Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

joulu ja jooseppi. kyllä miestä syrjittiin raskaimman mukaan.kun vaimo teki temput.tämä touhu vaiennetaan joulun sanomassa. 11.12.2017 09:13
Kansakoulukatu taas pysäköintikieltoon.Kerrostalojen kohdalla kielto molemmilla puolilla katua. 10.12.2017 14:54
teatteri uutiset.omat mutterit ei yhteiset mutterit.maksetaanko teilläkin osa palkkaa rahana.mitä kaikkea lauseet pitää sisällään. 07.12.2017 08:29
Syy ja seuraus sekoavat singulariteetissa, Melanen! T. Moskovan Mantere. 04.12.2017 16:49
Kiitos tästä taiteeseen liittyvästä Melastelusta! Täyttä asiaa! T. Moskovan Mantere. 25.11.2017 18:21

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit

Ilkka Isosaari

Jörkka ei petä

15.12.2017

Juhani Melanen

Soteenkaaren päätä ei vaan näy!

15.12.2017

Papin Palsta

Taivaalta tähden valitsen

15.12.2017

Ville Skinnari

Hallitus haluaa rankaista työttömiä

15.12.2017


Pääkirjoitus 13.1.2012

Pete

Homekoulu

Tämän viikon alussa saatiin vihdoinkin odotettu päätös liittyen Liipola-Kaikuharjun koulun tilanteeseen. Jo vuosia sisäilmaongelmien kanssa paininut koulu ymmärrettiin vihdoin ja viimein laittaa kiinni ja rakennus saanee jo keväällä ansaitun purkutuomion. Koulua remontoitiin noin kymmenen vuotta, mutta aina remontin jälkeen ilmaantui uusia ongelmia tai vanhat ongelmat palasivat. Kukahan pystyisi kertomaan mikä on se rahamäärä, mikä noihin remontteihin on vuosien saatossa upotetettu? Olisikohan ollut järkevämpää jo alussa todeta rakennus korjauskelvottomaksi?

Uuden koulun rakentamista vanhan tilalle edistämään kerättiin nimiä adressiin ja kuukauden aikana nimiä saatiin komeat 2025 kappaletta. Todella komea näyttö alueen ihmisiltä kansalaisaktiivisuudesta ja siitä, että asia koetaan Liipolassa todella tärkeäksi.

Oppilaat siirtyvät nyt siis evakkoon ympäri Lahtea muihin kouluihin. Toivottavasti uuden koulun rakentaminen saadaan käyntiin mahdollisimman pian, ettei oppilaiden evakkoaika veny liian pitkäksi. Vaikka evakkokin aiheuttaa varmasti joitain pieniä ongelmia, ovat ne pieniä siihen verrattuna, että koulutyö olisi jatkunut sisäilmaltaan saastuneessa koulussa. Aivan liian moni nuori vuosien saatossa on jo altistunut homeelle ja sädesienen itiöille ja nämä vaikutukset voivat kestää pahimmassa tapauksessa loppuelämän.

Toivottavasti Lahden kaupunki tajuaa ottaa virheistään oppia, eikä jatkossa pyri menemään sieltä missä aita on matalin ja kustannukset pienimmät.
Ihmisten etu ja terveys täytyy mennä kustannusten edelle. Aina.


Päätoimittaja
Petri Salomaa
petri.salomaa@omalahio.fi

 


Pääkirjoitukset