Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

naisen tekemiä virheitä kasvattajana. piiloon ei enää voi laittaa.koska määrä on niin valtava.eilenkin oli pakko julkaista.niitä tuloksia mitä nainen on saanut aikaan.opettaja päiväkoti sossu on naisten alaa.tuloksia voi katsella nyt. 19.06.2017 08:23
sale töpeksi sipilän kanssa,oli yhteinen juoni. 17.06.2017 19:57
100 vuotiaan suomen juhlissa unohtuu tarkoituksella.puna-armeijan ja palmen porukan osuus.miten nämä auttoi suomi poloista pysymään jaloillaan. 12.06.2017 08:16
Mitäköhän läheisen kaupan myynnissä olevat elektroniikka- ja muut tuotteet tykkäävät paalutuksen tärinäatä??? 10.06.2017 14:31
Suomi 24:ään ei pääse.Ilmoittaa bad gateway.Missähän vika? 06.06.2017 12:00

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit


Osallistu "Työ, Elämä" runokilpailuun

Lahden Runomaraton julisti juhlavuotensa runokilpailun alkaneeksi 6.2.2012. Kilpailu on tarkoitettu suomeksi ja ruotsiksi kirjoittaville ihmisille Lahdessa ja muualla maailmassa. Runot eivät saa olla aikaisemmin julkaistuja. Kilpailu päättyy tulevan huhtikuun 30. päivänä. Runokilpailu "TYÖ, ELÄMÄ" järjestetään yhteistyössä Ammattiliitto PRO:n kanssa. Yhdistyksellä on juhlavuosi, se perustamisestaon kulunut 30 vuotta tänä vuonna.

Yhteistyökumppania edusti avajaistilaisuudessa puheenjohtaja Antti Rinne eduskunnan Pikkuparlamentin tiloissa. Hän tunnustautui pöytälaatikkorunoilijaksi. Rinne lausui kilpailun avausrunon tilaisuudessa. Hän kertoi kirjoittaneensa sen viime perjantai-iltana Brysselin lentokentällä kyytiä Suomeen odotelleessaan. Osa sen säkeistä olivat Eilen tänään huomenna/....sata vuotta riistoa ja työtä ....../ palkka ei riitä, ei uskalla sairastua..... 

runo
Junalla lähes päivittäin matkaa tekevät Antti Rinne, Mäntsälästä ja Lahden Runomaraton ry:n puheenjohtaja Jouko Skinnari kaipasivat myös junalla kulkevaa runoilija Risto Ahtia Tampereelta, joka ei päässyt tällä kertaa runokilpailun avajaisinfoon. Lahden Runomaraton on 30 vuotta sitten syntynyt Ahdin ja Skinnarin ideoimana Helsinki-Lahti junassa.

Ammattiliitto PRO:n 130 000 jäsenen joukosta löytyy runsaasti kulttuurin harrastajia; kirjoittajia, runoniekkoja ja esittäviä taiteilijoita, jotka toimivat liiton harrastuskerhoissa. Ruotsinkielistä jäsenistöä on viisituhatta. Tie Rinteen omaan runoharrastuksen avautui nuoruudessa, kun hänen oli taitelija Veikko Sinisalon "Kaukametsä - kiertueen" autonkuljettaja.

Lahden Runomaraton ry:n puheenjohtaja, kansanedustaja Jouko Skinnari kertoi vuosien aikana pidetyn 17 runokilpailua ja julkaistun yhtä monta kilpailujen runoista painettua kirjaa. Viimeisimmän kilpailun Runoja leipälaatikosta on kuvittanut tämän vuoden Puupää-sarjakuvapalkinnon saanut taiteilija Kaisa Leka. Yhdistyksen taiteellisena johtajana toimii edelleen runoilija Risto Ahti, joka on runokilpailuraadin puheenjohtaja.

Ruotsinkielisten runojen kilpailuraadin puheenjohtaja on kirjailija Henrika Ringbom Helsingistä. Kilpailurunoista koostuvan runokirja toimitetaan syystalven joulumarkkinoille. Sen toimittaja on FT Kati Mikkola, joka toimii päivätyönään Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran tutkijana.

Kilpailurunot saavat olla pituudeltaan 1000 merkkiä. Kirjoittaja voi lähettää runot postin välityksellä tai kirjoittaa ne sähköisessä muodossa. Lahden Runomaratonin nettisivuilla avautuu kilpailun säännöt ja kirjoitusaukema napauttamalla ylämarginaalissa olevaa kohtaa"kilpailut".
Kilpailusivu on elävästi kuvitettu ja yhdistyksen pääsihteeri Natalia Kylmänen kertoi, että kilpailija säännöt luettuaan, voi kirjoittaja käyttää piirroksia hyväkseen. Kilpailun tarkoituksena on innostaa erityisesti harrastelijarunoilijoita kirjoittamaan nykyisestä työelämästä, työttömästä elämästä ja elämästä, niihin liittyvistä iloista ja suruista.

Marja-Liisa Niuranen

 


Ajankohtaista -arkisto