa tunnetuin seurauksin ja uskon Erosenkin sen myös tietävän.

Erosen pomon eli Hirvisaaren mielestä ulkomaalaisten hihamerkit oli hyväntahtoista ja hauskaa pakinointia, sen sijaan Eronen itse myöntää, että kirjoitus oli överivitsi, joka meni överiksi. No niin meni ja hyvä, että Eronen sen itsekin tajuaa. Vitsit ovat kivoja, mutta väärässä paikassa väärään aikaan esitettyinä ne saattavat nousta kovin outoon valoon.

Ikävää sen sijaan on, että kansanedustaja Hirvisaari on sitä mieltä, että mitä tahansa voi kirjoittaa, mutta mistään ei pidä ottaa vastuuta. Riittää, että syyttää kaikesta kohusta mediaa ja toteaa asian olleen vitsi. Ei näin James, ei todellakaan.

Vieno toiveeni onkin, että nämä uudet perussuomalaiset kansanedustajat ottaisivat virkansa tosissaan ja alkaisivat käyttäytyä kuin aikuiset ihmiset. Uskottavuus on asia, joka pitää ansaita. Sen voi myös menettää ja sen takaisin saaminen onkin sitten paljon vaikeampaa.

Soinin tulisi komentaa koko puolue nyt pikaisesti "Miten käyttäydyn mediassa"-kurssille, muuten voimme odotellakin jo seuraavaa persumöläytystä saapuvaksi lehtien etusivuille.

Päätoimittaja
Petri Salomaa
petri.salomaa@omalahio.fi

 


Pääkirjoitukset