Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

naisen tekemiä virheitä kasvattajana. piiloon ei enää voi laittaa.koska määrä on niin valtava.eilenkin oli pakko julkaista.niitä tuloksia mitä nainen on saanut aikaan.opettaja päiväkoti sossu on naisten alaa.tuloksia voi katsella nyt. 19.06.2017 08:23
sale töpeksi sipilän kanssa,oli yhteinen juoni. 17.06.2017 19:57
100 vuotiaan suomen juhlissa unohtuu tarkoituksella.puna-armeijan ja palmen porukan osuus.miten nämä auttoi suomi poloista pysymään jaloillaan. 12.06.2017 08:16
Mitäköhän läheisen kaupan myynnissä olevat elektroniikka- ja muut tuotteet tykkäävät paalutuksen tärinäatä??? 10.06.2017 14:31
Suomi 24:ään ei pääse.Ilmoittaa bad gateway.Missähän vika? 06.06.2017 12:00

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit


Pääkirjoitus 2.12.2011

Pete

Muutosta maakuntakaavaan?

Istuin viime maanantai-iltana Launeen koulussa kuuntelemassa Lahden kaupungin edustajien ehdotusta yleiskaavasta vuodelle 2025. Varsinainen yleiskaavaesitys ei suurta pulinaa aiheuttanut, sen sijaan puheen siirtyessä eteläisen ohitien linjaukseen, oli mielipiteitä esillä enemmänkin.
Kävi selväksi, että Launeen linjaus on jo maakuntakaavassa ja se tosiseikka, että valtio on luvannut rahat ainoastaan Launeen linjaukselle.

Minulle heräsi muutama kysymys asian tiimoilta.
Miten ihmeessä valtio voi suosia paljon kalliimpaa ja hankalammin toteutettavaa vaihtoehtoa tässä taloudellisessa tilanteessa?
Onko Launeen linjauksen viereen kauppansa pystyttäneille yrityksille aikoinaan luvattu, että ohitie tulee kulkemaan heidän kauppojensa vierestä ja nyt on pakko lunastaa nämä lupaukset?
Onko tässä kyseessä poliittisen lobbauksen mestarinäyte, jolla kansalaisten verorahat tuhlataan?
Kuinka yksikään alueen kansanedustajista ei ole ottanut Renkomäen vaihtoehtoa esille, vaikka säästöjä pitäisi jostain löytyä?
Luulisi että noin 100 miljoonan euron säästö olisi merkittävän kokoinen jo kansanedustajankin mielestä. Ei nähtävästi ole.

Launeen omakotiyhdistys on julkaissut nettiadressin Renkomäen linjauksen puolesta, jonka on allekirjoittanut hieman alle 300 ihmistä. Tämä ei tule missään nimessä riittämään, vaan asian taakse tulee saada tuhansia nimiä ja niitä tulee kerätä muuallakin kuin netissä. Muuten muutos maakuntakaavaan jää ikuiseksi haaveeksi ja Launeen linjaus voittaa. Linjaus, joka on tehty kultaisella 60-luvulla, aikana jolloin Etelä-Lahti näytti täysin erilaiselta.

Kysyin kaupungin arkkitehdeiltä miksi Launeen linjaus on parempi kuin Renkomäen vastaava. Jopa niin paljon parempi, että valtio suostuu rahoittamaan ainoastaan sitä. Eivät osanneet vastata...

päätoimittaja
Petri Salomaa
petri.salomaa@omalahio.fi

 


Pääkirjoitukset