Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

naisen tekemiä virheitä kasvattajana. piiloon ei enää voi laittaa.koska määrä on niin valtava.eilenkin oli pakko julkaista.niitä tuloksia mitä nainen on saanut aikaan.opettaja päiväkoti sossu on naisten alaa.tuloksia voi katsella nyt. 19.06.2017 08:23
sale töpeksi sipilän kanssa,oli yhteinen juoni. 17.06.2017 19:57
100 vuotiaan suomen juhlissa unohtuu tarkoituksella.puna-armeijan ja palmen porukan osuus.miten nämä auttoi suomi poloista pysymään jaloillaan. 12.06.2017 08:16
Mitäköhän läheisen kaupan myynnissä olevat elektroniikka- ja muut tuotteet tykkäävät paalutuksen tärinäatä??? 10.06.2017 14:31
Suomi 24:ään ei pääse.Ilmoittaa bad gateway.Missähän vika? 06.06.2017 12:00

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit


Pääkirjoitus 5.4.2012

Pete

Lahti vs. asukkaat

Ex-valtiovarainministeri Iiro Viinanen suomi lahtelaisia päättäjiä mielipidekirjoituksessaan tällä viikolla ESS:n palstoilla. Viinasen mielestä Lahti on saanut eripuraisen kaupungin maineen, eikä täällä osata puhaltaa yhteen hiileen. Esimerkiksi hän kaivoi mm. toriparkin, Teivaan hotellihankkeen, eteläisen ohitien, Aleksin kävelykadun ym. ja kyllähän nuo edellämainitut kysymykset ovat lahtelaisia jo vuosia jakaneetkin.

Onko se sitten huono asia, että asioista keskustellaan? Ei tietenkään, sillä tavallahan demokratia juuri toteutuu. Kysymys onkin enemmän siitä, että kaupungin asukkaat eivät tunnu sulattavan ratkaisuja, joita päättäjät tekevät. Silloin kun kaupungin koulut ja päiväkodit homehtuvat ja vanhustenhuolto ei toimi, ei tärkein asia voi olla autojen parkkipaikka torin alle tai pari sataa miljoonaa maksava läpitie tiheästi asutun kaupunginosan läpi.
Ikäänkuin päättäjät eivät eläisi tässä maailmassa, vaan jossain fantasia-Lahdessa, jossa bisnes kukoistaa ja asukkaiden mielipiteet ja ongelmat voidaan lakaista maton alle.

Lahtelaisten päättäjien ykköshuolenaihe tulisi ehdottomasti olla lahtelaisten hyvinvointi. Onneksi valtuustosta löytyy niitäkin henkilöitä, jotka oikeasti välittävät lahtelaisista ihmisistä, siis silloinkin, kun vaalit eivät ole ovella. Varmasti eripuraa syntyy, kun vastakkain on kaksi näin erilaista arvomaailmaa. Jostain pitäisi kuitenkin tasapaino bisneksen ja asukkaiden hyvinvoinnin välille löytyä.

Vaikeaa, muttei mahdotonta. Sen se kuitenkin vaatii, että edes joskus joku poliitikko myöntää olleensa edes jossain asiassa väärässä. Muuten junnataan asemasodassa vielä pitkään.


Päätoimittaja
Petri Salomaa
petri.salomaa@omalahio.fi

 


Pääkirjoitukset