Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

naisen tekemiä virheitä kasvattajana. piiloon ei enää voi laittaa.koska määrä on niin valtava.eilenkin oli pakko julkaista.niitä tuloksia mitä nainen on saanut aikaan.opettaja päiväkoti sossu on naisten alaa.tuloksia voi katsella nyt. 19.06.2017 08:23
sale töpeksi sipilän kanssa,oli yhteinen juoni. 17.06.2017 19:57
100 vuotiaan suomen juhlissa unohtuu tarkoituksella.puna-armeijan ja palmen porukan osuus.miten nämä auttoi suomi poloista pysymään jaloillaan. 12.06.2017 08:16
Mitäköhän läheisen kaupan myynnissä olevat elektroniikka- ja muut tuotteet tykkäävät paalutuksen tärinäatä??? 10.06.2017 14:31
Suomi 24:ään ei pääse.Ilmoittaa bad gateway.Missähän vika? 06.06.2017 12:00

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit


Pääkirjoitus 20.4.2012

Pete

Hihamerkit

Perussuomalaiset jaksavat edelleen hämmästyttää epäkorrekteilla lausunnoillaan ja blogikirjoituksillaan.

Tällä kertaa myrskyn silmään on joutunut kansanedustaja James Hirvisaaren eduskunta-avustaja Helena Eronen, joka ehdotti Suomessa oleville ulkomaalaisille hihamerkkejä poliisin työn helpottamiseksi. "Jos jokainen ulkomaalainen velvoitettaisiin pitämään taustastaan kertovaa hihamerkkiä, niin poliisi näkisi heti ekalla vilkaisulla, että "ahaa, tuo on muslimi Somaliasta" tai "ahaa, tuo on kerjäläinen Romaniasta", Eronen kirjoitti blogissaan.

Varmasti Eronen yritti olla kuolettavan hauska tai ainakin toivon niin, sillä jos blogi on kirjoitettu edes osaksi tosissaan, on syytä olla huolissaan Erosen puolesta. Kyseiset hihamerkithän olivat kovassa käytössä 30- ja 40-lukujen aikana Natsi-Saksassa tunnetuin seurauksin ja uskon Erosenkin sen myös tietävän.

Erosen pomon eli Hirvisaaren mielestä ulkomaalaisten hihamerkit oli hyväntahtoista ja hauskaa pakinointia, sen sijaan Eronen itse myöntää, että kirjoitus oli överivitsi, joka meni överiksi. No niin meni ja hyvä, että Eronen sen itsekin tajuaa. Vitsit ovat kivoja, mutta väärässä paikassa väärään aikaan esitettyinä ne saattavat nousta kovin outoon valoon.

Ikävää sen sijaan on, että kansanedustaja Hirvisaari on sitä mieltä, että mitä tahansa voi kirjoittaa, mutta mistään ei pidä ottaa vastuuta. Riittää, että syyttää kaikesta kohusta mediaa ja toteaa asian olleen vitsi. Ei näin James, ei todellakaan.

Vieno toiveeni onkin, että nämä uudet perussuomalaiset kansanedustajat ottaisivat virkansa tosissaan ja alkaisivat käyttäytyä kuin aikuiset ihmiset. Uskottavuus on asia, joka pitää ansaita. Sen voi myös menettää ja sen takaisin saaminen onkin sitten paljon vaikeampaa.

Soinin tulisi komentaa koko puolue nyt pikaisesti "Miten käyttäydyn mediassa"-kurssille, muuten voimme odotellakin jo seuraavaa persumöläytystä saapuvaksi lehtien etusivuille.

Päätoimittaja
Petri Salomaa
petri.salomaa@omalahio.fi

 


Pääkirjoitukset