Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

naisen tekemiä virheitä kasvattajana. piiloon ei enää voi laittaa.koska määrä on niin valtava.eilenkin oli pakko julkaista.niitä tuloksia mitä nainen on saanut aikaan.opettaja päiväkoti sossu on naisten alaa.tuloksia voi katsella nyt. 19.06.2017 08:23
sale töpeksi sipilän kanssa,oli yhteinen juoni. 17.06.2017 19:57
100 vuotiaan suomen juhlissa unohtuu tarkoituksella.puna-armeijan ja palmen porukan osuus.miten nämä auttoi suomi poloista pysymään jaloillaan. 12.06.2017 08:16
Mitäköhän läheisen kaupan myynnissä olevat elektroniikka- ja muut tuotteet tykkäävät paalutuksen tärinäatä??? 10.06.2017 14:31
Suomi 24:ään ei pääse.Ilmoittaa bad gateway.Missähän vika? 06.06.2017 12:00

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit


Pääkirjoitus 5.1.2012

Pete

Vaalivuosi

Vuosi 2012 on paitsi kesäolympialaisten, myös vaalien vuosi. Heti kärkeen tammikuussa päästään äänestämään Suomeen uutta presidenttiä. Vaaleissa oltaisiin uusimpien lukujen mukaan menossa kakkoskierrokselle asti, sillä Sauli Niinistön kannatus on pudonnut muutamia prosentteja, mikä oli toki odotettavissakin, kun vaalikiertueet ovat päässeet kaikilla ehdokkailla täyteen vauhtiinsa.
Niinistö saisi viimeisimmän gallupin mukaan ensimmäisellä kierroksella 38 prosenttia äänistä.Niinistön etumatka on kuitenkin vielä selvä, sillä kakkospaikasta kisaavat Timo Soini ( 9 %), Paavo Väyrynen (9%), Pekka Haavisto (7%) ja Paavo Lipponen (7%).

Mahdollisella toisella kierroksella parhaiten Niinistöä vastaan näyttäisi pärjäävän hieman yllättäen kulttuuripiirien suosikki Haavisto. Niinistö saisi toisella kierroksella vastaehdokkaasta riippuen vähintään 67 prosentin potin, joten vaalien voittaja ja seuraava presidentti näyttäisi ainakin tällä hetkellä olevan Niinistö. Ennakkoäänestys alkaa jo 11.1. eli ensi keskiviikkona ja varsinainen äänestyspäivä on 22.1.

Vuoden toiset merkittävät vaalit käydään lokakuussa, kun kisataan kunnallisvaaleissa. Lahdessa on paljon avoimena olevia kysymyksiä, joten keskustelu tulee varmasti käymään kuumana, kunhan vaalijunat saadaan kunnolla käyntiin.
Onnistuuko kuntauudistus Päijät-Hämeessä lähitulevaisuudessa? Toriparkki vai homekoulut kuntoon? Löytyykö rahaa ja tahtoa auttaa heikko-osaisia? Mikä on matkakeskuksen kohtalo? Saadaanko rahoitus eteläiselle ohitielle ja kulkeeko se Launeella vai Renkomäessä?
Eiköhän noista keskustelua synny...

päätoimittaja
Petri Salomaa
petri.salomaa@omalahio.fi

 

 


Pääkirjoitukset