Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

kirkon edustajat kerjää minulta rahaa. sitten muka kirkko avustaa köyhiä.missä se jumala ja enkelit olikaan.näidenhän se piti auttaa.mihin siinä minua tarvitaan. näyttäs se jumala enkeleineen kykynsä.eikä minulta pyytelisi apua. 10.08.2017 10:08
lasten erilainen pahoinvointi senkun paisuu.naiset vain vaikenemalla salaa osuuttaan.naiseltakin otetaan lapsi huostaan.kun ei kykene kasvattajana huolehtimaan.vähänä on naisten kyvyt.kun eivät ymmärrä kyvyttömyyttään. 04.07.2017 12:17
lisää naisasiaa arvostelua nainen ei salli. arvostelin yhtiön hallituksessa.minut puotettiin hallituksesta.tapahtui 2 minulle mieluisaa asiaa.naiset esitteli jälleen itseään.tämä pieni uutinen suuri asia. 26.06.2017 09:48
naisen tekemiä virheitä kasvattajana. piiloon ei enää voi laittaa.koska määrä on niin valtava.eilenkin oli pakko julkaista.niitä tuloksia mitä nainen on saanut aikaan.opettaja päiväkoti sossu on naisten alaa.tuloksia voi katsella nyt. 19.06.2017 08:23
sale töpeksi sipilän kanssa,oli yhteinen juoni. 17.06.2017 19:57

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit


Pääkirjoitus 23.3.2012

Pete

Poliitikon totuus

Kun on tämän viikon aikana seurannut mediasta puolustusministeri Stefan Wallinin kujanjuoksua Dragsvik-kohussa kaikkine "absoluuttisine faktoineen", ei voi kuin ihmetellä. Ihmetellä siis sitä, mitä kaikkea pajunköyttä meille päättäjien toimesta oikein syötetään ja sitä, ettei ole olemassa mitään syytä, joka saisi vallankahvasta tiukasti kahdella kädellä roikkuvan poliitikon myöntämään, että on valehdellut, saati siten, että myöntäisi erheensä ja eroasi suoraselkäisesti toimestaan.

Jo peruskoulun yhteiskuntaopin tunnilla opin, ettei ministeriltä vaadita paljon. Perusvaatimuksena on perustuslain 60 § mukaan oltava rehellinen ja taitavaksi tunnettu Suomen kansalainen. Ei mielestäni liikoja pyydetty, mutta Wallinilta tuo rehellisyyskohta ei ole mennyt ihan nappiin. Riittääkö siis, jos on vähän epärehellinen, mutta täyttää kuitenkin nuo muut ylläolevat ehdot?
Wallinin moka on totaalinen, jos hän todellakin on salannut ns. poliittisen ohjauksen Dragsvik-asiassa pääministeriltä ulko- ja turvallisuuspoliittisen valiokunnan istunnossa vai voiko tässä uskoa enää pääministerinkään sanaa? Taitaa Katainenkin jotain salata?

Wallin on samalla tehnyt karhunpalveluksen koko hallitukselle ja tietenkin kaikille suomenruotsalaisille. Kuka jatkossa uskoo ensimmäistäkään hallituksen lausuntoa tai kannanottoa? Tai laajemmin ajatellen, kuka uskoo jatkossa yhdenkään poliitikon sanaan? Sanoja vääntelemällä rimpuillaan vastuusta, kun suoraselkäinen mies ottaisi vinkistä vaarin ja häipyisi takavasemmalle. Toisaalta melkoinen kielitieteilijä saa olla, jos haluaa saada jotain selkoa tämän päivän poliitikkojen jargonista. Selvää kyllä tai ei -vastausta on turha odottaa.

Jupakan yhteydessä suomenruotsalaisista on tehty, kiitos Wallinin, salamyhkäinen etuoikeutettujen salaseura, joiden etuja ei leikata kielipoliitikkaan vedoten. Ikäänkuin ruotsinkielisen vähemmistön ei tarvitsisi osallistua säästötalkoisiin kielensä takia. Heja Stefan! Hurraavat varmasti Wallinin puoluetoveritkin.

Vanha sananlasku "Valheella on lyhyet jäljet" pätee näköjään vielä, onneksi.
Jatkossa päättäjien olisi syytä kertoa kaikki päätöksiin liittyvät faktat kerralla, jotta tämänkaltaisilta farsseilta säästyttäisiin. Sen verran realisti kuitenkin olen, että eiköhän seuraava poliittinen farssi odottele jo oven takana.


Päätoimittaja
Petri Salomaa
petri.salomaa@omalahio.fi

 

 


Pääkirjoitukset