Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

miten toteuttaa tasa-arvoa.kun nainen on kyvytön tehtävissään.poliisissakin tämä tuli ilmi.jo 30 prosentin kiintiö henkilökunnassa .tekee tiukkaa suoriutua työssä.napsivat rusinat pullasta.tasa-arvon nimissä. 23.10.2017 08:32
taas kuva kun suomi nainen innokkaan. muuttamassa meitän omaa geeniperimää.sakut ovat yksi suosikki. mutta ei ainut kansa.kuvakin jo kertoo piilottelun epäonnistuneen. kun asia paisuu tarpeeksi isoksi. 16.10.2017 08:21
yle.fi sivuuilla suomi nainen.leveilee taas kuinka hän muutti arabiaan.eikä ole ainoa tapaus.ei ole meillä yhteistä isänmaata. 09.10.2017 09:37
kepun naiset oli seksin oston vaatimassa rangaistavaksi.mutta myynti sallitaan. se oli kepulainen oikeuskäsitys.puolustaa hienostorouvia niinkuin korusuunnittelija rouvan kaltaisia. 02.10.2017 19:09
pesula toimii ,pyykkiä tulee kassi kaupalla. 01.10.2017 14:31

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit

Ilkka Isosaari

Euroopan sairas mies

20.10.2017

Papin Palsta

Kaikki kääntyy hyväksi

20.10.2017

Ville Skinnari

Elämä ja kuolema

20.10.2017


Pääkirjoitus 25.11.2011

Pete

Lahti 2025

Viikoilla 47-48 järjestetään Lahdessa viisi alueellista yleisötilaisuutta, joissa esitellään Lahden vuoden 2025 yleiskaavan vaikutusten arviointia ja yleiskaavaehdotuksen valmistelua.
Etelälahtelaisilla on tilaisuus tuoda julki näkemyksensä siitä, millaiseen suuntaan he haluavat kotikaupunkiaan kehitettävän ensi maanantaina ( 28.11. klo 17.30) Launeen koululla järjestettävässä tilaisuudessa.

Koko vision päätavoitteena on, että vuonna 2025 Lahti on houkutteleva ja elinvoimainen ympäristökaupunki, jonka strategiset päämäärät ovat:
A. Lahti on kasvava ja kilpailukykyinen
B. Lahti on kestävän kehityksen edelläkävijä ja kansainvälisesti tunnettu ympäristökaupunki
C. Kaupunki turvaa edellytykset asukkaiden hyvinvoinnille keskittymällä ydintehtäviin
D. Kaupunkikonserni on uudistumiskykyinen, tehokas ja toimii ympäristölähtöisesti
E. Kaupungin talous on tasapainossa pitkällä aikavälillä
F. Kaupunki on haluttu työnantaja, jolla on osaava ja kehityshaluinen henkilösto

Käytännössähän yleiskaavassa lyödään lukkoon mm. sellaiset paljon keskustelua aiheuttaneet aiheet kuin kevyttä liikennettä suosiva keskusta sekä sen kävelyalueet. Jonnekin pitäisi 20 000 uutta asukasta saada survottua ja samalla vähentää tuntuvasti päästöjä, unohtamatta kuitenkaan viihtyvyyttä.

Meitä etelälahtelaisia varmasti eniten kiinnostaa tietää, missä mennään eteläisen ohitien suunnittelussa. Vieläkö on mahdollista vaikuttaa linjaukseen, jolla ohitie tulee halkomaan Etelä-Lahden kahtia vai olisiko mahdollista toteuttaa halvempi Renkomäen vaihtoehto, joka tässä taloudellisessa kaaoksessa tuntuisi myös taloudellisesti järkevämmältä ratkaisulta.

Mitä tämä kaikki sanahelinä strategioista ja visioista sitten lopulta pitää sisällään, selviää varmastikin ensi maanantaina Launeen koululla.
Tule mukaan keskusteluun, sillä nyt on aika vaikuttaa oman elinympäristönsä tulevaisuuteen.

Päätoimittaja
Petri Salomaa
petri.salomaa@omalahio.fi

 


Pääkirjoitukset