Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

naisen tekemiä virheitä kasvattajana. piiloon ei enää voi laittaa.koska määrä on niin valtava.eilenkin oli pakko julkaista.niitä tuloksia mitä nainen on saanut aikaan.opettaja päiväkoti sossu on naisten alaa.tuloksia voi katsella nyt. 19.06.2017 08:23
sale töpeksi sipilän kanssa,oli yhteinen juoni. 17.06.2017 19:57
100 vuotiaan suomen juhlissa unohtuu tarkoituksella.puna-armeijan ja palmen porukan osuus.miten nämä auttoi suomi poloista pysymään jaloillaan. 12.06.2017 08:16
Mitäköhän läheisen kaupan myynnissä olevat elektroniikka- ja muut tuotteet tykkäävät paalutuksen tärinäatä??? 10.06.2017 14:31
Suomi 24:ään ei pääse.Ilmoittaa bad gateway.Missähän vika? 06.06.2017 12:00

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit


Pääkirjoitus 20.1.2012

Pete

Sunnuntaina äänestämään

Sunnuntaina äänestetään Suomelle uutta presidenttiä. Ennakkoäänestys oli suhteellisen vilkasta, sillä kolmannes äänioikeutetuista on jo äänensä antanut. Sunnuntai-illaksi riittää jännitystä, sillä viimeisimpien gallupien mukaan Niinistö johtaa edelleen, tosin kannatus on kutistunut jo alle 40%. Toiselle kierrokselle vahvimmin tyrkyllä ovat Haavisto ja Väyrynen sekä yllätysvalmis Soini. Lopuille ehdokkaille on tarjolla ainoastaan statistin ja selittelijän rooli.

Vaalikampanja on ollut todella siisti ja sivistynyneen oloinen. Loanheitolta on vältytty ja ehdokkaat ovatkin keskittyneet lähinnä hyväntahtoiseen naljailuun keskenään. Pientä vääntöä ovat aiheuttaneet NATO-kannat ja nationalismi, josta varsinkin Soinia on moitittu, mutta suurilta tunteilta on vältytty.

Joku voisi väittää keskustelua jopa tylsäksi ja liiankin asialliseksi. Eniten keskusteluissa taisi mopo keulia silloin, kun MTV3:n nuorisoillassa alettiin vertailemaan facebook-kannattajien määrää. Facebook-kannatuksessa johdossa on muuten Niinistö ( 45 300 fania), toisena Haavisto (liki 37 000 fania), jos se jotain kiinnostaa.

Jos ehdokkaat ovatkin esiintyneet asiallisesti, on kannattajien puolesta sen sijaan laitettu liikkeelle mitä erilaisempia väitteitä. mm. Niinistö vie Suomen Natoon ja laittaa köyhät kyykkyyn, Soini vie Suomen pois EU:sta ja eurosta, Haaviston valinta aiheuttaa homojen lisääntymisen Suomessa jne. Tälläisiin saavutuksiin ei Suomessa presidentin valtakirjalla sentään ylletä, joten suotavaa olisi, että kannattajienkin keskusteluissa keskityttäisiin niihin asioihin, joihin presidentti oikeasti voi vaikuttaa.

Sen mielikuvan ainakin minulle vaalikeskustelut ovat saaneet aikaan, että valitaan ehdokkaista kuka tahansa, Suomi saa edustavan ja kielitaitoisen presidentin, jolla on hyvä arvomaailma. Sunnuntaina äänestämään!

Päätoimittaja
Petri Salomaa
petri.salomaa@omalahio.fi

 


Pääkirjoitukset