Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

joulu ja jooseppi. kyllä miestä syrjittiin raskaimman mukaan.kun vaimo teki temput.tämä touhu vaiennetaan joulun sanomassa. 11.12.2017 09:13
Kansakoulukatu taas pysäköintikieltoon.Kerrostalojen kohdalla kielto molemmilla puolilla katua. 10.12.2017 14:54
teatteri uutiset.omat mutterit ei yhteiset mutterit.maksetaanko teilläkin osa palkkaa rahana.mitä kaikkea lauseet pitää sisällään. 07.12.2017 08:29
Syy ja seuraus sekoavat singulariteetissa, Melanen! T. Moskovan Mantere. 04.12.2017 16:49
Kiitos tästä taiteeseen liittyvästä Melastelusta! Täyttä asiaa! T. Moskovan Mantere. 25.11.2017 18:21

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit

Ilkka Isosaari

Jörkka ei petä

15.12.2017

Juhani Melanen

Soteenkaaren päätä ei vaan näy!

15.12.2017

Papin Palsta

Taivaalta tähden valitsen

15.12.2017

Ville Skinnari

Hallitus haluaa rankaista työttömiä

15.12.2017


Pääkirjoitus 5.4.2012

Pete

Lahti vs. asukkaat

Ex-valtiovarainministeri Iiro Viinanen suomi lahtelaisia päättäjiä mielipidekirjoituksessaan tällä viikolla ESS:n palstoilla. Viinasen mielestä Lahti on saanut eripuraisen kaupungin maineen, eikä täällä osata puhaltaa yhteen hiileen. Esimerkiksi hän kaivoi mm. toriparkin, Teivaan hotellihankkeen, eteläisen ohitien, Aleksin kävelykadun ym. ja kyllähän nuo edellämainitut kysymykset ovat lahtelaisia jo vuosia jakaneetkin.

Onko se sitten huono asia, että asioista keskustellaan? Ei tietenkään, sillä tavallahan demokratia juuri toteutuu. Kysymys onkin enemmän siitä, että kaupungin asukkaat eivät tunnu sulattavan ratkaisuja, joita päättäjät tekevät. Silloin kun kaupungin koulut ja päiväkodit homehtuvat ja vanhustenhuolto ei toimi, ei tärkein asia voi olla autojen parkkipaikka torin alle tai pari sataa miljoonaa maksava läpitie tiheästi asutun kaupunginosan läpi.
Ikäänkuin päättäjät eivät eläisi tässä maailmassa, vaan jossain fantasia-Lahdessa, jossa bisnes kukoistaa ja asukkaiden mielipiteet ja ongelmat voidaan lakaista maton alle.

Lahtelaisten päättäjien ykköshuolenaihe tulisi ehdottomasti olla lahtelaisten hyvinvointi. Onneksi valtuustosta löytyy niitäkin henkilöitä, jotka oikeasti välittävät lahtelaisista ihmisistä, siis silloinkin, kun vaalit eivät ole ovella. Varmasti eripuraa syntyy, kun vastakkain on kaksi näin erilaista arvomaailmaa. Jostain pitäisi kuitenkin tasapaino bisneksen ja asukkaiden hyvinvoinnin välille löytyä.

Vaikeaa, muttei mahdotonta. Sen se kuitenkin vaatii, että edes joskus joku poliitikko myöntää olleensa edes jossain asiassa väärässä. Muuten junnataan asemasodassa vielä pitkään.


Päätoimittaja
Petri Salomaa
petri.salomaa@omalahio.fi

 


Pääkirjoitukset